čtvrtek 20. září 2012

antistresová pleťová voda

pěkný den všem,

dnes vám přináším absolutní balzám pro pleť i nervy, kterou jste mohli vidět už v postu o antistresové kosmetice. Jedná se o antistresovou pleťovou vodu, kterou jsem si vybrala k recenzi z eshopu www.bio-bachovky.cz. Jsem šťastná, že jsem byla tak předvídavá a vybrala jsem si právě antistresový kousek, protože jsem tou dobou absolutně netušila jaké kotrmelce se v mém životě odehrají a že uvítám cokoli, co mi od stresu a úzkosti pomůže. Ale co jiného jsem si mohla vybrat, když je v této pleťové vodě obsažena meduňka??? Byl to prostě můj osud :)
 
Nejprve bych ráda zmínila, že mě velice oslovila filozofie Bachovy květové terapie a doporučuji si ji přečíst a zamyslet se nad ní.
 
Výrobce slibuje:
 
Lehká konzistence pleťové vody je vhodná pro všechny typy pleti, která šetrně dočišťuje pleť a odstraňuje případné stopy po čištění pleti s respektující přirozené vlastnosti a potřeby pleti.
 
Unikátní kombinace Bachových květových esencí přináší vnitřní harmonii.
 
Výluh meduňky a lípy dodává pleti šetrnou regeneraci a zklidnění.
 
Složení:
  • Bachovy květové esence - unikátní harmonizující kombinaci (řepík lékařský, dub letní, netýkavka žláznatá, jírovec maďal, borovice lesní, jabloň lesní a sporýš královský)
  • výluh meduňky
  • výluh lípy
  • výluh meduňky lékařské
  • levandulový olej

Řepík lékařský - pomáhá získat jistotu, pohodu a vyrovnanost
Dub letní - pomáhá získat silnou vůli, vytrvalost a spolehlivost

Netýkavka žláznatá - pomáhá navrátit shovívavost, toleranci a vlídnost
Jírovec maďal - pomáhá zklidňovat a pročišťovat mysl
Borovice lesní - pomáhá zmírnit pocity viny a výčitky svědomí
Jabloň lesní - čistící esence: pomáhá věcem, situacím dodat perspektivu a význam
Sporýš královský - pomáhá posílit pokoru a dodat klid a vnitřní harmonii

   
INGREDIENTS : AQUA (WATER), TILIA PLATYPHYLLOS FLOWER WATER, MELISSA OFFICINALIS FLOWER/LEAF/STEM WATER, PROPANEDIOL, GLYCERIN, SODIUM BENZOATE, ALCOHOL DENAT., DECYL GLUCOSIDE, BENZYL ALCOHOL, CITRIC ACID, LIMONENE, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, DEHYDROACETIC ACID, LINALOOL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, CINNAMOMUM CAMPHORA (CAMPHOR) BARK OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL, EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL, SALVIA SCLAREA (CLARY) OIL, ANISALDEHYDE, POGOSTEMON CABLIN OIL, AESCULUS HIPPOCASTANUM FLOWER EXTRACT, AGRIMONIA EUPATORIA EXTRACT, IMPATIENS BALSAMINA EXTRACT, PINUS SYLVESTRIS BUD EXTRACT, QUERCUS ROBUR BUD EXTRACT, MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) FLOWER EXTRACT, VERBENA OFFICINALIS FLOWER/LEAF EXTRACT. 
 
ANTI-STRESOVÁ pečující řada získala certifikát od ECOCERTU a COSMEBIO:
 

95% všech obsažených složek jsou přírodního původu
95% rostlinných složek je označeno jako organické
10% minimálně ze všech obsažených složek jsou organické
BEZ BARVIV
BEZ GENETICKY MODIFIKOVANÝCH ORGANISMŮ
BEZ Phenoxyethanolu, BEZ PARABENU
S přírodní parfemací
Můj pohled:
 
 
Pleťová voda je zabalena v krásné elegantní papírové krabičce, což se v drogeriích snad vůbec nevidí a je to podle mě škoda, protože člověk kupuje i očima, že! V krabičce se skrývá lahvička z hnědého skla o objemu 150 ml s moc pěkným designem,která je opatřena dobře funkční pumpičkou. Dvojí pumpnutí je absolutně dostačující pro očištění tváře i krku.
Celkově je mi balení nesmírně sympatické, působí na mě luxusním dojmem. Srdce se mi tetelí blahem, když tu lahvičku držím v ruce.
 
Samotná pleťová voda je lehce kalná tekutina s absolutně nádhernou parfemací - spojení všech těch bylinek je prostě kouzelné! Voda voní tak nějak "starolékárensky", což mi potvrdilo několik na sobě nezávislých osob. Třeba v mamce evokovala sirup proti kašli - což bude asi tou lípou, rozhodně je cítit i levandule. Vůně je prostě jedinečná, jiná než všechny pleťové vody, které jsem dosud vyzkoušela. Strašně ráda očichávám tamponek, když si čistím pleť, ale i po vyčištění sedím třeba u televize a sem tam si přivoním, protože mi to prostě dělá dobře. Neumím to popsat. Po této stránce jsem z této vody jednoznačně nadšená.
 

 
 
 Co se účinků týče, pleť je po ošetření velmi lehce lepkavá nebo jak to vyjádřit, prostě není úplně hladká a vypnutá, což mi ale nevadí, protože většinou stejně následně použiji krém, takže v tom nevidím žádný problém. Důležité je, že když mám pleť lehce staženou po použití mycího gelu, po aplikaci pleťové vody je pokožka v dobré kondici a to i když někdy večer nepoužiji krém. Žádné zázračné zkrásnění nebo omládnutí však nelze čekat.... ale zázraky výrobce ani neslibuje.
 
Pleť není po použití nijak podrážděná. K podráždění došlo jen v jednom případě - když jsem večer použila krém s kyselinou glykolovou, ráno jsem pak při čištění přeskočila mytí gelem a použila ihned pleťovou vodu - všude tam, kde jsem měla nanesený krém, mi tvář zčervenala a lehce pálila. Řekla bych, že podráždění bylo způsobeno nešťastným spojením kyseliny a pleťové vody. Přiznám se, že se mi nechtělo simulovat tyto podmínky znovu a zkoušet, zda se pleť zachová stejně.
 
Tato pleťová voda mi vyhovuje a to zejména pro velice zvláštní příjemnou bylinkovou parfemaci. Navíc se mi líbí, že se jedná o BIO výrobek. Používám ji moc moc ráda a zajímalo by mě, zda i krémy z této řady jsou tak moc voňavé a příjemné....
Možná si říkáte, že je to až moc pěkné a že někde musí být háček - tím háčkem bude asi cena - 650,- Kč... což je tedy opravdu hodně, alespoň pro mě. Ale myslím, že třeba pod stromeček bych si ji nadělit mohla :) Každopádně ji doporučuji všem, kdo nemají hluboko do kapsy a mají rádi přírodní kosmetiku.
 
balení: 5/5
parfemace:5/5
účinek na pleť: 4/5
 
Znáte tuto bio kosmetiku? Vyhovuje vám?
přeji krásný den všem, Meduňka
 
Tato recenze byla napsána dle mého nejlepšího vědomí a svědomí a to bez ohledu na fakt, že mi byla pleťová voda věnována!

13 komentářů:

  1. Milá Meduňko, je fajn se dočíst i o dalších výrobcích z té anti-stres řady. Já zrovna pár věcí taky testuju, ale pleťová voda mezi tím není. Takže aspoň můžu popřemýšlet, jestli někdy nepořídit celou sadu, když už vím o co jde :-)
    Ale parfemace mají "bachovky" opravdu moc příjemné! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bebe, já jsem si myslela, že se u Tebe taky něčeho z Bachovek dočkám :) už se těším na recenzi!

      Vymazat
  2. Myšlenka Bachových esencí je mi velmi blízká a bez bylinek a arometrepie (a vůbec všech parfémů) si ani svět neumím představit... Hezký je i Tvůj popis, ale přesně jak jsi říkala... ta cena... ta cena... Takže asi zůstanu bez ní:( Veronika

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezká recenze Meduňko! Lahvička vypadá moc hezky, člověk se musí cítit úplně hýčkaný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vid :) na mě ty obaly prostě fakt působí :) Je to úplně jiný pocit, než držet v ruce plastový obal...

      Vymazat
  4. Moc krásná lahvička s praktickou pumpičkou :) Miluju všechny bylinkové vůně...kdyby stálá polovic, hned ji kupuju :(

    OdpovědětVymazat
  5. Na tuhle recenzi jsem se moc těšila. Vypadá to, že je voda ještě lepší než jsem čekala. Vůbec si nedokážu představit tu vůni, to mě štve:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě už ta pleťová voda zaujala v tom předchozím přispěvku. Takže se Ti podařilo ukojit moji zvědavost:) Cena je sice opravdu dost vysoká, ale pokud si ji člověk nadělí k narozeninám, Vánocům nebo se výjmečně odmění, proč ne. Záleží na prioritách každého:)

    OdpovědětVymazat
  7. Jaj, kvůli té vůni bych si přála ji otestovat - musí to být nádhera! Nicméně, ta cena mě fakt odrazuje :( Nejsem ortodoxní uživatel přírodní kosmetiky, takže si to asi odpustím. Ale chápu, že z čistě přířodních esencí nelze něco vyrobit za pár kaček... ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  8. Ta vypadá opravdu pěkně luxusně!

    OdpovědětVymazat
  9. Měla jsem jen vzoreček, ale nemohla jsem se jí nabažit. Já vím, cena je vyšší, ale přesto si jí někdy koupím. Výborná recenze.
    Vivi

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty