pondělí 9. června 2014

sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu, ale máme hlad!

ahojte,

tak dnes ve 2 hodiny ráno se s velkým křikem vrátil náš výletník, sám si k návratu dělal fanfáru a hrozně se potřeboval mazlit a tulit a drbat.




Tímto odvolávám pátrání a děkuji všem za podporu!

Meduňka

16 komentářů:

  1. Jé, tak to je super zpráva, před chvílí jsem teprv četla předchozí příspěvek a bylo mně jasný, jak se musíš cítit... Mně stačí, když si naše polovenkovní kočka nepřijde ráno pro snídani, jsem pak celý den nervózní...

    OdpovědětVymazat
  2. Akurát som ti išla písať, kde by si ho mohla hľadať. FB je na takéto pátračky naozaj dobrý. Ale som rada, že nemusím a že výletník je už doma :) Blázonko. By ma zaujímalo, kde bol a čo robil. Človek, aby dostal infarkt a on sa bohvie kde zašíva, ale hlavná vec je, že sa vrátil. My máme psíka a tiež by ma porazilo, keby sa niekde stratil alebo niečo podobné, ale on je trochu pokakánek, takže zakričím Ahoj. Nechávam ťa tu. Idem domov. A hneď je pri mne.
    Aký parádny domčúrik má ten tvoj beťár. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi neznám kočku, která by měla přístup ven a netoulala se, teda. Výjimkou jsou samozřejmě čistokrevně bytové kočky, co se ven prostě nedostanou, ale snad žádná nebude sedět akorát doma na zahradě. U koček je docela dost pravděpodobný, že se bez problémů samy normálně po pár dnech vrátí. Spíš bych se bála toho, že lidi jsou všelijaký a někdo jí ublíží, o kočku jako takovou při podobných výletech úplně netřeba mít strach, prostě to dělají.

      Vymazat
    2. To robia aj psy. Teda hlavne dedinský. Bytové zvieratká nemajú toľko priestoru, aby sa dostali von a zdrhli (väčšinou). Napríklad kamarát čo má mačku, tá ešte asi v živote nebola vonku, len keď si ju bral domov.
      Stať sa môže všeličo. Napríklad, že si ju vezme nejaký človek domov, lebo si myslí, že je zatúlaná a nechá si ju a keby ju možno zbadal na nete, tak by ju vrátil. To by bol ešte ten lepší prípad. My máme plné sídlisko mačiek a vidím v akom sú stave. V skratke človek je sviňa (chudák prasiatko). Takže aspoň, že sa našiel a vrátil sa sám ako po nejakej žúrke :) A keď sa chce takto túlať má sa vypýtať :D
      Čo som tým chcela povedať? Že zvieratka sa síce radi túlajú, ale je to dosť nebezpečné, lebo niektorí ľudia sa k ním nevedia správať.

      Vymazat
    3. vidíte, kočky máme 3 a každá je jiná, náš kocour se třeba vůbec netoulá, žije s námi 10 let, na zahrádku si sedne, lehne si na lavičku, maximálně jde k sousedům, ale neuteče, netoulá se, tedy včera utekl a přišel s Míšou, asi ji byl hledat :) Druhá kočka přišla jako tulačka a žije jako tulačka, ale nebyla nikdy pryč přes noc, to je prostě doma, vycházky má tak 4 hodinové... takže za 10 let soužití s kočkami se mi to nestalo a faktjsem se bála...

      Vymazat
    4. Pes je fixovaný na pána, znám teda případy, kdy pes prostě utekl. Utekl ze dvorka, utekl o Silvestru, protože se bál, utekl z procházky, protože něco zavětřil. Koček jsem měla za života na vesnici spousty, všechny byly toulavé, všechny se dokázaly samy po x dnech vrátit, protože prostě člověka měly na háku. A dělaly to i kočky, co jsem znávala, a to od těch nejmazlivějších, co by si daly třeba utrhnout hlavu, po zákeřně se do nohou zakusující. :-) Kočka je fixovaná na místo, proto taky trefí zpátky. Jasně, to, že z vás vyrazí plnou misku a že se jí dobře spí na gauči, tak je chytrá, když může, využije toho, ale většinu koček, co jsem zažila, prostě člověk moc nebral a volně chodily domů, jak se jim chtělo.
      Hele, myslím si, že by to musela být evidentně čistokrevná kočka určitýho plemene, protože si neumím představit, že někdo jen tak "sbírá" na ulici toulavou micinu, kterých jsou plný útulky. Víc bych se bála, že jí někdo něco udělá, když takhle zmizí. (Třebaže u kočky asi spíš nechtě, typu, že kočka sežere nějakou chemii u souseda na zahrádce. Přece jen cíleně spadeno mají lidi spíš na psy, když se nějaký idiot rozhodne, že vezme do vlastních rukou čistotu města.)

      Vymazat
    5. vím, že se to o kočkách říká a u prostřední bych řekla, že to i sedí, ale fakt třeba náš kocour je vyloženě fixovaný na naši mamku, ten by za ní šel všude a jak není doma, tak sedí u dveří a čeká na ni i hodiny, než se vrátí a testkní a nechce se nechat rozveselit. A tak celkově všechny nás má moc rád, ale má to až od doby, co byl vážně nemocný a několik týdnů to s ním bylo nahnuté a neustále jsme se mu věnovali ve dne i vnoci, pak se změnil, jak by pochopil, že už tu nemusel být. No a Míša je takové pojašené stvoření, těžko říct, jak to má. Každopádně to nejsou vesnické kočky, žijí v bytě, na dvorek chodí jen v létě, když mají náladu, bydlíme pár metrů od hlavní silnice a od úřadu, kam chodí spousta lidí, tak to ony se bojí.

      Vymazat
  3. Jsem moc ráda, že je zpátky!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to som fakt rada, tiež máme mačku a keby sa nám stratila asi by som sa zbláznila. :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hlavně že to dobře dopadlo, jak se zatoulají zvířátka, tak to nemá vždycky tak dobrý konec....

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to jsem ráda, naše kočky teď taky vůbec nechodí domů, ani Micinka, která je jinak doma celé dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je super :) Zvířátka dovedou občas nahnat strachu (a starostí), vím o tom své, máme 3 letého Německého ovčáka, který za svého štěněčího dětství vyfasoval vše říkající přezdívku: Drákula! Ale nevyměnila bych ho za nic.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. tak aby to bolo po správnosti so správnym nickom ešte raz :) o super! My máme teda bytových, ale asi by som sa veľmi trápila, keby si jeden z nich vycestuje. No hlavne že je doma! Domček máte krásny! A pozerám že máte vedľa t vec čo mi (ten kruh s guličkou), my sme to už ale museli zrušiť lebo robili s tým randál neskutočný :)

    OdpovědětVymazat
  10. Rošťanda jedna, takhle Vás nervovat, ale hlavně že zná cestičku domů...on ten hlad naučí :-) Hlavně že je živá a zdravá!

    OdpovědětVymazat
  11. To zní jako fajn výlet. My bychom teď taky potřebovali trochu méně deště. Koupili jsme plotové lamelové výplně (konečně) na plot na chalupu, ale to počasí je takové, že k té chalupě sotva dojedeme autem, natož abychom dělali něco na zahradě. Takže to většinou trávíme tak, že hrajeme se sousedy karty a popíjíme vínko. :) Jako je to dobré, ale člověk by na dovolené na chalupě taky rád něco udělal. :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty