úterý 27. května 2014

O tom, jak jsem míchala pleťovou masku ala dort podle pejska a kočičky

ahoj všichni,

včera přišel můj milý z práce a hned skočil pod sprchu, bo byl zpocený jak myš. Když jsem mu nesla čistý ručník, tak si stěžoval, že v té koupelně něco ale tak smrdí, že se to nedá vydržet, prej jak psí hovínko nebo co...."...tady snad někde něco chcíplo, ty to necítíš?" (jak bych to tak asi cítila se zánětem dutin, když i za normálního stavu cítím špatně, že...)  Ale hned jsem věděla, co to je - pleťová maska s droždím :D
 
 

Moc ráda míchám svoje masky, nasypu trochu tohoto a přidám ždibec tamtoho... a nakonec přidám ještě ono... a ono to obvykle nějak dopadne :) Zatím ještě mám na obličeji kůži, obě  oči i zbytek tváře dle norem, tak to asi nejsou takové průšvihy :)

A co že jsem to smíchala tentokrát?




 
 
  • droždí
  • MSM
  • rozmarýnová květová voda
  • sušené kozí mléko
  • neemový přášek
  • tea tree oil
Základem masky bylo droždí, protože obsahuje hafo vitamínu B a odmalička poslouchám, že droždí je na pleť the best.... hlavně drožďová pomazánka, kterou nejsem absolutně schopna pozřít. Droždí by mělo pleť čistit, detoxikovat a mělo by pomoci léčit zánětlivé procesy v kůži.
 
MSM - jsem rozpustila v Rozmarýnové květové vodě. MSM je přírodní látka - zdroj organické síry. Jedná se o látku, která není toxická ani ve velkých dávkách a lze ji užívat vnitřně i zevně. MSM má mít pozitivní vliv na mozek, klouby, svaly, nehty, vlasy i pleť - akné, ekzémy...
 
Rozmarýnová květová voda -  vhodná pro čištění mastné, nečisté pleti. Měla by pomáhat hojit záněty.
 
Kozí mléko - podle toho, co jsem o něm četla, je to prakticky zázrak, elixír zdraví a krásy. Více si můžete přečíst např. zde.
Malý výňatek z výše uvedených stránek - obsahuje minerální soli, množství vápníku, hořčíku, sodíku, draslíku a fosforu, soli stopových prvků: mědi zinku, manganu, titanu, chrómu a kobaltu, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovou.
Do masky jsem ho přidala proto, že jsem ji měla moc řídkou a bylo třeba ji zahustit.
 
Neemový prášek - jsem tu velebila již několikrát. Dnes jsem dokonce přišla na to, že by měl být skvělý nahubení škůdců na zahradě - mšice, molice atd. Zítra hodlám udělat výluh a vyzkoušet zabít mšice na pepínu,které pěstuju na balkoně.
Do masky jsem ho přidala zejména pro jeho antiseptické účinky.
Více o neemu zde.
 
Tea tree oil - vyniká zejména antiseptickými, dezinfekčními, antimykotickými a hojivými účinky. Lze jej používat neředěný např. při štípnutí hmyzem nebo při oparech. Navíc má silnou vůni, která by trochu mohla přebít zápach kvasnic :)
 
Asi po půlhodině maska zhoustla, jakoby nabobtnala a krásně se nanášela a držela na pleti. Masku jsem nechala působit asi 20 minut, poté jsem smyla teplou vodou. Na pleti jsem nezaznamenala žádné začervenání, podráždění, nedočkala jsem se ani výsevu nějakých neplech, tak snad dobrý :)
 
 
Tuhle masku vám nemohu vyloženě doporučit, protože ji nemám ověřenou tradicí, ale pokud budete mít chuť si hrát s ingrediencemi, tak proč nezkusit něco podobného. Já myslím, že představivosti se meze nekladou. Nemám to chemické vzdělání, tak si to představuju dost jednoduše :) Blažená nevědomost :)
 
 
Tak to je pro dnešek vše. Mějte se krásně! Meduňka 
 
 
 

7 komentářů:

  1. jojo, droždí, to jsem si dávala na obličej asi v 17ti, od té doby mě to nějak nenapadlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám to podobně, ale chtěla jsem péct buchty a nějak se nestalo, tak jsem droždí zužitkovala jinak :)

      Vymazat
    2. To jsi zodpovědná hospodyňka! :) Ale proč ne, má spoustu vitamínu B, tak asi bude na pleť fajn

      Vymazat
  2. No jo, droždí je na pleti super... To bych mohla zas někdy vyzkoušet, už mi dochází Tarika. Ale nikdy mě nenapadlo ho s něčím míchat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak teď se přiznám, že nevím, jak si to přebrat :D Že je to stupidní nápad? Nebo jen, že by tě to nenapadlo? :D

      Vymazat
  3. O MSM jsem ještě neslyšela, musím se kouknout :-) Droždí nesnesu v dosahu deseti metrů, takže to bych vynechala, ale jinak ta maska vypadá super :-) A já taky když něco míchám, tak tam přidám od všeho trochu, protože všechno to "určitě" bude super, zatím mi to vychází, čekám na první alergické reakce :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Drožďovou masku jsem zatím nezkoušela, párkrát jsem ho kvůli jeho účinkům zkusila sníst, ale to mi také moc nešmakovalo, tak možná lokální použití by bylo příjemnější a účinnější :-)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty