neděle 25. května 2014

fotomišmaš

zdravím všechny svoje věrné i zcela náhodné čtenáře,

jistě vás potěší informace o tom, že ač tomu moje aktivita na blogu neodpovídá, tak stále žiji :) Pravda, ležím už druhý týden s angínou a ještě další týden budu, neb se připal i zánět dutin a oka... takže času mám na blog sice dost, avšak s chutí to již tak slavné není. Jen si tak ležím a sleduji nějaké vlogy, které za normálních okolností nesleduji, bo jsou to žrouti času! (však to jistě znáte) No a tak si jen tak vegetím a vlastně je mi docela fajn, jen ta vedra, kdyby nebyla.... jako ležet v posteli při 26 stupních v pokoji, to je maso :D
 
Minule jsem vám slibovala článek o mátě a mátové kosmetice, toho se jistě dočkáte, fotky jsem již pořídila, ale text se mi nějak nedaří a tak si dneska dáme na rozjezd jen pár kosmetických novinek, které jsem dostala tento týden poštou a pak takové optimistické fotky toho, jak bych si mohla krááásně užívat venku, kdybych netrčela v pelechu. Fotky jsem nafotila dneska natajňačku, když jsem šla jakože se smetím a všichni byli na nákupech, tak mi nemohl nikdo nadávat, že neležím :)
 
Dostala jsem nabídku na spolupráci a ačkoli takové nabídky obvykle nepřijímám, tak na kosmetiku se solí z mrtvého moře jsem kývnout musela, neb jsem velká milovnice kosmetiky se solí, vždy mi dělala moc dobře jak na ekzémy, tak na mírnější formy akné. Vybrala jsem si k testování odličovací krém. Doufám, že mě GUY DE ON nezklame a splní všechna moje očekávání. Ačkoli se přiznám, že jsem se domnívala, že to bude čistě přírodní a teď jsem mrkla na složení a ejhle - minerální olej!!! No, tak to jsem zvědavá o to více!
 
 


Tento týden jsem dostala ještě jeden balíček a to od mé milované přítelkyně Klér, jsou to takové dárečky z dovolené a mám z nich velikou radost :) Včera jsem si už na nos nalepila póročistící proužek a byla to tedy úroda, to si snad ani nepřejte vědět :)
 
 


 
Moje milá Míša ležela v deštivých dnech celý den se mnou a hlídala mě, abych se brzy uzdravila! Jak se oteplilo, tak se na mě vyprdla a trajdá po dvorku, trajdalka moje malá...
 
 
Než jsem onemocněla, tak jsem se nechala ostříhat, ale ta fotka tedy není moc vypovídající ... tak snad se dočkáte časem nějaké lepší. Vlasy jsou hodně prostříhané, délka vzadu nezměněna a přední a vrchní partie jsou hodně pokrácené.
 


Dnešní rychlofocení při cestě se smetím :) Člověk by nevěřil kolik plevele vyroste za 14 dní! Kdyby moje záhony viděl pan doktor Podlaha, tak by mě dal na nějaký blacklist :)


























Dala jsem se na pěstování mnoha rozličných druhů máty - např. pomerančovou, ananasovou, jahodovou, čokoládovou, marockou....











A na balkoně je taky moc fajn - kdyby se vám zdálo, že na něm vidíte stejné truhlíky s mátou jako výše, tak se vám to nezdá, donesla jsem si je tam :) Hodně teď piju sodu se zázvore a mátou, tak abych pro ni nechodila na dvorek, už mám objednané další druhy - grep, mandarinka... a až se to všechno rozroste, tak naši rodinu pohltí máta...





 
 
 
Tak to by bylo na rozjezd asi tak všechno a slibuji, že se posnažím ten článek o mátové kosmetice konečně již zpracovat. (sama se na něj moc těším)
 
Mějte se krásně! Meduňka

16 komentářů:

  1. Jee, uz jsi mi chybela! Preju brzke uzdraveni. Fotky jsou, jako vzdy, potecha pro oko. Poprve slysim, ze existuje tolik druhu maty.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky kytek a hlavně Míši!! :o)) A účes ti moc sluší!
    Brzy se uzdrav!!

    OdpovědětVymazat
  3. Hurá, konečně článek:)! Zajímavé s tou mátou, to jsem taky netušila,že tak moc druhů, znám jen citronovou...nebo je to meduńka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, tak to nevím, já se zase nevyzná moc v meduňkách, ale citronová máta je taky.

      Vymazat
  4. Novy clanok ma potesil. Kvietky su nadherne. Drzim palce, aby si bola rychlo fit a pisala castejsie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsou mátové hody,ani jsem nevěděla,že je tolik druhů.Brzy se uzdrav,já moc dobře znám angíny v 35 stupňových vedrech,to je upřímně humus..A sluší Ti to moc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji a děkuji :) jsem ráda, že mi rozumíš! vůbec v tom podkroví bývá dost teplo...

      Vymazat
  6. 1. Ti to moc sluší + se brzo uzdrav
    2. minerálního oleje není třeba se bát (mineral oil myths -> Google)
    3) Máta je super, ta nám roste pěkně, zato bazalka, mrcha nevděčná :(, ta chcípne skoro.. pravidelně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. děkuji
      2. já se nebojím, používám běžně i kosmetiku s minerálním olejem, jen jsem nečekala, že v kosmetice, která se prezentuje jako přírodní, bude právě minerální olej obsažen, překvapilo mě to
      3. jojo, máta v záhonu je nevyhubitelná, ale bazalky jsem zasázela 4, jedna už je pryč a další vypadá, že ji bude následovat! fakt mrcha!

      Vymazat
  7. Teda toľko druhov mäty? To som ani netušila. My by sme mali teraz tiež dávať dokopy záhradku (teraz znamená možno, že aj o rok:), ale ešte stále nevieme, čo v nej zasadíme. Máte to tam peknučké.
    Tak zázvorový čajík a lieč sa :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ten účes Ti moc sluší a snad se brzy uzdravíš! :-) Já měla před 14dny zánět spojivek, takže moje aktivita byla taky marná a teď zase samé učení, ale fotkový článek snad taky stihnu přidat :-) Na ten odličovač jsem moc zvědavá, i když minerální olej bych ve složení přír. kosmetiky nečekala..

    OdpovědětVymazat
  9. já tam četla, kdyby tvoje záchody viděl doktor Podlaha :D a úplně cuže :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, ty jsi aspoň pozorný čtenář :D :D ale záchodu jsem se tedy teď taky lekla :D

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty