sobota 28. prosince 2013

co jsem našla pod stromečkem a tak celkově Vánoce v obrazech

zdravím všechny po svátcích!

Taky je vám tak těžko od žaludku? No, já bych si sama nejraději nafackovala, co jsem všechno za těch pár dní snědla. Řekla bych sežrala, ale Pilot mi zakazuje obdobná slova používat, neb je to prý nepěkné a k mladé éterické ženě (to mám být jako já) se to nehodí! Dva dny po sobě pečená kačena se salátem, plno cukroví a dnes jsem to dorazila smaženou goudou a bramborem a horou domácí tatarky. Já miluju domácí tatarku, vím, že je to něco nehorázně nezdravého a představa skleničky oleje a syrového vejce je naprosto úděsná a v noci mě budí ze sna, ale když se to spojí, navíc ještě s okurkou, trochou dijonské pikantní hořčice, tak je to nebe v hubě :D Moje nejmilejší vzpomínka z dětství je domácí tatarka na holandském řízku - jak po tom řízku stéká a vzduchové bublinky pomalu praskají - považovala jsem to za zázrak a ačkoli docela nerada vařím, tak na domácí tatarku si najdu čas kdykoli! :)
 
Koukám, že převážnou část textu článku jsem strávila svými nezdravými stravovacími návyky.... tak raději přejdu k tématu radostnějšímu  - k vánočním dárkům :) Sama moc ráda šmíruju, co kdo dostal, tak třeba jste na tom obdobně a rádi se mrknete pod cizí stromeček :)
 
Letos jsem nějak zapomněla napsal Ježíškovi a kosmetické záležitosti jsem proto moc nedostala - Ježíšek totiž kosmetiku naslepo zásadně nekupuje, co kdybych ho s ní poslala tam, kde slunce nesvítí, že.... ale já dárky moc nepotřebuju, největší radost mi dělá jejich balení a pak rozbalování a jak jsme při tom všichni pospolu a bavíme se u toho a mamka pořád hudrá, že ji to nebaví a ať ty dary nedáváme, že už bude pohádka a chce s jí spát, že za rok, každej dá každýmu jen 1 dárek a šlus, že nebude u toho stromu trávit mládí :)
 
Moje přípravy ke stromku:
sekce maminka


opět sekce maminka


sekce babička


tatínek, maminka, babička
A taky mě baví kočičky pod stromečkem!
 
nejstarší - Bertíček

máznutá Hermínka na návštěvě u našeho stromečku
 
dáreček Míša dělá pořádek a kontroluje ostatní dárky :)

Svetr a parfém od Pilota - chybí obrázky a náčiní na zahradu :) 

Tvářenka od Artdeco byla jedním z mála kosmetických kousků...


Náušnice od kolegyně a kolegy


 
perličky od babičky :) To bude taková celoživotní památka!
 

Spirálka od maminky je neuvěřitelně blyštivá a nedala se mi kloudně vyfotit...


Obrázky do ložnice, prej jsem to celá já, říkal Pilot :)


kosmetická taštička od bratra byla nádherně luxusně balená



 
Lucernu jsem obdivovala v obchodě a Ježíšek mě vyslyšel a chudák se s ní táhnul sám takovou štreku...
 

Pončo od maminky zahřeje a strašně moc se mi líbí!


Klasický černý svetřík do V mi chyběl - je dost obtažený, což nenosím ráda, ale sem tam je to potřeba a holt mám důvod zapracovat na postavě!

 
Tak to je tak nějak vše mé rodiny a Pilota - ještě jsem dostala nádherné i kosmetické pozornosti od kamarádek - převážně blogerek, ale nemám nafoceno, už používám! Ale moc se mi trefily do vkusu! A taky nádherný vánoční hrnek, ze kterého v jednom kuse piju! A od Pilotovy maminky detektivku a nějaké to finanční ohodnocení :) To taky potěší, no ne? :)
 
Tož to by pro dnešek stačilo, co vy na to? :)
 
Mějte se krááásně! Já jdu trávit, Meduňka!
 
 

32 komentářů:

  1. Krása! A o jidle mi ani nemluv:-D

    OdpovědětVymazat
  2. No tak to byl doposud úplně nejkrásnější vánoční článek. Ty zabalené dárky - nádhera! Ty jmenovky jsi vyráběla vlastnoručně? Krása! Kočičky pod stromkem, to je jak u nás doma, jsou boží :). Jsem moc ráda, že máš stenou tvářenku jako já, když jsi ji u mě tak obdivovala ;-). Je fakt nádherná, akorát bacha na otevírání a zavírání, před pár dny mi upadl kousek toho plastu, jak se to ohýbá, takže to drží už jen na jedné straně :(. Trošku to tam asi nedomysleli. Dárečky máš nádherné, světřík, pončo, parfém, lucernička - jedno velké ach. A ty perly! Nádhera. Můj článek o dárcích a Vánocích přijde asi dnes, později, tak se pak můžeš taky mrknout. Měj se skvěle! Pája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano prosím, na jmenovky byl někdy snad v listopadu i článek:) jsem se bavila po večerech :)
      jojo, hned jsem si na tebe pod stromečkem vzpomněla s tou tvářenkou :)! Díky za upozornění, budu si na ni dávat pozor!
      Ráda pošmíruju tvoje dárky :) Teším se. paaa

      Vymazat
  3. no jo, že Ty jsi byla celý rok hodná. Krásné fotky, jsi moc šikovná, já mám vždycky radost, když dárek zabalím nějak, takhle hezky to neumím.
    A přejezená už jsem taky řádně, uf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeee, děkuji, já se s tím dřív víc piplala, vymýšlela jsem kde co, dozdobovala peříčkama a podobně, ale ono balit to půl dne, to je fuška a bolí záda, tak to beru rok od roku víc šmahem... ale mám to ráda a miluju papíry :D

      Vymazat
  4. Jidlo uz nechci videt:D
    Darky super, nejvic se mi libi asi ta lucerna:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, ta lucerna je super, jen se pak nabízí otázka - kam s ní! myslím, že na místě, kde je ted umístěná, se docela vyjímá... ale holt máme cimru jako mix stylů

      Vymazat
  5. Tak nejvíc mě rozsekalo..nebe v hubě..jo to je na jídle to nej...Nejvíc se mi líbí obrázky,jsou krásný...
    tvářenku mám a od artdeca jsou fajné a ještě dobře vypadají:-D A letos,já se těším na stromečku ozdobičkama i od Tebe...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je jsem ráda, že ozdobičky dělají radost na stromečku :)

      Vymazat
  6. S jídlem jsem na tom ještě hůř, ani mi nemluv!

    Dárky máte perfektně zabalené a i jejich obsah se mi líbí, hlavně ta nádherná tvářenka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme :) jojo, byla jsem s obsahem dost spokojená, u nás se dárky dávají i po vánocích bo často zapomeneme někde něco schované...takže u nás už měl Ježíšek asi 4 nášupy :D

      Vymazat
  7. Dostala jsi opravdu překrásné dárečky! A brácha s tou Aspinal of London taštičkou se vytáhl, takového bráchu bych taky brala, je překrásná!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a nejúžasnější jsou kočky pod stromečkem :D

      Vymazat
    2. jojo, bratr se pod stromeček vždy vytasí s něčím originálním a luxusním, on je velice nevšední tvor, on je schopen roční úspory vrazit do dárků, ale největší radost mi dělá fakt, že se mnou mluví, bo se mnou ted několik let nemluvil a to bylo utrpení

      Vymazat
    3. Tak to chápu, to potěší. Tak ať mu to mluvení s Tebou vydrží. Vsadím se, že důvod nemluvení byl velice malicherný.. Jinak, už můžeš očumovat dárky i u mě :).

      http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/12/prudce-voriginalni-clanek-aneb-darky.html

      Vymazat
  8. ta tvááářenka ♥ a ta lucerna se mi teda sakra líbí!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  9. Jó, nejvíc mě baví na vánocích to neustále debužírování, užírání a přežírání :-D....Ježiš Medu, ale tu tvářenku Ti hnusně závidím (ale především přeju), ta je božská a ještě naše oblíbená limitka, ách jéjé, no ale stěžovat si nemůžu, bo já do svého artdeco boxíku naprosto nečekaně dostala od Ježíška Miláška stíny..:-D .jinak všecky dárky jsou moc hezké a kočky pod stromečkem můžu taky :-)...Užívej si volna a dárečků!

    OdpovědětVymazat
  10. Tu lucernu Ti závidím :D Pořád si říkám, že si ji koupím, ale přítelovi se jaksi tento nápad, že budeme mít doma Lucernu, nezamlouvá :/ Ale já ho ještě ukecám! :))

    Ta tvářenka od Artdeca je krásná. Já jsem teď měla podobnou v Ladyboxu Gold Edition, ale bez obalu, jen jako vzorek, tj. není to tak krásný :((

    Kdyby Tě zajímaly i moje dárečky, tak tady: http://sororessa.blogspot.cz/2013/12/jake-byly-vanoce-2013-co-jsem-dostala.html

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tu tvářenku novou limitkovou od artdeca si koupila moje maminka jako svoji první tvářenku :) a v tom LB gold, co jsem ji dala pod stromeček, jsme měly naštěstí stíny, škoda toho testeru, protože ty krabičky jsou luxusní! zvlášť právě u té edice, co byla v LB.
      na dárky se určitě mrknu!

      Vymazat
    2. No právě, já jsem zkoumala, jestli se dá krabička koupit zvlášť a asi nedá, což je fakt škoda :(

      A.

      Vymazat
  11. Meduňko krásné dárečky, je vidět, žes byla moc hodná a tak to má být! Ostatní kolem Tebe byli očividně taky hodní, už jen podle toho, jak nádherně měli zabalené dárečky:)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky, krásné dárky, krásné zabaleno :) Kočičky jsou k pomazlení a kosmetická taštička s ještěrčím vzorem od bratra je naprosto dokonalý kousek.

    Elena

    OdpovědětVymazat
  13. Tak Barčo, myslím že perličkovou sadu máme úplně stejnou, dostala jsem takovou myslím k dvacetinám od celé rodiny (plus ještě prsten a náramek) - perly a bílé zlato, to jsem si tehdy moc přála.
    Ale dárečky jsi dostala krásné všechny, moc se mi líbí ta fialová taštička i pončo a nepohrdla bych Alienem :) A koukám, že sama jsi jeden velký Ježíšek - rodinka musela mít radost, což? ;-)
    A jinak myslím, že teď nebudu pár týdnů nic jíst, bylo toho příliš... :-D :)))
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  14. Bezva blog, bezva texty, ale prosím tatarka z řízku "stéká" (teče dolů). Jsem nemožná, trpím deformací, pravopisné chyby v textech skáčou, mávají červenými praporky a řvou. Opravdu za to nemůžu, hrubky v textech nehledám. "Ztékat" znamená zdolávat výstupem, dobývat útokem. Naučila jsem se nekomentovat na webech čárky ve vztažných, vložených a důsledkových větách, ale tohle nezvládnu, zvlášť, když se mi ten blog jinak líbí. Omlouvám se celou větou. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) opraveno. Já se fakt stydím bohužel jsem si vědoma toho, že mi to leckdy ujede a s a z vyloženě neovládám. Pokusím se na to dávat větší pozor!

      Vymazat
  15. jsem zde poprvé, ale:
    a) tak nádherně zabalené dárky jsem viděla pouze v časácích ( já mám vždy takové nevzhledné papírové koule, ale balené s láskou :-)
    b) maminky jsou všechny stejné - moje taky vždycky ,,hudrovala" u stromku, ale už tu není...Moc ráda vzpomínám na Vánoce s ní - už tu není a pro mě by byl nejhezčí dárek být s ní.
    c) máš tudíž věrnou anonymní čtenářku:-).
    d)ať je nový rok hebký jako ten ,,obtažený" svetr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a) jé, moc děkuji, já balím ráda, ale dřív jsem se tomu věnovala nějak více, vymýšlela jsem kde co nového, ale nějak jsem z toho vyrostla :)
      b), včera jsem nebyla schopna ani nic odpovědět, bo jsem měla slzy v očích, doufám, že moje maminka bude můj dáreček u stromečku ještě dlouho! přála bych to všem
      c) to jsem moc moc ráda, děkuji :)
      d) a zase jedno velké díky :) tobě přeji totéž!

      Vymazat
  16. krásne darčeky. Aj blog sa mi páči :) Preto som nový čitatel :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  17. prosím prosím o info, odkud je ta lucerna...nutně hledám takovou obří a i když ji tam už pravděpodobně nebudou mít, budu vědět, kde takovou mívají..Pamatuješ si ještě?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, no, ta lucerna je z jednoho malýho obchodu u nás - jmenuje se Stella - odkaz zde - http://katalogznojmo.cz/objekt/363/stella

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty