středa 25. září 2013

výzva pro měsíc říjen

moje milé čtenářky,
páni prominou, ale ještě jsem si tu žádného nevšimla....dnes bych vás ráda zatáhla do takové akce, kterou vymyslela moje velice inteligentní a krásná kamarádka. Nebojte se, není to nic světoborného a nebude vás to stát ani korunu :) Prostě jsme se s Klér dohodly, že si celý říjen nekoupíme žádnou kosmetiku a žádné zbytečnosti. Tak, kdo se k nám přidá???
 
Nekoupit si kosmetiku bych pro tuto akci definovala asi tak, že si nekoupíte nic, co nebudete nutně potřebovat - ale ne tak, že fakt nutně potřebujete tu desátou nude rtěnku! Spíš tak, že vám došlo mýdlo a neměly byste se čím mýt, tak si koupíte mýdlo. Nebo, že se vám vyrazil šílený lišej a doktor doporučil mazat XY, tak si koupíte XY, ale nic navíc!
Tak a zbytečnosti bych nedefinovala, to nechám na každé z vás. Ale pokud se k nám některá z vás připojí, tak bych byla ráda, kdybyste mi pak  napsaly, co jste si chtěly koupit a zakázaly si to a kolik peněz jste tak asi ušetřily :) Připadá mi to jako velice zajímavá sonda do života mých čtenářek, jejich peněženek a rodinných rozpočtů :)
 

 
 
Tak co vy na to? Přidáte se? :)
 
Mějte se krásně! Meduňka

44 komentářů:

  1. Vzhľadom na svoje aktuálne finančné možnosti sa pridávam :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Meduňko, jsem jen Vyvrhell jen pouhý lesní tvor, který dříve než napíše článek všechno vypotřebuje, neutrácím za zbytečnosti, to se v lese nenosí ale je pravdou, že nebýt beauty blogerek, jistý finanční obnos by se ušetřil a proto bych se ráda připojila k této Vaší myšlence a budu se snažit si nedělat na zimu zásoby. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Baru, ano ano jsem IN...kdyz uz jsem si to vymyslela :-D

    OdpovědětVymazat
  4. jé, aj ja sa pridám, momentálne som v štádiu, že mám prudký zákaz nakupovania "nutností", takže možno trhnem finančný rekord ušetrenia :D lebo spotrebovávam zásoby domáce :) Kedy začíname, už? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monico, začínáme od 1. října. Já jsem si to tedy ještě rozšířila o to, že celý říjen nestrčím do huby nic sladkýho :-).

      Vymazat
    2. Oki, tak si idem spravit koncept na blogu a zapisovat si dennicek :) jeminecky, to take dve velke vyzvy naraz ? Klobuk dole

      Vymazat
    3. Klári, tak to jsem na Tebe v Poděbradech fakt zvědavá!! =D Budu Tě hlídat! =P =D

      Vymazat
    4. Míšo, hlídej hlídej...beztak nebude co :-)

      Vymazat
  5. Já ne, nemám sílu :D Kor, když bude ještě Interbeauty...nemůžu, jsem příliš slabá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně, když je Interbeauty, tak se to nedá!:-D To je podpásovka! Šla by na něj Meduňko výjimka?

      Vymazat
    2. jámyslím, že jo. hlava se neseká za porušení :) za to se mi posílají bonbony :D

      Vymazat
  6. Držím palce, taky jsem si tím prošla :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nápad je to pěkný, popřemýšlím o tom a kdyžtak se ještě přidám... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jdu do toho, už se dlouho nutím dát si pauzu, ale nedaří se. Tak snad pomůže, když se ti tu takhle upíšu. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jelikož jsem si toho v září nakoupila požehnaně, tak... ok, přidávám se:D A doufám, že sem budeš dávat nějaký motivační obrázky, jinak zešílim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co si představuješ pod pojmem motivační obrázky? mám fotit, jak se nám peníze množí a kupí? :D

      Vymazat
  10. Tak přesně tohle jsem si říkala, když jsem dneska vycházela z drogerky, takže se přidávám :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, v říjnu jedeme na prodloužený víkend do Berlína, takže bych se strašně ráda připojila, ale zakázat si nákupy (kosmetiky) při cestě do Německa, by bylo sado maso :-D. Takže to možná přesunu až na listopad :-D!

    OdpovědětVymazat
  12. Ja to zkusim, holky, s vami. Mam strach, ze to jen tak nevydrzim, ale za pokus to stoji. Moc se tesim, jak budu zaznamenavat, co jsem moc moc chtela, ale odpustila jsem si to. A slibuji, ze se budu priznavat i k prohreskum. Jsem hrozne moc zvedava, co z toho bude. A zahrnuji do toho i obleceni, boty a proste vsechny veci "nenutne". Udelam na blogu nejaky clanecek s prubeznymi aktualizacemi. Jejeje, jak moc ja jsem zvedava. A byla by pak sranda udelat z toho souhrny report, i kdyz by to bylo asi sakra narocne.

    OdpovědětVymazat
  13. Jé škoda, akorát plánuju nakoupit si několik věcí od REN a nemůžu s tím otálet:-) Možná, že před Vánoci něco podobného zkusím.

    OdpovědětVymazat
  14. Tyjo, tuhle výzvu plnim tak deset měsíců v roce! :D

    OdpovědětVymazat
  15. jsem nadšená z toho, kolik se vás připojilo. Kdo bude chtít, tak mi na mail může posílat info o tom, co si odepřel třeba ty nejzajímavější kousky a já z toho pak udělám souhrnný fotočlánek - slintejte s námi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začala jsem dneska a s těžkým srdcem jsem si nekoupila tekuté stíny od Rimmelu. Vypadají fakt hodně dobře, chjo. Ani mě to ušetřené kilo moc nehřeje u srdce. :D

      Vymazat
  16. Ok, challange accpeted!!!! (ale asi umřu) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to umřeme dvě :-). Budou to muka, ale to dáme!

      Vymazat
  17. achich ach, to je těžkééé :D nejhorší je, že už vymýšlím jak to obejít a říct příteli, že zrovna nutně potřebuju sleek paletku :D jsem normálně závislá :D ale proč to nezkusit? přidávám se

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  18. Tenhle apel jsem potřebovala. Přidávám se, i když to nebude vůbec jednoduché. A pokusím se nenakupovat ani oblečení, ale asi si dám výjimku na idnes jarmark, kam jdu prodávat.

    OdpovědětVymazat
  19. Já už tuhle výzvu jedu soukromě sama od sebe celé září (nutnost šetřit mě k tomu donutila). Napsala jsem si seznam produktů, které mi dochází a jak moc jsou nutné k dokoupení, tzn. očíslovala si je dle důležitosti. Už je skoro konec září a uklouzla jsem jen jednou - neodolala jsem novému odstínu "taupe" Color tattoo. Takže ano, jde to zvládnout, co se kosmetiky týče, jen u zbytečností je to tím pádem horší, protože když víte, že si nemůžetek udělat radost desátou rtěnkou, tak si místo toho koupíte blbůstku (=zbytečnost) v podobě hezké propisky třeba...
    Držím vám všem palce a přidávám se k výzvě, jelikož potřebuji do konce roku splatit určitý finanční obnos, čeká mě tenhle režim ještě pár měsíců.
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. držím pěsti, aby se ti to splacení podařilo! Já doufám, že když se přemůžu měsíc, tak už to pak půjde samo :) Děkujeme za podporu!

      Vymazat
  20. ty obrázky jsou vtipné, nechc si zajít chuť :-D
    já to praktiukuji už od konce dovolené. kosmetiku nekupuji, ale ani neeviduji, kolik jsem ušetřila, raději se tomu totiž vzhýbám úplně. a navíc - všechno (důležité) už mám..

    OdpovědětVymazat
  21. Přidávám se. Resp. už jsem začala včera, když jsem šla do drogerie pro šampon a světe drž se, odnesla jsem si opravdu jenom šampon.

    OdpovědětVymazat
  22. To je dobrá výzva, u mě je mise splněna :)
    PS: Jsi u mě nominovaná na Tag ;)
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Pridavam se z New Yorku v Usa, tady je to jeste o 100% tezsi neco nekoupit, nez kdybych byla v Cr :///

    OdpovědětVymazat
  24. Ahojky, super nápad! Jdu do toho - dneska jsem si teda koupila pěnu na holení, ale doma jsem neměla ani kapičku :) já si to ještě zpřísním tak, že začnu používat i produkty, na které jsem dlouho nesáhla. Přijde mi, že pořád dokola točím troje stíny a dvě tužky na oči, a zbytek (třicet stínů na oči a dalších deset tužek) leží ladem... budu měnit!!! Klárka

    OdpovědětVymazat
  25. já jsem se přímo neúčastnila, ale inspirovala jsi mě k velké revizi mých kosmetických zásob :D teď jsem si to hezky na blog sepsala, abych to měla pořád před sebou a nemohla se vymlouvat :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty