pondělí 22. dubna 2013

Chanel vitalumier aqua

pěkný den všem,

v nadcházejícím jaře obvykle odkládám hutné krycí makeupy (Revlon) a sahám po něčem lehčím, méně viditelném. Tuto zimu jsem ale beztak používala téměř neustále BB krémy, které jsou lehké dost, ale i tak jsem teď několikrát zase sáhla po lehoučkém makeupu od Chanelu. A právě o něm bych vám dnes ráda něco málo řekla.
 

 
Co jsem našla o makeupu na internetu?
 
"Jedinečný make-up. Rychlá a snadná aplikace. Velmi jemná textura. Ačkoli je velmi jemný a lehký, dokonale kryje.  Pleť vypadá úžasně a svěže.  Pleť září. Obsahuje UVB sluneční filtr a minerální krém na opalování, chrání pokožku před škodlivými slunečními paprsky (SPF 15). Jeho krystalická vůně podtrhuje pocit svěžesti a radosti." (www.zbozi.cz)
 
Moje postřehy:
 
balení - nadmíru praktické, zejména na cesty. Celá lahvička je z lehkého plastu, navíc je placatá, takže dobře skladná. I přes to, že je balení plastové, se mi zdá docela elegantní a povedené.
 
konzistence - velice lehká, makeup je vytvořen na vodní bázi, proto je potřeba jej před použitím pořádně protřepat a smíchat vodu s pigmentem, jinak bude konzistence taková nijaká a makeup vám bude flekatět.
 
aplikace - řekla bych, že tohoto makeupu musím používat množstevně víc než třeba Revlonu Colorstay. Musím ho strašně rychle roztírat, protože se okamžitě jakoby vpíjí do pleti. Když ho používám, tak mám pocit, že je můj xichtík naprosto dehydrovaný a snaží se do sebe nasáknout co nejvíc tohoto přípravku. Pokud pěkně rychle roztíráte, tak nedělá mapy ani fleky.
 
výsledný efekt - je přirozený, krytí je dle mého názoru velice lehké. Četla jsem nějaké recenze, kde jsem se dočetla, že krytí je střední, ale já si dovolím nesouhlasit. Makeup má docela matný finish, ale pleť je taková zářivá a vypadá zdravě. Makuep nezalézá do pórů, nezvýrazňuje vrásky, neoxiduje. Pleť mi vydrží pěkná cca 6 hodin, pak je třeba obličej přiupravit, odsát trochu mastnotu papírkem, případně přepudrovat.
 
parfemace - je velmi, velmi výrazná, krásná, asi květinová, taková fresh a na pleti vydrží velmi dlouho. Mně se to líbí, ale dovedu si představit, že by to mohlo někomu vadit nebo někoho dráždit.
 



 
objem: 30 ml
cena: pokud si pamatuji, tak kolem 1000,- Kč - dívala jsem se na internet, tam byla cena kolem 500,- ale nebyl nikde dostupný.... absolutně nevím proč. Pokud by to někdo věděl, tak mi dejte vědět, protože tento mi už došel a uvažuji nad dalším...
 
SPF 15 (v létě mi nestačí)
 
shrnutí:
pro - přirozený look, padnoucí odstín, nezvýraznění pórů, praktické balení
proti - silná parfemace, SPF jen 15, nedostupnost, rychle mi ubývá...
 
 Takto vypadá makeup na pleti (bez korektoru)
 
 
Znáte tento makeup? Používáte jej? Doporučíte mi podobný?
 
Meduňka

11 komentářů:

  1. Před silikonovou anabází to byl můj nejoblíbenější makeup, je vážně lehounký. Můžu ho jen doporučit.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Meduňko - co za tebe? Revlon, Chanel nebo nějaký BB?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám nejraději BB, tedy vhodně zvolený, připadá mi nejpřirozenější, nejraději mám pořád ten Holika Holika

      Vymazat
    2. A nemáš problém s ucpáním póru (teď jsem četla pár docela špatných článků na BB)?

      Vymazat
    3. nevidím rozdíl na pleti ve stavu před BB erou a nyní...jediný, co mi teda nesedlo, byl ten šnečí, to jsem se osypala ekzemem, to asi byla reakce na toho šneka. Jinak nemám s BB jediný problém.

      Vymazat
  4. Vypadá krásně, ale na fotkách na ruce mi příjde žlutější...což by ke mně asi nešlo

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si říkala, že vypadá do žluta, přitom mi po nanesení připadá spíš do růžova, až mi to vadí, já totiž nevím, co mi pasuje líp...

      Vymazat
  5. Vypadá celkem hezky, ale na mě je ta cena asi trochu moc :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. prosimte, taky to neni moje obvykla cenova kategorie, to si raci koupim BB krem, ale jako kdyz uz ho mas, tak neni vubec spatny....

      Vymazat
  6. na jednu stranu by mě celkem zajímal, ale zase se bojím, že by mi ta parfemace vadila a hlavně nevím no, přijde mi celkem drahý, vystačím si asi s těma levnějšíma :-)
    ale pěkná recenze! :-)

    T.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty