neděle 24. února 2013

Lumene Blueberry Volume Mascara

pěkné nedělní odpoledne,

dnes bych vás ráda seznámila se svými dojmy spojenými s řasenkou Lumene, kterou jsem našla v minulém LB. Nebudu sama, kdo se s ní teď maluje, asi ji máte doma taky, ale to vůbec nevadí, aspoň si svoje dojmy pěkně porovnáme.
 
Někteří z vás už si pravděpodobně všimli, že Lumene je moje srdcová záležitost, byla to jedno z mé první kosmetiky, vyrostla jsem na ni. Pamatuju si, že jejich sypký pudr byl mým prvním "dražším" kouskem. Bylo to někdy v 9.třídě a já na něj šetřila fakt šeredně dlouho a když jsem si ho koupila, tak jsem si připadala neuvěřitelně dospěle a luxusně :)

Tehdy jsem ještě netušila, že si značku Lumene oblíbím i z jiných důvodu jako např. proto, že:

  • neobsahuje parabeny, syntetická barviva ani parfemace,
  • nejsou testovány na zvířatech,
  • je tvořena minimálně z 80 % přírodními látkami,

  • Navíc je kosmetika Lumene údajně vhodná i pro alergiky, do jejichž řad se bohužel též počítám.

    Tato objemová řasenka obsahuje organický olej z borůvek, který má zajistit, že naše (vaše) řasy budou silné a zdravé. Přiznám se, že tuto deklarovanou vlastnost nejsem schopna posoudit, tak tomu budu věřit, neb kdosi moudrý kdysi pronesl "Věř a víra tvá tě uzdraví".



    Řasenka má dle mého názoru kvalitní elegantní balení, už od pohledu to není žádný šunt. Kombinace černé a stříbrné barvy je sázka na jistotu a mému konzervativnímu myšlení je to prostě blízké.

    Kartáček je plastový, štětinky jsou v rámci mezí pružné, při aplikaci mi nepíchají do víčka, což se mi při používání jiných plastových kartáčků někdy stává a není mi to příjemné.




    Myslím, že kartáček nenabírá barvy ani málo ani moc, prostě tak akorát, aby řasy nebyly slepené. Pokud však budete dělat více vrstev, myslím, že se slepení nevyhnete, nebo tedy aspoň já se mu nevyhnu.
    Líbí se mi, že je řasenka fakt hodně moc pigmentovaná, ta černá je vážně černá a drží jak přibitá.
    Co se toho objemu týče, tak nevím, nevím, myslím, že už jsem zaznamenala i objemovější řasenky, navíc postrádám lehké natočení (které však řasenka ani neslibuje!).
     
    Co se mi líbí je to, že řasenka fakt drží, neopadává, nerozmazává se, dokonce se mi dost špatně odličuje. Micelárka od Lirene mi ji tedy dokonale neodlíčí ani omylem! A to je trochu problém, neb při líčení si prostě většinou zaliskám i víčko a to se mi dost špatně odstraňuje, musím hledat odličovač a babrat se s tím, na což ráno fakt nemám čas, ale to nevyčítám řasence, to je moje nešikovnost....
     
    Včera řasenka vydržela i hodinovou procházku ve vánici, kdy jsem měla mokré úplně všechno a řasenka se ani nehnula. Schválně jsem vám ji vyfotila.
     
    v jedné vrstvě
     
    No dobře, takto ve velkém vidím cosi čmouhatého pod očima, ale to bude nešikovností při líčení, to nebude sněhem :) Takto já prosím chodím mezi lidi a ani mi to není blbý...
     

     
    Celkově jsem s touto řasenkou spokojená. I když cena 350, -Kč se mi stejně zdá být docela dost vysoká.
    Objem: 7ml
     
    A jaké máte s touto řasenkou zkušenosti vy?
     
    krásnou neděli, Meduňka
     
     

    29 komentářů:

    1. Dělá pěkné řasy :-) Akorát teda nechápu, jak se vyrábí olej z borůvek...? :-D

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. nevím, asi se nějak lisuje :) já měla spíš pocit, že tam je i pigment z borůvek, protože ta barva borůvková taky na všem drží ani se nehne :)

        Vymazat
    2. Také ji mám a jsem spokojená :) Jen mám pocit, že v průběhu dne mi řasy trochu klesnou, ale možná je to tím, že jí dávám víc vrstev.

      OdpovědětVymazat
    3. Fakt krásné řasy :)... micelárka od Lirene mi na očích neodlíčí teda vůbec nic, tak to možná není "chyba" řasenky :)

      OdpovědětVymazat
    4. Obecně tyhle plastové kartáčky můžu. Většinou hezky rozčešou řasy a tento v Tvé Lumene to umí taky perfektně:)

      OdpovědětVymazat
    5. Tak tady vidím že jsme fakt každý jiný...kartáček mě píchal do oka, žádné pěkné řasy přes velkou snahu se mi vytvořit nepodařilo, a pohled do zrcadla po dni stráveném pracovně a školně...docela šok :D
      Ještě že jsem se jí rychle zbavila, za mě nejhorší řasenka ever :-)

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. jé, tak to mě fakt mrzí!! a je to zajímavé, kolegyně v práci si ji taky nemůže vynachválit, ta ji velebí, kudy chodí :)

        Vymazat
      2. Heled mě to zas až tak nevadí :-) Svou stálici už mám, a navíc jsem jí vyměnila za tvářenku takže spokojenost na všech frontách :-D
        Jinak pěkná recenze ;-)

        Vymazat
    6. Já ji teda nemám, ale z Tvé recenze vypadá docela sympaticky. Až na to odličování teda. :)

      OdpovědětVymazat
    7. fakt nevyzerá zle! :)

      je u mňa GiveAway alias pozvánka ;)

      OdpovědětVymazat
    8. Dělá ti moc pěkné řasy :)

      OdpovědětVymazat
    9. Já se u líčení řas většinou zašpiním ještě víc, to jsi ještě šikovná :)

      OdpovědětVymazat
    10. mám podobný dojmy, i řasy u mě po použití vypadají podobně, ale mně se to nelíbí, nemám ráda "přirozený" líčení a tahle řasenka nic víc bohužel nezvládne

      OdpovědětVymazat
    11. máš perfect mihalnice :) Mojou obľúbenou špirálovňu je Get big lashes od Essence :) a ešte špirály od oriflamu :)
      u mňa na blogu je Giveaway, môžeš sa zapojiť ak chceš :) onedlho končí :)
      http://www.ourpinkhell.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

      OdpovědětVymazat
    12. já ji mám taky, zatím teda nevyzkoušenou, dostala jsem ji:-)
      ale ne v ladyboxu heč:PP

      jinak teda na fotkách, cos pořídila, vypadá noc hezky, ale na mě je to teda málo, maluji se docela dost a řasy mám ráda "větší":-)


      Color Beam

      :-)

      OdpovědětVymazat
    13. Color Beam, Černá Moora: Já je mám taky ráda větší, dávám toho obvykle víc :D ale když se na to podívám takto ve velkém a zblízka, tak to asi není moc estetické :D
      na druhou stranu lepší ta přirozená varianta než to, jak se nalíčím třeba tou lancomkou... a jakou řasenku doporučujete vy?

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. no já ted pouzivam tu Lancome Doll eyes, a z te jsem nadšená, a velice podobné vsledky mám s Loreal Volumissime Carbon black, pokud z drogerie, tak jinou nekupuji:-)

        Vymazat
    14. Ta fotka je krásná, vypadá na tvých řasách skvěle! Mám ráda podobné plastové kartáčky, protože krásně řasy prodlouží a hlavně neslepují, což jinak vidím u hodně fotek (včetně těch, u jejichž recenze blogerky píšou, že neslepují :D). Efekt je opravdu krásný, nemít svou stálici, tak ji zkusím. Obal ani složení nehodnotím, u řasenek je mi to jedno. Rozdíly vidím jen mezi opadáváním a mazáním se pod oko... I v tomhle případě to vypadá dobře (já bych se ve vánici bála, že budu vypadat jako panda).

      OdpovědětVymazat
    15. ja s ni nebyla spokojena vubec, nemuzu si pomoct, ale po tom co se mi parkrat rozmazala a obtiskla kolem oci mi jen tak lezi v kosicku a uz jsem a ni nesahla :(

      OdpovědětVymazat
    16. Líbí se mi jaké dělá řasy! :))

      http://my-colorful-kingdom.blogspot.cz/

      OdpovědětVymazat
    17. jeeeeeeee, krasne ti urobilo riasy, wou :D
      aj stetcek sa mi velmi paci :)

      OdpovědětVymazat
    18. Není špatná, ale ten kartáček mi nevyhovuje. Mám raději MF 2000 nebo Doll Eyes ;) Fotky i řasy máš krásné! ;)

      OdpovědětVymazat
    19. Díky za tip na kosmetiku Lumene, právě se poohlížím více po nějaké přírodní kosmetice. Řasy s touto řasenkou vypadají moc dobře, skvělá výdrž zvlášť v zimní plískanici, i když ta cena je dost vysoká..a s kartáčkem si taky nejsem jistá, jestli by mě potěšil..

      OdpovědětVymazat
    20. Kosmetiky Lumene jsem si nikdy nevšimla:) Díky za tip. Musím říct, že se mi zdá, že hezky rozdělila řasy.

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. ona tu byla totiz kdysi - celé stojany v DM nebo kde... a pak se prestala dovazet a cely roky nebyla dostupna u nas.... ted se zase pomalu vraci...

        Vymazat
    21. Dělá Ti krásné řasy, ale to Tobě asi každá řasenka :-). Líbí se mi, možná si ji někdy pořídím.

      Meduňko, mám ale dotaz z jiného soudku, jsem nahlodaná akcí v Rossmannu, kde budou mít Lancome Hypnose za 399 Kč. A jelikož vím, že Ty ji máš, tak řekla bys, že stojí za to? A "hodí" se na mé řasy? Díky předem za radu.

      Moje řasy in natura najdeš například zde:

      http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/04/bourjois-ma-laska.html

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. milá Papay, jestli ji budou mít v rossmannu za 400,-, tak si ji snad koupím taky :D Zrovna dneska jsem se s ní loučila, že už ji fakt musím vyhodit, ze je suchá! Já jsem z ní zpočátku nebyla úplně paf, ale postupem času jsem si ji strašně oblíbila a oproti ted ty moji nový lancome hypnose star dělá krásný řasy. Tu star si nekupuj!
        Ty máš řasy sama od sebe nádherný, tak si myslím, že by to bylo skvělé spojení.

        Vymazat

    děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty