pondělí 7. ledna 2013

Sanoflore bébé bio

pěkný den,

dnes vám chci říci několik vět o mycím bio přípravku, který jsem měla tu čest dostat od Ježíška. Od štědrého dne jej používám, což si myslím na testování mycího gelu stačí.






Na internetu jsem našla následující popis výrobku:
 
Popis: Pěnivý mycí gel z pupenů černého rybízu bio Sanoflore je určen na tělo a vlasy vašeho děťátka. Testován pod dermatologickou kontrolou. Bez parabenů. Hypoalergenní. Z pupenů černého rybízu bio se zklidňujícími a posilujícími účinky. 100% přírodní parfemace a povrchově aktivní látky. Bez barviv, bez syntetických parfémů, bez sulfátů. Pro miminka i maminky. Vhodné pro citlivou pleť / pokožku.
Účinky:  Zklidňuje - posiluje pokožku / vlasy.

Složení:  99% všech ingrediencí je přírodního původu, 10% všech ingrediencí pochází z ekologického zemědělství.
Typ pokožky / vlasů:  hodné pro citlivou pokožku / vlasy. Pro miminka i maminky.
Jak aplikovat:  Aplikujte jemnou masáží na pokožku a vlasy. Pečlivě opláchněte. Neštípe v očích. V případě vniknutí do očí okamžitě a důkladně vypláchněte. Uchovávejte mimo dosah dětí. Nepolykat.


Co bych ke gelu dodala já:

parfemace - je poměrně výrazná, sladká, nádherná - je to cosi jako vanilka smíchaná s ovocem, na pokožce nijak extra dlouho nevydrží, ale při mytí je opravdu příjemná.
 
konzistence - velice řídká, naprosto průhledná, taková lehce hustější voda :)
 
pěnivost - není velká, spíš hodně slabá, řekla bych, že na pokožce vytvoří spíš takový mléčný povlak, jelikož je gel zaměřen na mytí dětské pokožky, tak bych řekla, že je omezení pěnidel jedině dobře. Já používám teď gel zejména na obličej, kde je to omezená pěnivost vyloženě +, alespoň tedy pro mě. Po těle mám tedy raději větší míru pěnivosti - čím víc, tím líp:)
 
výsledek - tak jelikož se jedná o mycí gel, měl by mýt, což dělá, já s ním teď i odličuju, což taky není problém, ani u řasenky. Pokožku nevysušuje, ale zároveň nečekejte ani nějaké extra ošetření nebo něco podobného.  Prostě klasické mytí. Na obličeji se mi líbí, že se opravdu nevysušuje a nedráždí. Po tom použití dermalogicy, která mi xicht rozhasila, jsem ráda, že mě nijak nedráždí, že nečervenám, nedělají se další pupínky.
 
mytí vlasů - nedoporučuji. Zkoušela jsem a ta absence pěnivosti mi u toho dost vadila...jako fakt se to asi hodí jen na pár jemných dětských vlásků, ale na dospělé a ještě k tomu dlouhé vlasy fakt nenenene.
 
Celkově mi gel vyhovuje, asi jej budu používat jen na obličej, ne na tělo, to je asi i škoda. Navíc mi všechny mycí přípravky na obličej právě došly, takže jsem tento fakt uvítala. Myslím, že BIOfilové, kteří rádi sladké vůně, budou spokojení. I osoby s citlivou pokožkou si přijdou na své.
 
Cena gelu byla cca 280,- Kč za 400ml, pokud si pamatuji, neboť jsem posílala Ježíškovi dokaz ne eshop :) Což teda není málo, to uznávám, ale zase je ho hodně a je to BIO....
 
Toť pro dnešek vše. Mějte se krásně!
 
Meduňka
 
 
 
 

5 komentářů:

  1. Teda, ta vůně by mě zajímala. Dá se to koupit i někde v kamenném obchodě?

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, tak to nevím, tuším, že jsem ji viděla v jedné lékárně, tak možná by ses mohla v nějaké větší zeptat

      Vymazat
  2. neznam :))
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  3. može byť fajn ;) o značke som nepočula

    OdpovědětVymazat
  4. Milujem Sanoflore, len skús radšej aj iné línie, táto je len taká pre bábätká a tým je to dosť jedno :) ja mám túto líniu a som neskutočne spokojná :)
    http://www.sanoflore.net/cz/produit-81/toilette/.aspx

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty