pátek 25. ledna 2013

okénko kosmetické analfabetky I - tentokrát na téma Holika Holika BB krém

pěkný den všem,

dnes konečně zase po dlouhé době cosi, co se bude týkat kosmetického tématu. Přináším "recenzi" na BB krém, který jsem sama již recenzovala - zde. Tentokrát je recenze pojata jako interview v rámci nově zavedené (doufám, že pravidelné) rubriky, kterou jsem na přání svojí kamarádky nazvala "Okénko kosmetické analfabetky"
 
Abych vás uvedla do obrazu - ona kosmetická analfabetka je moje kolegyně a kamarádka (2in1), krásná, nesmírně inteligentní a pragmatická blondýna, matka 2 stejně inteligentních a navíc sportovně nadaných synů. Pečlivější, trpělivější, obětavější, ale také přísnější (ve správném slova smyslu) a rozumnější matku byste v okolí hledali jen s těží. Tato moje kamarádka byla však kosmetickou péčí donedávna netknutá. Jsem ráda, že i já mám malý podíl na tom, že se to pomalu, ale jistě, začíná měnit :)
 
Kamarádka ode mě dostala na Vánoce kosmetický balíček, jehož obsahem byl i BB krém od Holika Holika - určen na mastnější typ pleti - ve světlejším odstínu. Byla to tedy stejná verze krému, kterou sama používám.
Upozorňuji, že kamarádka nepoužívá přes BB pudr, kdežto já ano.
 
 
 
Tak jdeme na to - žádám vás, abyste položené otázky nehodnotili z hlediska metodologického a z hlediska správnosti vedení rozhovoru a skladby otázek...
 
Jaký máš typ pleti?  Kam se řadíš barevně?
Mám světlou, mastnou pleť. (brr, zní to hrozně!)
Jak se ti BB roztírá? Máš nějaké problémy s jeho aplikací?
BB se mi roztírá překvapivě dobře, problémy s aplikací nemám.
Jak  bys popsala jeho barvu? Sedne ti?
Má barvu jako kapučíno Dolce Gusto. A to mi sedne.
Jak hodnotíš kryvost tohoto BB krému?
Jsem překvapená, že přesto, že na pleti vypadá naprosto přirozeně, dobře kryje. Já ale neočekávám dokonalé krytí, nechci vypadat jako z vosku, stačí mi, že se sjednotí barva pleti a zjemní pár rozšířených žilek.
Jak se sama sobě v BB líbíš? Máš pocit, že ti prospívá?
Jsem velmi sebekritická a nemám valné mínění o svém vzhledu  a tomu žádný krém nepomůže. Ale mohu říci, že s krémem mám lepší pocit, pleť se mi jeví sjednocená, taková milá. Z čehož plyne, že mi krém prospívá.
Jak dlouho na pleti vydrží? Máš pocit, že máš večer, co odlíčit/smýt?
Myslím, že by překrémování po pár hodinách neuškodilo, ale asi to bude mým typem pleti, která ho rychle stráví.  
Má podle tebe seboregulační účinek?
Nevšimla jsem si, zeptej se mě spíš v létě, teď v zimě je i moje mastná pleť trochu „zamrzlejší“.
Jak hodnotíš jeho parfemaci? Je ti příjemná nebo bys preferovala spíš krém bez parfemace?
Nezdá se mi, že by vůbec voněl. Osobně mám ráda voňavé krémy, ale absence vůně mi nevadí.
Vadí ti na BB něco? Pokud ano, tak co?
Vadí mi, že nerozumím ani slovu na obalu. Kdybys mi ho nedoporučila a „nedonutila“ mě, abych ho vyzkoušela, tak bych to právě kvůli tomu, že si nemůžu přečíst, o čem to je, neudělala. Potřebuju mít o všem přehled a to mi tady chybí.
Jak se ti líbí jeho balení?
Balení se mi líbí až na to, co jsem psala v předchozí odpovědi.
Přesvědčil tě tento krém o svých kvalitách natolik, že by sis ho koupila?
Určitě si ho koupím znovu, pokud mi nedoporučíš ještě něco lepšího. Ale vzhledem k tomu, že nemám moc ráda změny, asi u tohoto výrobku zůstanu dost dlouho.
Největší + a největší – tohoto přípravku.
Největší plus je, že na obličeji vypadá naprosto přirozeně. Když nemám náladu se čančat (a to je u mě dost často), použiju ho jen na problematická místa, kde zrovna potřebuju něco ukrýt před světem. A když na mě přijde parádivá nálada, tak si namažu celý obličej. Vtip je právě v tom, že pleť je jemnější a vlastně ani není vidět proč.
Největší mínus vidím v tom, že mi brzo dojde a já si budu muset pořídit nový. A protože víš, jaký mám vztah k nakupování  kosmetiky (dokážu rozeznat vlastně jenom barvy), tak si dovedeš představit, že už teď mám z toho depresi. Ale věřím, že mě v tom nenecháš …. brzy budu mít narozeniny J
Tož tak to by bylo pro dnešek z našeho okénka kosmetické analfabetky všechno. Informace o objemu, ceně atd. naleznete v půdním článku o tomto BB krému - odkaz nahoře na stránce.
 
Doufám, že si tuto nově založenou rubriku oblíbíte a případně mi můžete dát vědět, co bych tak té naší kosmetické analfabetce mohla zase pořídit k testování :)
 
přeji pěkný den a víkend, Meduňka
 
 

4 komentáře:

  1. Milý Ježíšku, příští rok mi přines Meduňku, taky chci svou osobní kosmetickou poradkyni. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tento anonymous to dokonale popísal :D
      musíš mať super kolegynku no;)

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty