středa 30. ledna 2013

Není každý den posvícení

pěkný večer všem,

tak jsem se dnes celý pracovní den těšila na postel, jak odpoledne přijdu domů, zatopím, udělám zázvorový odvar, vlezu do postele, chytím se detektivky a budu se léčit a odpočívat....místo toho jsem přišla domů a měla jsem neodolatelnou chuť upéct dort! Mám to ale hloupé nápady....i přemýšlela jsem o tom a dospěla jsem k názoru, že to není dobrý nápad, že bude stačit bábovka.... tak jsem se vydala ulovit všechny ingredience.
 



 
 
konkrétně tedy:
 
2 hrnky hladké mouky (dala jsem i trochu jáhlové instantní kaše)
1 hrnek cukru
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje (lepší je máslo, ale to jsem neměla)
1 prášek do pečiva (myslím, že bohatě stací 1/2)
1 margotku - nastrouhanou
 
Všechny ingredience pečlivě promícháme a nalejeme do vymazané formy. A pak už jen šup do předehřáté trouby na cca 160 - pečeme tak 1 hodinu, možná i déle....však to už vychytáte.
 
 
Po hodince a něco pečení, vytáhneme z trouby
 
 

A vyklepneme.....a když není zrovna posvícení, tak taky třeba nevyklepneme :D  jako dneska já!

 
 
Pro návštěvy to zrovna není.....ale do postele na dlabání dobrý :) Niméně tedy se mi to ještě nestalo, že bych bábovku takto zmršila :) To bude tím, že jsem ji chtěla mít krásnou na fotku :)
 
Mějte krásný večer! Meduňka

17 komentářů:

  1. Mně se líbí i takhle... Hlavně aby chutnala... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou je moc krásná!!! Kdyby mi někdo upekl, tak ji dlabu jedna radost ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Margotku do bábovky som ešte nedávala :) dobrý tip,hehe :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  4. Stejně jako Veronika nade mnou neznám fígl s Margotkou, ale vzhledem k tomu, že je u nás hodně populární, tak to vyzkouším:) Dík za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. víš co, narvala bych tam i 2 kusy, víc vynikne, zvlášť pokud budeš mít velký hrnky...

      Vymazat
  5. super recept! nikdy som nevidela margot ako prisadu do kolacov :)

    independent beauty blog by she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem včera pekla bábovku .. poprvé v životě .. dokonce se i podařila vyklopit .. což jsem se svými chabými kuchařskými a pekařskými schopnostmi fakt nečekala :)) Dneska ráno jsem si chystala dva kousky na snídani, k tomu kakao .. ani jsem se nestačila otočit a na jednom kousku si už pochutnávala kočka, takže se mi asi povedla. Margotkovou dělá babička a je fakt, že Margotka tomu přidá tu správnou chuť!!

    OdpovědětVymazat
  7. taky to s margotkou neznám, ale pochybuju, že by mi to tam přítel dovolil dát:-)) je to u nás nedostatkový zboží, takže on si je vždycky někam zakope, aby je snědl jen tak.
    na bábovku nemám formu, ale asi budu muset obměnit kuchyňský arzenál, chtěla bych totiž vyzkoušet i biskupský chlebíček:-))
    reprezentativní být nemusí, stačí že chutná, návštěva dostane kupovaný sušenky:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Ale aj tak sa to zjedlo nakoniec :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ač tvé recpety mám ráda a ráda je zkouším, tak bábovky nechci ani vidět :D Doma jsem je pekla ráda a s chutí a vždy se mi tak krásně povedly, jenže už doma nebydlím, ale bydlím s přítelem a tady v té nejošklivější troubě na světě se mi povedlo zmršit už asi 4 bábovky :/ Nejsem nějak extra zdatná kuchařinka, tak jsem dala na rady starších, ale žádný fígle na to nezabírají a mě to silně nebaví se s tím tak srát, aby se tady ta bábovka vůbec upekla, nejradši bych tu troubu rozkopala :D

    OdpovědětVymazat
  10. Mňam s margotkou bych ji snědla,ikdyby se rozpadla na 5 kusů.Určitě vyzkouším...

    OdpovědětVymazat
  11. margot- moja obľúbená sladkosť ;) musí to byť úplne ňamkové!

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, to znám. Taky se mi párkrát takhle "povedla". Kluci tady v bytě z toho měli pozdvižení, takže od tý doby jednak moc nepeču a jednak když už peču, tak výhradně pro sebe, neviděj z toho ani drobek. Tak! A nepřijdu si ani špetku sobecká.
    Takže si z toho nic nedělej, sice se říká, že na formě (tedy jako výzoru) záleží a jí se i očima, ale v tomhle případě vem to čert, hlavně když byla dobrá. ;)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji ti za milá slova :) Ano, ano, byla dobrá a sežrala jsem si skoro celou sama - no dala jsem trošek babičce a trošek taťkovi, partner nebyld dost dravý, aby na něj zbylo :)
      ale dostala jsem přednášku o tom, že musím vymazávat, jako bych byla snad blbá a nevymazala to....jenže jsem neměla máslo a mazala jsem olejem a prostě to nebylo ono...

      Vymazat
    2. Aha, vidíš, tak já ji mažu vždycky olejem a většinou mi vyjde, jen někdy se jí z formy nechce... Máslo mám doma vždycky, ale na vymazávání forem ho nepoužívám.

      Vymazat
    3. tak to byla možná náhoda, já nikdy v životě olejem nemazala, tak jsem to přičítala právě jemu :)

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty