čtvrtek 10. května 2012

krémy na ruce

zdravím všechny, dnes mám pro vás připraveno pár slov o krémech na ruce. Já jsem lehký maniak na krémy na ruce, mám je rozstrkané všude možně, takže jsem jich ještě xy nenašla, nenafotila a tudíž jsem je připravila o tu čest být zrecenzovány :)
To, že jsem maniak na krémy na ruce znamená, že je strašně ráda nakupuju a očichávám, s praktickým využitím jsem ovšem tak trochu na štíru. Mívám období, kdy jako fakt jooooo a pak naprostá období klidu.
V současné době vlastním a částečně používám následující krémy na ruce:


1 - oriflame - meruňkový - krém, který se tuším už dloooouho nedělá, koupila jsem si asi 3 do zásoby ve slevě :) (jak jinak taky)... miluji meruňkovou vůni, takže veškeré produkty, které mají co dočinění s meruňkami jsou mými oblíbenci....krém má příjemnou konzistenci, není ani hutný ani nikterak příliš tekutý, poměrně rychle se vstřebává, krásně a dlouho voní, ovšem nějaké dlouhodobější výsledky jsem na svých rukou nezaznamenala.... na takové to mazání kvůli vůni je naprosto vyhovující, ale při opravdu suché kůži nebo nějakých problémech asi nebude značka ideál.

2 - oriflame  - silk and cashmere - tento krém mám docela dost ráda, má příjemnou konzistenci, není příliš mastný, vstřebává se tak středně rychle, ruce zůstávají obstojně dlouho hladké, příjemné na dotyk. Vůně krému mi vyhovuje, je nevtíravá, již jsem několikrát zmiňovala, že nemám příliš dobrý čich a už vůbec neumím popisovat vůně, ale tento krém mi voní jako čistota - např. čistě vyprané prádlo....

3 - nivea - express hydration - tento krém slibuje tuším velice rychlé vstřebávání a hydrataci pokožky rukou, je pravda, že nepůsobí vůbec mastně, okamžitě se vstřebá, nicméně já na rukou nezaznamenávám žádné extra změny k lepšímu - ruce mi chvíli po použití už vůbec nepřipadají ošetřené, opěknělé, hladší, hydratované.... vůně je taková nezapamatovatelná, ruce vůbec nevoní dlouho....určitě si tento krém už nekoupím....

4 - nivea - pure and natural - krém určený na velmi suchou pokožku, obsahuje 95% ingrediencí přírodního původu. Tento výživný krém obsahuje zejména arganiový olej, zato neobsahuje parabeny, silikony, barviva ani minerální oleje. Fandím přírodní kosmetice a bio kosmetice, takže je mi tento krém velice sympatický. Kromě toho mi krém absolutně nádherně voní a troufám si tvrdit, že vůně je dlouhotrvající. Co se týče účinků na pleť, jsem spokojená. Nemám sice suché ruce, ale po použití tohoto krému mám dlouhodobý pocit ošetřených rukou. Ruce jsou dlouho jemné, hladké, voňavé, příjemné na dotyk. Je pravda, že krém je matnější a déle se vstřebává. Většinou ho používám na noc a ráno mám moc pěkné ruce. (rozhodně pěknější než xicht)...

5 - oriflame - christmas surprise - jak název napovídá, byla to jakási vánoční edice a krém jsem si pořídila kvůli pomerančovo skořicové vůni. Jedná se o řidší krém, který se rychle vstřebává, krásně voní, ale dlouhodobý pocit ošetřených rukou se u mě nedostavuje. Chápu ho jako takovou sezónní machrovinku.

6 - oriflame - happy relaxing - krém jsem si rovněž zakoupila v mnoha exemplářích před cca 2 lety a to zejména kvůli ceně a úžasné vůni. Někde mám i jeho citrónovou verzi a obě mám moc ráda. Voní opravdu věrohodně, svěže, název krému bych řekla, že odpovídá, nicméně na suchou pleť, která opravdu potřebuje vyživit a ošetřit, bych jej nedoporučila.

7 - neutrogena - hand cream concentrated - jedná se o krém, který není na fotografii,ale stojí mi u PC, tak jsem se ho rozhodla zařadit do postu, protože si to zaslouží. Řekla bych, že tento krém se roztírá o něco hůře něž všechny předcházející, také mi připadá dost mastný a hůře se vstřebává. Je určen na hodně suché ruce, což já opravdu nemám, ale kupovala jsem si jej v situaci, kdy se mi ruce loupaly. Rozhodně to není špatný krém, ale mně nevyhovuje ten dlouhodobý pocit mastnoty. Regenruje ale opravdu dobře. Krém nepoužívám běžně, ale spíš v okamžiku, kdy chci opravdu více regenerovat, třeba po úklidu s různými čističi a dezinfekcí bez použití rukavic, po dlouhodobém "pobytu" rukou v jednorázových rukavicích, které jsem uvnitř pudrované a které mi opravdu dost vysušují pokožku rukou, atd.

jak jste na tom s krémy na ruce Vy? Který je Váš oblíbený?

pěkný zbytek večera, Meduňka.

9 komentářů:

  1. Já na krémy nejsem maniak vůbec, všechny mi přijdou hrozné :D Jediné dobré krémy dělá Isolda, ale celkem blbě se shání. Jinak přítel má hodně zničené ruce z práce a vím, že nejvíc se mu líbí měsíčkový krém na ruce od Alverde, co jsem mu kdysi dala. Už si ho i několikrát koupil sám, prý mu to ty ruce krásně hojí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem na tom asi takhle, kdyby ses chtěla mrknout. :)

    http://carre-de-sucre.blogspot.com/2012/04/o-kremech-na-ruce.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já krémy na ruce dost flákám, takže většinou žádné nemám. Mažu se tělovým mlékem a když chci víc promastit a zahojit, tak měsíčkovou vazelínou. Občas doma narazím na starou dobrou indulonu. A jednu dobu jsem používala krém na ruce od dove v modrobílém kelímku a byl vážně dobrý, kamarádka používá zrovna jen ten a moc si ho chválí ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krémy na ruce nejsou moje specialita, protože jsem se suchýma rukama nikdy problém neměla. Ale občas používám SOS od Nivei nebo nějaké od Oriflame :) Krásně voní a stačí mi.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsi úplně stejný maniak jak já :-) Taky se na takový článek chystám :-) Holt teď budu muset počkat, abych nebyla opičí se opice :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já během dne nejraději používám jakýkoliv od Essence, nebo emulzi od Swisso Logical, a na noc si dělám do rukavic zásobičku těch strašných avon naturals :D mám jeden, který je konzistenčně jako infadolan, ale jak dám ruce do rukavic, tak je mi to jedno, a ráno je mám krásně heboučké a bez záděr :)

    OdpovědětVymazat
  7. Docela mě zaujal ten meruňkový... škoda, že už se nevyrábí, tu vůni přímo zbožňuju :) Já jsem na krémy na ruce taky docela maniak a mými oblíbenci jsou růžový od Essence a koncentrát kozí mléko od Ziaji.

    OdpovědětVymazat
  8. To jsem ráda, že nejsem jediná úchylná na krémy na ruce :)) taky nemám ruce nijak extra suché, ale hlavně v létě se mi docela loupou. Krémů mám asi milion, z těch tvých mám tu přírodní Niveu a ta je vážně super. Naopak ty vánoční od oriflamu jsou na nic, dokonce divně páchnul asi po týdnu. :(

    OdpovědětVymazat
  9. Ten první chci vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty