sobota 21. dubna 2012

revlon colorstay

pěkný den všem,

dnes bych ráda napsala pár řádek na téma makeupu od firmy Revlon - konkrétně o makeupu Colorstay. Vím, že půl blogerek světa jej měla otestovaný dřív než jsem já vůbec objevila jeho existenci.... ale třeba se najde nějaký začátečník, kterému "recenze" pomůže...

Tento makeup testuju zhruba 3 týdny a jsem s ním docela dost spokojená, proto jsem se také v nedávné době zbavila všech ostatních makeupů, které jsem vlastnila.

Revlon Colorstay jsem si pořídila nejdříve v odstínu 150 Buff, vyzkoušela jsem jeho vlastnosti a docela se mi pozdával. Představovala bych si ho však ještě o něco světlejší, takže jsem si na Ebay objednala odstín 110 Ivory a doufala jsem, že to bude přesně trefa do černého.  Makeup přišel v ne moc dobrém stavu - viz. foto. Prodejce jej evidentně zapomněl pořádně utáhnout, než jej odeslal...
takto dopadne makeup po cestě z Anglie, když se nedotáhne víčko...
Makeup je dlouhotrvající,což se potvrdilo i při pokusech omytí lahvičky :) musela jsem na to vzít antibakteriální ubrousky s lihem, ale i tak to teda byla fuška jako hrom.

Barevně mi odstín Ivory bohužel nesedl líp než Buff. Řekla bych, že jsou oba stejně "světlé" - na mě spíš oba stejně "tmavší", jen mají jiný barevný podtón - zatímco Buff je spíše do žluta, Ivory je do růžova. Opravdu se nemůžu rozhodnout, který mi sedí líp, asi Buffy, nejsem si fakt jistá. Zřejmě jsem barvoslepá nebo nevím... ale fakt prostě nevím...asi si jednou dám na obličej oba najednou - jeden na pravou tvář, druhý na levou a vystavím je přímému souboji...

Konzistence makeupu je poměrně řídká, vadí mi to nešikovné dávkování, protože jsem asi nemehlo, aby vždy mi toho vyteče daleko víc, než bych potřebovala a sem tam se ve mně ozve to moje škrtivé já, kterému se nechce plýtvat a chce tu "kaluž" použít celou a pak nanáším a nanáším.... až se musím umýt, protože bych s takovým nánosem nemohla ven vylézt ven ani za tmy....
Často jsem četla, že makeup rychle zasychá, že se s ním špatně pracuje, s tímto názorem bych si dovolila nesouhlasit, mně se s ním pracuje dobře, zvlášť v případě, že použiji bázi. (já teď místo báze používám jakýsi americký přípravek, který má tuším sloužit k tomu,aby se o sebe nedřela stehna :D.... a jsem spokojená :)
Makeup pěkně kryje, což občas nepotřebuju a občas potřebuju jako sůl, během dne se neotírá, ale sem tam musím poopravit, přepudrovat, podle počasí, podle toho, jaký si dám podkladový krém atd. Když použiji pod makeup krém od Lumene,tak je vše OK, ale nedávno jsem použila serum hydrabio od Biodermy a to byl horor, už asi za 3 hodiny jsem se leskla, tak divně jsem "tála"....no nebyl to pěkný pohled.... takže sérum používám raději na noc nebo o víkendu.
Co by mohlo někomu vadit, je parfemace, řekla bych, že je to takový lehce chemický puch...mně to nevadí, já mám strašně špatný čich :)
Makeup má SPF jen 6, ale v létě plánuju používát spíš BB krémy, které poskytují vysokou sluneční ochranu.







Škoda, že neexistuje odstín, který by mi sednul ještě lépe, jinak by byla moje spokojenost 100%, teď je to tak 90%.

Máte tento makeup, používáte? Jste spokojení?

pěkný zbytek dne, Meduňka


16 komentářů:

  1. Snad můj nejoblíbenější make-up :) odstín mi sedí tak napůl, ale konzistenci mám asi trochu jinou než ty, trochu se táhne :-D už mám druhý a oba se táhly a docela rychle schnuly :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak můj se teda netáhne vůbec, ale řekla bych, že těch verzí tohoto makeupu je nějak víc - už jsem viděla někde obrázek nějakého nového tuším, že snad 24hodinového....ale já se v nich teda nevyznám
      já jsem hodně používala max factor lasting finish a ten schnul též rychle, tak možná jsem jen zvyklá a proto mi to nepřipadá tak dramatické :)

      Vymazat
  2. Mě se taky nezdá, že by rychle schnul (kupte si od Bourjois make-up Bio Détox a pak mluvte o rychlém schnutí :D). Já jej používám jen na nějaké řekněme výjimečné události, kdy chci aby moje pleť vypadala fakt dobře, na denní nošení mi přijde zbytečný, ale je strašně fajn - dobře kryje, dobře se nanáší, otírá se úplně minimálně a vydrží na pleti strašně dlouho. Dávkování mi nevadí, naučila jsem se jak na něj, ale je fakt, že smrdí jak lepidlo :D Jinak díky za recenzi, příště zkusím odstín Buff, když je stejně světlý (mám pleť s podtónem spíše do žluta, tak mi Ivory moc nesedí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip s tím Bio détox, aspoň už mě nebude lákat, mámr aději pomaleji zasychající make-upy. ;-)

      Vymazat
  3. Meduňko, souhlasím, já mám asi už třetí lahvičku, ale nyní mám pocit, že pleť stávkuje a chce změnu neb už to není takový terno jako ze začátku, což může být způsobeno taky jinou pleťovkou. Nicméně, v Praze se dá koupit osobně a to na Ládví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za info, bohužel do Prahy to mám cca 3 hodiny, jezdím tam sem tam pracovně,fakt jednou za uherský rok... ale to je bus - metro - MPSV - metro - bus a pak den dovolené na zotavenou :D

      Vymazat
    2. dobrý den mohla bzch Vas poprosit kde přesně na Ládví se dá sehnat??děkuji za odpověd Emily

      Vymazat
    3. Emily, tento článek už je tak starý, že už ho nikdy moc nečte, nevím, jestli ti tu někdo odpoví a já to bohužel jako nepražačka nevím...

      Vymazat
    4. Asi už to nebude pro slečnu aktuální odpověď, ale kdyby to náhodou chtěl vědět někdo jiný :) Měla by to být tahle drogerie: http://parfumissimo.cz/index.php?route=information/information&information_id=6

      Vymazat
  4. O Revlonu jsem taky uvažovala, jen mě odradilo, že si nemám kde vyzkoušet odstín a bez toho já make-up strašně nerada kupuju, protože jsem docela bledule a většinou jsou na mě všechny odstíny make-upů tmavé. Ještě o něm teda pouvažuju, moc hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ten chemický zápach by mi asi vadil hodně, tento make-up asi vynechám. Mám ráda, když make-up jemně voní. Pro mě velmi užitečný článek, díky :-).

    OdpovědětVymazat
  6. To je tedy síla, co ti s tím provedli.. Ale jinak je to bezvadnej make up!

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju tenhle make-up. Nejradši používám BB, hlavně Lioele Triple the Solution. Pokud ale potřebuju vypadat opravdu bezchybně, a to i na fotkách, sáhnu vždy po Revlon Color Stay (odstín Ivory). Koupila jsem ho v NY.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem ráda, že vidím oba světlé odstíny vedle sebe. Běžně se dívám po Ivory, ale Buff s tím žlutým podtónem se mi zdá mnohem lepší. Pokud by se mi sešly dohromady, tak bych je vesele míchala:)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za recenzi a článek, akorát jsem objednala Bufftak jsem zvědavá

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty