neděle 8. dubna 2012

Moje čistidla

ahoj, dneska bych vám ráda ukázala svoje čistidla pleti, která právě používám nebo se chystám opět začít používat.
Moc ráda si pleť čistím a odličuju pomocí nějakého pěnícího prostředku a vody. Jednu dobu - cca 2 roky, jsem si obličej vůbec nenamáčela, protože po každém namočení mi vylezla vyrážka, pupínky, mazala sem kortikoidama a celkově mě to nějak neuspokojovalo. Takže jsem přešla na čištění pleťovými mléky a přípravky 2v1 a podobně. Při každé koupeli a mytí vlasů jsem si dávala bedlivý pozor, abych si xicht nenamočila a docela se mi dařilo. Jednoho dne jsem se však naštvala a řekla jsem si, že mi pokožka nebude diktovat, jak se smím nebo nesmím umývat a zda můžu nebo nemůžu chodit plavat....a tak jsem vzala mýdlo a šup ho na obličej....a ejhle, ono se nic nestalo....a tak jsem se opět začala čistit pomocí pěnidel a vody.
Mám pokožku takovou smíšenou, mastnou T-zonu jinak bez problémů. Svého času jsem mívala šílené akné, to jsem zvládala antikoncepcí a nyní se děsím toho, co se stane, až ji vysadím, protože bych docela ráda ušetřila tělo hormonů,ale ta představa, že mě budou zase fotit do učebnic dermatologie, jak nemá vypadat člověk....ta mě fakt děsí!!! Ale to je trochu mimo téma....
Chtěla jsem zkrátka říct, že mám sice mastnější pleť,ale v zimě se mi i docela lehce vysuší, takže používám jinou kosmetiku v létě a jinou v zimě, teď jsem zrovna tak někde na přechodu :)
V současné době vlastním tato pěnivá čistidla:


dermacol gomage cleanser:
"GOMMAGE čistící gel na obličej čistí pleť do hloubky, odstraňuje odumřelé buňky, vyhlazuje. Je šetrný k pokožce, lze používat každý den. S australským čajovníkem a vyhlazujícími mikroperličkami pro dokonalé vyčištění a vyhlazení pleti. Speciální jemné mikroperličky mají schopnost tzv. gumování (gommage), tj. nabalování odumřelých kožních buněk na svůj povrch. Nedráždí pleť a nepoškozují její kožní film. Šetrný čisticí efekt podporují i účinné látky z plodů olivovníku a australského čajovníku. Zapomeňte na peeling, je tu gommage! Vhodný pro všechny typy pletí."

Tento gel jsem dostala k jakémusi nákupu zdarma. Už jsem jej kdysi měla a byla jsem spokojená, takže jsem jej uvítala. V současnosti tento gel používám na mytí ráno, je jemný, nikterak nedráždí, pěkně voní, ale docela mě vysušuje. Musím si obličej hned ošetřit nějakým krémem, aby pokožka nepnula. Což samozřejmě stejně každý dělá, pochybuju, že si někdo umyje obličej a tím veškerá péče hasne.... takže v tom nevidím problém.
Na večerní mytí se mi tolik neosvědčil, protože prostě nečistí tak důkladně jako např. clinigue rinse-off.
Nicméně ráno svoji práce odvede, já jsem spokojená.

clinique Anti-Blemish Cleansing Foam"První krok v Clinique Systému na akné Anti Blemish. Jemná, léčivá čistící pěna pomáhá čistit a předcházet akné. Odstraňuje špínu a nadbytečný maz. Čistí póry. Zklidňuje a viditelně redukuje zarudnutí. Pleť se cítí jemná, hladká, příjemná."

Tuto pěnu jsem zakoupila v menším cestovním balení, odvezla jsem si ji na dovolenou k moři a byla jsem z ní naprosto nadšená, dělala hotové zázraky s moji pletí. Nevím, jestli za to mohla jen ona, nebo to bylo ve spojení s mořským klimatem...ale byla jsem moc spokojená, krásně hojila všechny případné pupínky a neplechoty, co se na obličeji vyskytly, opravdu vše mizelo mnohem rychleji než normálně.
Před zimou se mi podařilo koupit na  omlázku tuto velkou flašku za výhodnou cenu a už se moc těším, až ji začnu používat. Jak moc dobře odličovala, to si už nepamatuju.... jen si pamatuju, že jsem z ní měla celkově výborný pocit, docela zvláštně voní, ale nevadí mi to.

avene cleanance gel:
"Cleanance čistící mycí gel je velmi jemný a bohatý na termální vodu Avene, respektuje citlivost problematické kůže. Klidní podráždění, čistí a zároveň upravuje sekreci kožního mazu. Neobsahuje mýdlo, nedráždí."

Tento gel je moje stálice už nějaký ten rok. Dobře pění, stačí ho málo, takže 1 flaška vystačí opravdu na celou jaro/léto/podzim sezónu, možná i déle. Dá se pořídit v akci, předloni jsem koupila 2za cenu 1 a ještě navíc to byly 250ml balení, takže pak je cena senzační.
Na obličej má opravdu blahodárný vliv, nevysušuje,ale dobře myje, udržuje pleť čistší. Já proti němu nemám výhrady, jen na zimu mi až tak moc nesedí.
Nicméně jej vřele doporučuji.

clinique rinse-off foaming cleanser:
"Čistící pěna zbaví vaši pleť nečistot a do hloubky vyčistí ucpané póry. Má zklidňující účinky. Vaše pokožka se bude ihned cítit příjemně svěží a čistá. Obsahuje jemné čistící látky, z kterých se při aplikaci vytvoří krémově čistící pěna. Vhodné i pro problematickou pleť."

Jedná se o výborné čistidlo v podobě hutného krému, kterého stačí z tubičky vymáčknout opravdu trocha, protože naprosto výborně pění. Mytí je příjemné, pěny je opravdu hodně, myje výborně. Tímto přípravkem se myji zejména večer při koupeli, kdy si jím umývám z obličeje veškerá líčidla. Poté ještě dočistím micelárkou od biodermy - zelenou (růžová mi nedělala vůůůůůbec dobře) a přejedu jarišem.
Po umytí je pokožka obličeje taková drsná, prsty po ní jakoby skřípou, asi je hodně odmaštěná, ale když se pleť ještě ošetří jarišem, tak není žádná problém, obličej nijak nepne, není podrážděný, nečervená, prostě spokojenost. Obličej je téměř dokonale vyčištěn, na tampónku s micelárkou nezůstávají téměř žádné nečistoty - gelová linka od essence je výjimkou....ta drží za všech okolností.
K tomuto čistidlu jsem se dostala tak nějak ani nevím jak, nějaká slečna na omlázku prodávala celou cestovní sadu+další produkty clinique k tomu za hubičku, tak jsem je vyzkoušela a opravdu nelituji.

Nevýhodou je, že se mi podaří sem tam vytlačit daleko víc krému, než je potřeba....

Se všemi těmito čistidli jsem velice spokojená, nedráždá mi obličej ani v těch partiích, kde se ještě sem tam ozve můj exémík, co mi teda vadí je plná cena té pěny od clinique, ale to je tím, že jsem od přírody lakomá, za to pěna fakt nemůže!!!

Pěkný zbytek dne a budu moc ráda, pokud se mi ozvete, dáte mi vědět, jestli se vám článek líbil a prostě něco cokoli, protože dneska fakt nemám dobrej den a je mi doma samotný nějak smutno a diskomfortně!

Vaše Meduňka

9 komentářů:

  1. Článek je super :) já se odlíčím klasicky většinou mlíkem a pak mám na mytí obličeje ráda pěny, gely moc nemusím, ale pěny jsou super :))

    OdpovědětVymazat
  2. "mě budou zase fotit do učebnic dermatologie, jak nemá vypadat člověk" :DD

    Článek se mi líbil moc! Docela jsi mě nalákala na Clinique rinse-off foaming cleanser, mám ráda na čištění pleti právě hutné krémy, narozdíl od tekutých mlék apod.

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že máme podobný typ pleti:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek, čisticí pěnu bych taky ráda zkusila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám to s čištěním podobně jak jsi měla ty- naprosto nesnesu žádné čistící gely a vodu. Jednou za čas to risknu a umyju si obličej ve vodě( ale to opravdu jen v případě největší lenosti). Pleť mám díky HAK taky skvělou a bojím se trochu až ji vysadím, zatím mě nikdo neutěšil.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten clinique cleanser jsem taky kdysi mela, koupila jsem si cele trio z teto rady a nejak moc mi to nesedelo:-/ ALe pamatuju si, ze ten krem krasne vonel po tea tree a opravdu to zklidnilo nektera zapalena mista...

    OdpovědětVymazat
  7. clinique cleanser je super!

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty