úterý 15. prosince 2015

Aby oběd nebyl luxusem

Milí čtenáři,

dlouze jsem  přemýšlela, zda "zneužít" "využít"?? (nevím přesně jaký termín použít) svůj soukromý blog k páchání pracovního dobra.... nakonec jsem se rozhodla, že když už jsem tento rok měla mizernou docházku, tak nějaký ten prohřešek navíc snad unesete.
 
Proto bych vás ráda seznámila s projektem Era pomáhá regionům. Jedná se o podporu projektů ze všech regionů České republiky. A právě projekt naší charity se dostal mezi top 4 projekty Znojemska, na které můžete přispět nějakou finanční částkou a to až do 6.1.2016. Era pak podle pořadí vybraných částek jednotlivým projektům přispěje na jejich záměry. Podmínkou je vybrat alespoň 5000Kč a to dohromady od 5ti různých dárců. Tuto podmínku jsme prozatím bohužel nesplnili.
 
Náš projekt se jmenuje "Aby oběd nebyl luxusem" a jeho cílem je, jak již sám název napovídá, zapojit děti ze sociálně slabých rodin do společnosti a to prostřednictvím využívání školních obědů. Děti se nasytí a přitom se nebudou vyčleňovat z kolektivu spolužáků, kteří chodí jíst do školní jídelny, naopak se přirozeně zapojí do skupiny svých vrstevníků. Navíc zažijí pocit nasycení, kterého se jim bohužel nedostává tak často.
Jedná se o pomoc, která je velice dobře kontrolovatelná, neboť žádné peníze nejdou přímo rodičům do rukou a nemohou ji tedy zneužít.
 
 
 
Pokud se vám náš projekt líbí a rádi byste přispěli, máte možnost buď přes bránu na stránkách projektu:  ZDE
 
nebo na číslo účtu:
101 7777 101/0300
Variabilní symbol:
602

Vybrané částky na stránkách projektu jsou aktualizovány 2x týdně (tuším v úterý a čtvrtek).


Přeji vám krásný zbytek dne a příště snad už buď kosmeticky nebo vánočně :)

Meduňka
 

7 komentářů:

  1. Ahoj Meduňko,
    projekt je velmi zajímavý, ovšem když se nad tím tak zamyslím, tak dnešní doba je strašná, děti, které na jídlo mají, je v jídelnách vyhazují a ty děti, jejichž rodiče na obědy peníze nemají jsou hladem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Lenies K., máš pravdu, i já jsem vždy ofrňovala nad jídlem ve škole a ani mě nenapadlo, že jsou děti, který teplý jídlo nevidí, jak je tejden dlouhej. Lidi si myslí, že se hladoví jenom někde v Africe, ale není to tak, i u nás se potýkáme s chudobou, kterou odnášejí děti a jejich výživa...

      Vymazat
  2. Zasdílím přátelům :) Díky i za takové články. Jak dlouho sbírka potrvá? Mě přijdou peníze až v půlce ledna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pozitivní ohlas :)
      Sbírka trvá jen do Tří králů, bohužel, ale je super, že se již podařilo vybrat těch 5000, takže splníme podmínku ERY.

      Vymazat
  3. To je super projekt, Barčo! :) A ještě lepší, že se podařilo vybrat kýženou částku. Zajímalo by mě, jak to bude teď dál - kolik Kč konkrétně váš projekt získá a jakým způsobem s těmi penězi naložíte? Kolik dětí se bude moct v jídelnách stravovat a jak dlouhou dobu?
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Verunko, měli bychom získat těch 8420Kč, co poslali lidé + od ERY 35 000 za třetí místo. Tyto peníze podle pravidel musí být využity pouze a jen na obědy pro děti a to v průběhu tohoto roku.
      Kolik přesně dětí to bude, to zatím nevím. Obědy dětem platíme už nějaký ten rok, je to osvědčená forma pomoci. Jak se dozvím víc, napíšu ti :)

      Vymazat
  4. I když nemáme problém s penězi, protože manžel dělá investice do zlata, tak i přesto učíme děti tomu, že jídlo se prostě nevyhazuje. Ani v restauraci nenecháváme a raději si jídlo necháme zabalit. Je možné, že něco nechutná, člověk neodhadne porci a já nevím co všechno, ale prostě vždycky se to dá nějak vyřešit. I za cenu, že se to jídlo nabídne přesně někomu, kdo ho nemá a má hlad. ;-)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty