pátek 12. prosince 2014

new in listopad č. 1

Moji milí,

tak jsem si malovala, jak vás budu v průběhu adventu zásobovat super truper fotkami a články, návody, recepty, jak to tu zase rozjedeme společně - takovou předvánoční blogopárty :) Jenže člověk míní a ten nahoře mění. Mám pocit, že poslední měsíce si se mnou vůbec ten nahoře nějak hraje a směje se mi někde za bukem. A když už mám pocit, že se to obrací k lepšímu, tak mi nadělí nějakou další ťafku ... ale abych nebyla k němu zbytečně přísná, tak musím uznat, že mi mohl zatopit i víc!
 
Naposled moje mamka testovala říkačku "nesu, nesu koledu, upadl jsem s ní na ledu..."  no a teď ji máme v krunýři a krčním límci se zlomeným obratlem... ale mohlo to být mnohem, mnohem horší, jsem šťastná, že už nám doma "běhá" v tom svém brnění a rozdává úkoly jak na běžícím pásu... i když to, že má čas sledovat všechny nedokonalosti ve své domácnosti mě děsí, neb pak nemám čas na to odstraňovat bordel ve své domácnosti :) Natož nějaké výrazné přípravy na Vánoce... adventní výzdoba - chabá! Cukroví - no, tak to je prosím letos jedna velká tragédie, to vám tedy řeknu.
 
Obvykle jsem sama na sebe pyšná, že jsem obstojná pekařka, peču ráda, s chutí a myslím si, že dobře. Miluju pečení a zdobení cukroví... ovšem tento rok se vyznamenávám. Budeme všichni předstírat, že věříme tomu, že to není mnou, ale okolnostmi, tím, že se k válu a troubě dostávám a pozdě večer, kdy bych už normálně spala... tak prvně jsem upekla 2 várky lineckého podle špatně opsaného receptu... až za 2 dny jsem přišla na to, že do lineckého ale fakt patří cukr! Tak co už, slepím to nějakým hooodně sladkým krémem a snad budou ty dietní suchary poživatelné :) Holt jsem večer ještě upatlala další těsto na linecké, tentokrát s cukrem. Myslíte, že se mi ho podařilo napéct??? Povedlo, ale až na druhý pokus... spletla jsem si totiž v lednici těsta a místo lineckého jsem uválela, vykrájela, orazítkovala a upekla kolečka z těsta na vosí úlky.... ano, přesně to těsto, které se nepeče! Kupodivu to je zatím nejchutnější kousek tohoto roku :D
 
Vánoční úklid nebudu ani komentovat! Když bude nejhůř, zatáhnu žaluzie a nebudu rozsvěcet, to je plán roku!
 
Za to se mi poslední měsíc daří nákupy! A něco málo z nich vám dneska ukážu, fotky jsou mizerné asi tak jako světlo po večerech, ale však to znáte ... Kromě nákupů se mi taky daří večer co večer vařit príma punč, já abstinent piju punč skoro po litrech ... ale co, je to jistě zdravé na krvinky....
 
Co se týče těch nákupů, tak ne vše je samozřejmě pro mé použití, jedná se i o dárky pro kamarádky a rodinu.
 

Ten eukalyptovo-tymiánový koupelový olej jsem stačila vypotřebovat dřív, než napsat článek... smutné! Měla bych ho koupit v nějakém větším balení, takto mi docela rychle skončil v tříděném odpadu. Při jeho používání jsem měla intenzivní pocit, že od sebe odháním nachlazení a virózy, které nám doma řádily. Ráda bych si ho časem pořídila ve větším balení... a nebo si ho možná vyrobím sama.

Další kousky od Saloos jsou dárky, takže nemohu soudit jejich kvalitu.


Erboristica - šampón s mátou je určen na mastné vlasy a už se těším na používání. Jen si ještě počkám, zatím používám jiný kousek.




Tekutá mýdla od Natura Siberica mám nesmírně ráda. Mám už nejméně 5tý kousek a budu jistě kupovat další a další, protože jsou za dobré peníze a i kvalita mi vyhovuje.

Ve vypotřebovaných produktech jsem vám ukazovala šampón od Eco hysteria. Ihned jsem si koupila nový, ale ne stejný ... a myslím, že jsem neudělala dobře. Používám denně už asi třetí týden a ne, že by byl vyloženě špatný, ale ten původní kousek mi vyhovoval více.
 
Konjac houbičku jsem potřebovala už dlouho! Moc jsem si ji v minulosti oblíbila a už si bez ní nedokážu péči o pleť představit. Ne snad, že by nějak zázračně působila na kůži, to jsem si nevšimla, ale je nesmírně příjemná, dobře se mi s ní pracuje, a připadá mi docela hygienická, věřím v její antibakteriální účinky. Jsem naivní, viďte :)



 
Oční liftingový krém jsem si koupila, protože byl ve veliké slevě a jeden oční krém od Natura siberica se mi už v minulosti opravdu osvědčil. Tento kousek,ale nějak asi není pro mě.. nechci ho hanit předčasně, ale nějak jsem se s ním zatím nesžila, nenaučila se s ním vycházet a pracovat... zatím jsme tak trochu na válečné stezce, ale snažíme se k sobě najít cestu.
 
Maska od Erboristica je něco úžasného a miluju ji! (zatím) Momentálně ji řadím mezi celkově nejoblíbenější masky a že už jsem jich měla, to mi můžete věřit!
 
Krém od Erboristica mi učaroval složením (taky se mi líbila krabička), používám asi 3 týdny každé ráno a zatím moc nevím, připadá mi docela hutný a když ho dám o kapku víc, tak mi na obličeji žmolkuje :( Ale berte to zatím s rezervou.
 
Koupě Tangel teezeru byla tak trochu úlet, líbilo se mi barevné zpracování... ale zatím jsem  mile překvapená. Uvidím, jak si na sebe zvykneme s fešákem :) 
 
 
 
 
Tak to je moje první dávka. Dál se můžete těšit na Biooo zásilku a Galaxii přání. Ale o tom příště.
 
Mějte se krásně! Já jdu pojíst trochu zmrzliny a do hajan!
 
Meduňka

8 komentářů:

  1. A, vidim cajovnikovy olej s manukou. Ten mam aj ja a je skvely.
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ten je tedy zrovna taky pro mě :) Zkošela jsem asi 3x a zatím působí sympaticky :)

      Vymazat
  2. Naprosto Tě chápu. Jediné co stíhám je nákup dárečků :) co se týče Vánočních příprav.
    Včera jsem si dala i dvojku červeného, abych vymazala hardware po náročném týdnu. A to piju dnes už málokdy.
    Jinak jsem nakoupila nakonec u BioAroma v akci. Nějaké ty mazadla na obličej a taky to tonikum, tak se těším na balíček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwi, alkohol je sice metla lidstva, ale občas je ho třeba :) Jsem moc zvědavá, jak se ti BioAroma osvědčí, já ji fakt moc ráda! Musela jsem se hodně ovládat, abych někoupila ty masti, ale to už by bylo asi fakt moc tento měsíc!

      Vymazat
  3. Pekne veci si nakupila. Uz sa tesim na recenzie :)
    Drzim palce, aby sa to tazke obdobie rychlo skoncilo a aby si mala stastie a bola skopojna.
    Zaroven by som ta chcela poprosit, ci by si neprehodnotila pouzivanie toho cierneho oramovania (tiena na okrajoch) na fotkach. Podla mna to posobi velmi smutne, negativne a rusivo.
    Tesim sa na dalsie clanky :) Planujes aj clanok o najlepsich a najhorsich produktoch tohto roku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skalinko, moc děkuji, jsi hodná. A víš, že jsem spokojená? Je to divné, ale všechny ty jobovky mě vedou k tomu, abych si vážila každého dne se svými blízkými!
      Nej produkty zatím plánuju, ale já toho plánovala víc.
      Co se týče fotek, zkusila jsem experiment, ale asi se ti nebude moc líbit.
      Já jsem na ten černý okraj zvyklá a nedokážu v té picase vymyslet nic kloudného, jak ty fotky trošek odlišit¨/ozvláštnit... ale moc děkuji za názor!

      Vymazat
  4. Ať se vám doma už vyhýbají neduhy všeho druhu! A chválím záhlaví blogu, je parádní.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty