úterý 16. prosince 2014

Jedna z nejlepších masek všech dob!

Krásný den všem přeji,

dneska bych vám moc ráda doporučila jednu skvělou masku na obličej. Já mám masky ráda, obvykle používám masky čistící, něco jílového, bahno z mrtvého moře a podobně, loni jsem si však koupila masku trochu jiného ražení, vytáhla jsem ji vlastně až teď na podzim, tedy skoro rok po zakoupení, což by se asi dít nemělo, ale musím říct, že to byla skvělá koupě a jsem hloupá, že jsem ji nepoužívala už dávno! Někdy člověk sedí doma na takových pokladech, o kterých se mu ani nesnilo a ani o tom neví :)
 
Tak si ten poklad představíme - jedná se o osvěžující detoxikační masku  s vitamínem C od finské značky Lumene.
 
 

Maska slibuje osvěžení, projasnění a uvolnění pleti v pouhých 5ti minutách, slibuje dodat svěžest, dlouhodobou hydrataci a pocit obnovy. Rozjasnění je způsobeno vitamínem C a ostružiníku, hladinu vlhkosti mají zajistit rostlinné steroly a přítomné antioxidanty mají chránit pleť před známkami stárnutí. Vitamín C má dále za úkol podpořit syntézu kolagenu v pleti, což by mělo zvýšit hydrataci pleti a zlepšit její elasticitu.
Maska se má aplikovat 1x týdně nebo kdykoli pocítíte , že pleť potřebuje povzbudit a osvěžit. Má se nanést v hojném množství na čistou suchou pleť a po 5ti minutách  setřít vatovým tamponkem.  Maska je určena pro všechny typy pleti a to od 25ti let výše.
 
 
Já masku aplikuji v podstatě jako krém, natřu jí normální množství a nechám do pleti vpít, není nic potřeba stírat a neplýtvám zbytečně.
 
Maska má velice příjemnou krémovou konzistenci, není ani řídká, ani hutná, prostě akorát. Velice dobře se nanáší, v podstatě jako krém, roztírá se velice dobře, na pleti je extrémně příjemná.
Navíc musím říct, že úplně úchvatně voní! Voní jako citrusy, je to velice příjemná, věrohodná nechemická parfemace, která mi celou maskovou proceduru zpříjemňuje.
Ale co je důležité, jsou výsledky!
Masku jsem začala používat v okamžiku, kdy jsem si pleť přesušila hooodně antibiotiky a silně vysušujícími a čistícími maskami. Fakt jsem to v průběhu října přehnala a nevychytala a hodně jsem se loupala. A právě tehdy jsem sáhla po této masce jako po poslední záchraně a ono to vyšlo! Aplikovala jsem po večerní koupeli a vyčistění. Nanesla jsem v normálním množství, žádnou extra vrstvu jsem nenanášela, nechala jsem vstřebat a nic jsem nestírala, šla jsem spát. Nebyla jsem nikdy po ní nijak ulepená, ani přehnaně mastná, jen tak zdravě vyživená, nacucaná, plná... nevím, jak to vyjádřit přesně.  Ráno byla pleť vždy znatelně hezčí než před spaním, jemnější, taková měkká, hydratovaná, olupování ustávalo, pleť se rychle regenerovala, suchá místa mizela. Byla jsem a stále jsem velice spokojená. Dokonce bych řekla, že maska i mírně zesvětluje pokožku. Je to možné??? Nebo že by placebo???
 


 
 
    Jak vidíte, maska obsahuje ve složení už na druhém místě glycerin, který by měl hydratovat... někteří lidé jej dost zavrhují, protože má snad vytahovat vlhkost z hlubších vrstev kůže a tím vlastně vysušovat... pokud jsem si všimla, tak budí rozporuplné pocity, každý si jeho vlastnosti interpretuje asi podle toho, co se mu hodí do krámu. Docela zajímavě o tomto tématu píše pan Hadek - zde.   Já nejsem chemik, vždy jsem na tuto disciplínu byla blbá a asi už to ani jiné nebude, ani se mi to nechce hodiny studovat, takže za sebe chci říct, že ať si říká kdo chce, co chce, já si stojím za tím, že tato maska mi pomohla jako už dlouho nic, považuji ji za skvělou, milionovou a stála za každou korunu, kterou jsem za ni vydala (a že jich bylo jen pár, byla ve slevě). Kombinace glycerinu, bambuckého másla a lecitinu mi dělá nesmírně dobře a nedám na ni dopustit.
 
Blbé je, že se tato maska už neprodává. Pokud jsem to správně pochopila, tak došlo k nějaké inovaci celé řady a že snad toto by mohla být ona maska, možná v lehce upravené verzi??? Možná se změnil jen obal, fakt nevím, nepodařilo se mi to vypátrat. Tu ji máte podstatně levnější.
 
To je pro dnešek vše, mějte se krásně a těším se na vás snad zase brzy!
 
Meduňka
 
 
 
                                                                         
 
 

9 komentářů:

  1. Ja vim,ze to neni k tematu,ale ty nehty! Krasna nehtova luzka a nadherny lak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Evelin :) lak je od dermacolu, není to tak vidět, ale je nádherně třpytivý

      Vymazat
  2. to zní naprosto perfektně. píšu si ji na wishlist a tobě děkuji za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá moc dobře, zrovna po něčem s céčkem sdílím. Takže taky si píšu, díky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Používám masku od Avene a má podobné účinky jako ta, kterou popisuješ. Nemá ale vitamin C a nezesvětluje, navíc stojí víc, takže Lumene chci určitě vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. masku od Avene jsem měla ve vzorku od kamarádky, měla jsem ji v téže době a porovnávala jsem je, byly obě skvělé, pokud ti vyhovuje Avene, tak Lumene bude patrně taky :)

      Vymazat
  5. Připadá mi zvláštní, že vydržela tak dlouho. Myslela jsem, že věci s vitaminem C se musí rychle spotřebovat.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty