sobota 20. prosince 2014

Cukroví last minute pro zaneprázdněné ladies

zdravím všechny,

dnešek jsem věnovala přípravě cukroví, na které mi letos nějak nezbýval čas a tak trochu úklidu... nevím, co mě to popadlo uklízet skříně! Asi proto, že mi partner koupil 20 kusů takových těch pytlů vakuovacích a tak jsem do nich rvala trička a šaty a tak... a taky oteplováky, poněvadž nevěřím tomu. že se na ty hory někdy v životě dostaneme... Ale to je jiný příběh!
 
Jen mě tak napadlo, že pokud je mezi vámi taky nějaká fakt zaneprázdněná žena (muž), což jistě je, kdo v dnešní době není zaneprázdněný.... tak by možná ocenila nějaké to ultrablbuvzdorné cukroví, na kterém není co pokazit a které se dá udělat klidně 23.12. večer a nikdo to nepozná :)
 
Prvním kouskem jsou mandlovoořechové kuličky - použila jsem na ně mandle, lískové ořechy, které jsem jen velice nahrubo nasekala, pak jsem je zalila Salkem (kondenzovaným mlékem) a následně dohustila nadrcenými ovesnými vločkami tak, aby konzistence hmoty byla velice hustá, dobarvovala jsem holandským kakaem. Následně jsem tvarovala kuličky, které jsem cca 8 minut pekla na 200stupňů, ale klidně se dají jíst i nepečené.
 
 
 
Druhým kouskem jsou margotkové placičky. Můj tatínek je tak trochu "ujetý" na Margotky - jak je vidí ve slevě, hned jich 10 koupí, abych mu z nich mohla péct bábovky... ovšem letos bylo slev nějak moc a Margotky se nakupily... tak jsem se rozhodla z nich udělat cukroví.
 
Na jeden velký pytlík piškotů jsem použila 3 Margotky, které jsem společně s piškoty a vlašskými ořechy rozmixovala, zakápla Amarettem, smíchala s cca 1/2 másla a hotovo. Pak už stačí jen vytvarovat do kuliček, rozmáčknout vidličkou na plačičku a ozdobit čím je vám libo. Já použila mandle.
 


 
 
A pokud si k tomu tvoření uděláte punč a zapálíte například aroma lampičku, pustíte si k tomu vánoční CD Michaela Bubleho, tak není nic lepšího :)
 
 
 
Mějte se krásně a budu ráda, pokud mi poradíte nějaký další úplně jednoduchý a rychlý recept na cukroví.
 
Meduňka

12 komentářů:

  1. ja sa chystám na tieto košíčky od Lucky...http://lucieliving.blogspot.cz/2014/12/treti.html?showComment=1418932395160a potom ešte také datlové guličky, čo ukazovali baby z A cup of style v jednom videu...a teda pravdepodobne vyskúšam i tie tvoje prvé:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji za tipy, určitě se mrknu! datle nerada, tak ty asi vynechám :)

      Vymazat
  2. super! to je moc šikovné, margotku já taky můžu :))

    OdpovědětVymazat
  3. Cukroví vypadá luxusně, hlavně to margotkové mě zaujalo :-) Samotnou margotku ráda nemám, ale v bábovce nebo v buchtě mi chutná moc.

    OdpovědětVymazat
  4. Já s Margotkama peču buchtu na plech, taky je vynikající. :-) Dneska jsem ještě dodělávala dva druhy nepečeného cukroví, i když ten server nemám ráda, recepty jsem našla na Proženy.cz. Konec reklamního sdělení. :-D Oba recepty jsou fajn, jen u těch karamelovo-skořicových koulí musím dát příště míň rumu, 50 ml je strašně moc, bohatě by stačilo 10 nebo 20 ml, takhle z toho skoro nic jinýho než ten rum není cítit. :-) A to je škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilko, tak hlásím, že já server taky nemám ráda, ale taky jsem to včera viděla a chtěla jsem dělat ty lotusovky, věděla jsem, že je má mamka v kuchyni, tak jsem je šla k ní žebrat, ale nedala mi je :D tak jsem bez koulí. Možná, až pojedeme s přítelem na nákup ... ale to nevím, nevím, bo jsem do rána lehla a nevím, zda vůbec vstanu :(

      Vymazat
    2. Ježkovy voči, tak to mě mrzí, takhle před Vánocema... přeju brzké uzdravení, bez koulí to určitě vydržíš, hlavně aby Ti bylo zase brzo dobře! :-)

      Vymazat
    3. to je v pohodě, budu jako rybička! ale děkuji moc :) udělalal jsem si zázvorák, horký kakao a svařák,něco z toho musí zabrat :)

      Vymazat
  5. Rychlorecept nemám, u nás peče babička a zbytek jistí vanilkové a čokoládové rohlíčky ze supermarketu, ale píšu ti hlavně proto, že ti chci popřát hezké Vánoce, meduňko. Ať ti Ježíšek naježí, co si přeješ :).

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé Medu, to je cukroví přesně pro mě, dělám něco podobného a zrovna zítra na poslední chvíli a možná o tom stihnu i napsat, ovšem Tvé úžasné recepty si tisknu, abych je mohla vyzkoušet, i když nevím jestli to letos ještě stihnu .-D. Krásné vánoční svátky plné pohody Vám všem přeju a pohlazení Mišce!

    OdpovědětVymazat
  7. Vau tak toto vyzerá chutne a dobre :) Určite skúsim :) Aj keď ja už mám tento rok napečené :P

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty