pátek 26. září 2014

Současná péče o pleť

ahoj všichni,

moc vás zdravím! Už se mi po vás i stýskalo :)

Dneska vám představím, jak se v současnosti starám o pleť, přičemž se dočtete i jednu recenzi :) Moje pleť je teď opravdu nepěkná, bohužel, je výrazně problematická. Trvá to už nějaký ten měsíc. Po vysazení HA před rokem se pomalu, ale jistě horšila, začala být výrazně mastná, vyhazovaly se pupínky ... ale jakž takž to šlo kočírovat používanou kosmetikou, pěkně zabíral krém od BioAroma, jen před menstruací se tvořily takové ty hluboké boláky na čelisti, se kterými nehnul ani krém, ani žádné lokální přípravky. Ale říkala jsem si, pupenec sem, pupenec tam, když nejde o život, tak jde o h****. Asi tak od července se mi začaly dělat ty premenstruační "boule" ve velkém a tento měsíc už je to vyloženě tragédie. Dělají se mi spíš na pravé straně tváře, i když teď už snad všude...a neuvěřitelně se množí, slévají se do větších celků a to i na krku,  navíc jsou bolestivé a zůstávají po nich fleky a bohužel i jizvy, což jsem ještě nezažila :(
 
Ve snaze dopřát pleti něco extra a pod heslem "tonoucí se stébla chytá" jsem zakoupila někdy v srpnu čistící gel a denní krém od Dermatherm. Jedná se o BIO kosmetiku, která neobsahuje žádné chemické přísady, deklaruje maximální čistotu a sterilitu a absolutní snášenlivost.
 
Ráno vyčistím pleť čistícím gelem Purnet. Na stránkách Dermatherm jsem se dočetla, že se PURNET stal nejlepším čistícím gelem na obličej určených pro smíšenou a mastnou pleť a porazil 39 dalších čistících gelů od 31 kosmetických značek. A to mě právě dost zaujalo a hned jsem se jala objednávat. Je mi jasné, že si zase někdo řekne, že koupím kde jakou blbost, ale já teď opravdu jsem schopna vyzkoušet snad cokoli, když mě to chytne... stále doufám, že se stane zázrak, že kápnu na zázračný přípravek a boláky budou mizet, nebo alespoň nebudou vyskakovat další a další...
 
Jedná se o čirý gel určený na obličej i tělo a je určený pro mastnější typ pleti. Přípravek není parfemovaný a měl by být vhodný i pro vyloženě citlivou pleť. 100% složení gelu je přírodního původu, 51% složení pochází z ekologického zemědělství.
 
Složení gelu: 
ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER*, THERMAL AQUA, AQUA,DECYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, SODIUM LACT, SALVIA, TRILOBA LEAF EXTRACT, SODIUM COCYL GLUTAMATE. 
 
 
Přiznávám bez mučení, že mi gel nevoní a není vůbec příjemný při použití, tedy jen co se vůně týče. Není to však záležitost, které bych přikládala nějak zvlášť velkou váhu. Na pleti je gel jednoznačně jemný. Neřekla bych, že gel pění, nanáším jej pomocí houbičky a nepěnivost mě nijak neirituje. Čistí docela pěkně, při dočišťování pleti nějakým tonikem či pleťovou vodou jsem neměla nikdy velkou práci. Kůže je po vyčištění příjemná, vláčná a nijak nepne, není podrážděná, ani vysušená ... Používám jej asi tak 7 týdnů, pomalu mi už dochází,  používám 2 pumpnutí, s jedním si fakt nevystačím.
Bohužel bych neřekla, že má nějaký vliv na mastnotu pleti a na tvorbu nedokonalostí. I když si nedělám iluze, že by mě boláků zázračně zbavil právě nějaký čistící gel.
 
Přípravek můžete zakoupit na eshopu za 325,- Kč. Balení má 150 ml, což není mnoho. Ačkoli považuji gel za docela fajn, koupi nebudu  zřejmě opakovat. Je sice super, že se jedná o přírodní prostředek, že je sterilní, že má vychytaný pístový pumpičkový aplikátor a dostanete se tedy krásně až na dno... ale já nevidím bohužel rozdíl mezi tímto čistidlem a například gelem na mastnou pleť od Biodermy :( Já vím, že ten rozdíl je ve složení, že to za ty prachy asi stojí atd. atd. ... ale na pleti ten rozdíl aktuálně nevidím a to je pro mě teď momentálně nejdůležitější hledisko.
 
Pleť jsem ještě minulý týden (kdy jsem fotila a měla napsat!) dočišťovala BIO tea tree květovou vodou, kterou jsem koupila někdy v květnu na Ekokoze. Voda byla moc fajn, krásně voněla, jsem přesvědčená o tom, že dezinfikovala, jen se mi zdálo, že hrozně rychle mizí. Pleť byla po použití jemná, nebyla nijak nepříjemně ulepená, jako se mi to stávalo např. u pleťového tonika od Lumene. Poslední dny používám úplně obyčejné čistící tonikum od Amia (za 24Kč), které je bez alkoholu a obsahuje panthenol, alantoin, výtažky lékořice a měsíčku lékařského. V toniku jsem rozpustila trošek soli z mrtvého moře (přiměřeně, přiměřeně...) a přidala pár kapek tea tree esenciálního oleje.
 
Nakonec použiju denní zmatňující regulační fluid pro problematickou pleť PURMAT. Na tento přípravek bych vám ráda napsala recenzi někdy příště.
 
Lokálně na problematické partie, tedy na kosti čelistí, použiju Skinoren krém, který mi doporučila kožní lékařka. Krém působí proti bakteriím a zamezuje rohovatění kůže, navíc by měl bělit pigmentové skvrny po akné.
 
 
 




Večer čistím pleť opět gelem PURNET, dočišťuji pleťovým tonikem, poté použiju na nejvíce postižené partie Aknemycin plus, který mi předepsala kožní lékařka. Jedná se o antibiotikum kombinované s derivátem vitamínu A v alkoholovém základu. Používám ho teprve 3 týdny a musím říct, že je to teda síla. V současnosti jsem ve fázi dramatického zhoršení, všechno se zapaluje, vyhazuje, nedá se to snad ani popsat. Vážně jsem takhle nevypadala snad nikdy! Aknemycin šíleně vysušuje, takže se mi pupínky hodně vysušují, loupe se mi ve velkém kůže, nejde to absolutně ničím decentně kamuflovat... no zážitek... ale nevadí, ono se to časem snad zlepší.
Na celý obličej pak nanesu krém na aknózní pleť od BioAroma, který mám opravdu velice ráda a kromě pleti mi dokáže pěkně protáhnout dutiny :) Místo krému někdy použiju na vlhkou pleť třezalkový olej a levandulový olej. Oba jsem si přivezla z dovolené. Zatímco levandulový olej miluju i pro jeho vůni, třezalkový olej mi vyloženě smrdí, ale mám pocit, že jsou po něm vyrážky méně nápadné, že jakoby sjednocuje barvu pleti, uklidňuje ty rudé flekance. Vlastně nevím, zda je to možné, ale já žiju v tom, že to účinkuje a tak mi to nevymlouvejte a přejte :)
 







 Tak to je pro dnešek vše, doufám, že jste si početli :) Příště bych vám ráda řekla pár slov o fluidu na obličej PURMAT, snad se mi to povede zpracovat co nejdříve.

Bohužel mám pocit, že na mě něco leze, pálí mě nosohltan, třeští mi hlava a tak celkově se cítím docela slabá a dost unavená :( Jeeeee teď jsem si vzpomněla, že mám už hodinu na sporáku zázvorový odvar....no, tak ten bude silnej :D:D
 
Tak já se loučím. Mějte krásný víkend!
 
Meduňka

14 komentářů:

  1. Drzim palce, aby sa ti plet rychlo zlepsila a ukludnila. Aby si nasla ten zazrak, ktory zaberie :)
    A mas moj obdiv, ze to beries s takym nadhladom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji, ten nadhled nevím, sem tam to na mě dolehne, ale na druhou stranu jsem šťastná, že to zatím odnáší ten krk, dá se v zimě maskovat šálama, které já nosím hojně a nesundávám, no a čelo a střed obličeje mám úplně bez problému, takže se na mě ještě dá koukat, stále ještě může být mnohem hůř! navíc jsou to beďary, není to rakovina, za to musím být ráda!

      Vymazat
    2. Ahoj medunko,na Tvuj web jsem zacala chodit pomerne nedavno a moc rada Te ctu.Mame stejne trapeni.Akne mam uz 17 let,uplne nezmizelo nikdy,ani po HA,jak vsichni slibovali.Po vysazeni katastrofa cely oblicej samy bolak,jen v tehu to bylo malicko lepsi a pak az doted.Hluboke bolestive bolaky stejne jako u Tebe.Dr. si me prehazovali jako horky brambor a kazdy me nakonec odbyl s tim,ze je to hormonama,byla jsem uz z toho zoufala a ochotna zkusit snad i kyselinu:-D Pak jsem ale nahodou objevila kosmetiku na akne od Nobilisu,ktera mi po pul roce pouzivani kuzi rekla bych zazrakem o dost spravila,tak jestli jsi nezkousela,opravdu doporucuju.Ale to hlavni,proc jsem se rozhodla napsat,je to,ze mi ted zjistili,ze mam celiakii a to je u me pricina akne. Tak pokud se toho nemuzes zbavit,zkus si nechat udelat test,dela se z krve,nic hrozneho:-) Drzim palce,at se to brzo zlepsi;-)A hlavne,jak sama pises,kdyz nejde o zivot,jde... :-)

      Vymazat
    3. Ahoj, děkuji moc za komentář!
      Já mám jasnou diagnozu, ke které se akné váže, ale je to záležitost, kterou bych na blogu nerada rozebírala. Kosmetiku od Nobilisu jsem zkoušela kdysi a moc mi pomáhala, i když na jiný problém. Já se bohužel obávám, žemi kosmetika veškerá nemůže pomoct. Ale bojovat se musí :)

      Vymazat
    4. To chapu,ze to nechces rozebirat.Moc Ti preju,aby se to brzo dalo do poradku! Rikala,jsen si,ze tohle kosmetikou nevyresim.Dietu jeste nemam drzet,tak jsem se smirila s tim,ze budu holt samej bolak a ona ta kosmetika vazne pomaha.Hlavne se neloupu a nesupinatim,ona je totiz fakt hodne olejova. To kdyz jsem zjistila,tak jsem se zdesila,ze to bude jeste horsi,ale neni.Ani ty jizvy uz nejsou tak videt.Pokud budes mit chut,vyzkousej. :-) Mej se a at najdes brzo to prave,co Ti pomuze;-)

      Vymazat
    5. teď jsem dostala nějaké léky, které mají jako nežádoucí účinky vznik akné :D tak to jsem zvědavá :D:D

      Vymazat
    6. To Te opravdu lituju.A ver mi,ze si dokazu predstavit,cim si así prochazis... Ja si prosla peklem nez nasli co mi vlastne je,neprojevovalo se to u me jen akne ale ani typickyma priznakama... Na druhou stranu,ale jsou na svete mnohem horsi nemoci... Preju ti hodne stesticka a sil v boji:-)

      Vymazat
    7. moc děkuji, jsi hodná! taky si to říkám, mám obě ruce, obě nohy, mám štěstí, že jsem jinak zdravá, takže toto je sice nepříjemné, ale zlatý beďary! :)

      Vymazat
  2. Hlavně aby se ti pleť dala rychle do pořádku...Mně se dala celkem do klidu asi pod 3 letech od vysazení HA. Ťuk, ťuk, ťuk! Hodně se mi osvědčilo číštění Alverde antibateriálním krémem a následným dočištěním růžovou vodou. Na obzvlášť postižená místa používám čistý tea tree olej. A oni částečně mizí, mrzáci jedni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na ten alverde krém se můžu mrknout, díky za typ. Ten olejíček taky mažu, zvlášť, když něco vymáčknu, tak na to máznu tea tree a žiju v tom, že je to dezinfekce :)

      Vymazat
  3. Skus uzivat tinkturu z medvedieho cesnaku. Pomaha precistit telo. Mne pomohla na podkozne akne.
    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem právě chtěla napsat, že kosmetika toho moc nevyřeší, ale už to zmínila Anonymní... Tak Ti přeju, ať se léků brzo zbavíš a akné ať vymizí!

    OdpovědětVymazat
  5. To hovoríš o mojej pleti? No to je nechutné ma tu takto prepierať :D Ale nie vážne asi by sme si mohli podať ruky. Nech robím čo robím neviem ako sa zbaviť hnusnej mastnej pupakovej pleti :(
    Pre mňa bolo stretnutie mojej pleti a kožného hrozný zážitok a povedala som si nikdy viac (viď môj článok). Proste veľmi dlho som sa z toho dostávala, ale zase som v p....i. Ako hovoríš najviac ma rozčuľujú také tie podkožné, boľavé pupačiky, po ktorých ostávajú fľaky a jazvičky. Niekedy by človek aj plakal, ale keďže mám aj horší problém ako akné, tak to občasné plakanie si míňam tam, takže akné už riešim iba tým, že sa snažím nájsť niečo či už vnútorne alebo vonkajšie, čo mi robí neplechu a čo mi s tým pomôže. Zatiaľ som nenašla nič zázračné, ale pevne verím, že niečo také existuje a ja to objavím a už to nepustím (a najlepšie ešte dnes, ok to je silný optimizmus, tak čím skôr mi úplne stačí. čím skôr = zajtra :D).
    Momentálne používam ružovú vodu, eucerin čistiacu vodu, levanduľový olej, neroli olej, umývam sa medom, mažem tea tree olejček. Zatiaľ mi nič z toho nepomáha, takže asi sa posuniem ďalej a začnem skúšať niečo iné. Ale už ma to nebaví. Takže viem akú zábavku práve zdolávaš a držím palce nech sa ti pleť dá čim skôr do poriadku :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty