neděle 3. srpna 2014

GUY DE ON čistící krém, odličovač

moji milí,

když jsem si vybírala tento přípravek k recenzi, tak jsem bohužel vypustila úplně mozek! Omlouvá mě snad to, že jsem měla právě skoro 40 horečky a zřejmě mě z toho chytal fantas. Jinak si neumím vysvětlit, proč jsem si myslela, že si objednávám čistící pleťové mléko, když eshopu je naprosto jasně napsáno : "Čisticí krém a odličovač očí aplikujte na obličej ráno a večer. Potírejte jemnými krouživými pohyby, až se nečistoty rozpustí. Opláchněte vlažnou vodou. " Chybička se prostě vloudila.
 
Takže práva povaha přípravku byla pro mě prvním překvapením.
Dalším překvapením pak byla přítomnost minerálního oleje, který jsem v kosmetice, která si říká přírodní tak nějak nečekala. Osobně s minerálním olejem nemám problém, používám běžně i přípravky, které jej obsahují a nereaguji na něj nijak negativně. I přes to se snažím minerální olej pomalu z koupelny vytěsňovat.
Nakonec mě ještě překvapila absence českého popisu výrobku. Tak nějak jsem žila v tom, že by tam snad dle legislativy být mělo, jsem se patrně mýlila.
 
 Ale přejděme k vlastnostem odličovače.
 
Oficiální popis na eshopu docela podrobně vyjmenovává všechny super truper vlastnosti výrobku: "Jemný Čisticí krém a odličovač očí pro všechny typy pleti. Smývá z pleti nečistoty způsobené vlivem okolního prostředí (včetně sazí, prachu, písku), odstraňuje nalíčení, čistí póry od potu a mastnoty a zabraňuje jejich ucpávání. Tento luxusní hydratační Čisticí krém na obličej pěstí, změkčuje a vyhlazuje pleť. Zanechává pleť v obličeji čistou a svěží, připravenou pro další hydrataci pleti. Obsahuje sůl a minerály z Mrtvého moře, Heřmánkový olej, olej z pšeničných klíčků, Levandulový, Bergamotový a Lemon grass olej. Čisticí krém je vhodný pro mladou pleť i na vrásky a stárnoucí pleť, neboť působí blahodárně na vyhlazení vrásek, regeneraci a omlazení pleti. Díky svým čisticím i zklidňujícím vlastnostem a schopnosti odstranit mastnotu je vhodný také pro mastnou, problematickou a aknózní pleť. Tento přírodní čisticí krém působí efektivně při léčbě akné."
 
Moje  postřehy:
 
konzistence - spíš lehce hustší pleťové mléko  než krém, to každopádně. Čistící krém si představuji trošek jinak. Osobně přípravek používám tak, že jej naliju na vlhkou konjac houbičku a jemně masíruji obličej, dokud nemám pocit, že bude čistý, následně spláchnu teplou vodou.
 
parfemace - nemohu si pomoci, ale výrobek mi nevoní, těšila jsem se na příjemnou vůni levandule, heřmánku, možná kousek moře :) Ale cítím spíš jakýsi chemický odér, nebo něco jako postarší olej na smažení, nevím přesně.... prostě není to nic, s čím byste prováděli aromaterapii :D Sem tam tu levanduli taky ucítím, ale nějak to není ono... škoda!
 
čištění - asi nejzásadnější hledisko pro čistící výrobek, že... proti výsledku čistění nemohu říct křivého slova! Obličej mám čistý, dočišťuji nějakou pleťovou vodou a málo kdy se stane, že mám na tamponku ještě nečistoty. Obličej je po použití jakoby už nakrémovaný, což nemusí být někomu příjemné. Na pokožce je takový povlak, není to mastné, ale nejste ani úplně odmaštění... víte, co myslím? Já už bych se třeba po použití nemusela vůbec mazat, pokud tedy bych se nedočišťovala tonikem a povlak si nesetřela. Mám pocit, že v zimních měsících by mi čistič vyhovoval víc než v horkých dnech.
 
další vlastnosti - výrobek nás láká na efektivní působení proti akné - no, tak tuto vlastnost bohužel potvrdit nemohu, nemám ten pocit. Ani póry mi nepřipadají nijak výrazně čistší než při použití jiných výrobků na vyčistění a odlíčení pleti.
 
objem - 150 ml
 
cena - 360Kč - nyní ve slevě za 108 Kč.
 
 




 
Shrnutí: Tento čistič používám při večerním čistění a odlíčení makeupu. Nevím proč, ale ráno si jeho použití neumím představit, to jsem používala čistící gel od Biodermy. Krém mi bohužel není příjemný po stránce parfemace, zato velice dobře čistí. Odvádí tedy svoji práci, jak má. Nemohu potvrdit pozitivní dopad na akné, to jsem prostě nezaznamenala. Je však pravda, že jsem nezaznamenala ani zhoršení stavu, když jsem vysadila Biodermu večer a vyměnila ji za tento přípravek...tak třeba má něco do sebe. Rozhodně však nečekejte, že budete mít po něm pleť zázračně bez pupínků. Cena 360 Kč mi připadá neadekvátní, bohužel. Nicméně nyní ve výprodeji za 108 Kč, to není špatná volba. Ačkoli já bych si jej asi už znovu nekoupila :( Málo kdy si koupím výrobek opakovaně, to už mě musí opravdu hodně něčím zaujmout, uchvátit... no  a zde se to bohužel nestalo. Je to zvláštní, protože výrobku nemám vlastně moc co vytknout...
 
V současné době se eshop zavírá a ve výprodeji jsou snad všechny výrobky. Takže pokud chcete vyzkoušet, máte zřejmě poslední šanci.
 
Mějte se krásně a dejte mi vědět, zda ve výprodeji něco pořídíte.
 
Meduňka
 
http://www.guydeon.cz/cs/ Děkuji eshopu za poskytnutí výrobku k recenzi!

1 komentář:

  1. Jo, tak taky bych cekala, ze to bude vonet hezky, je to skoda. Uz jsem taky narazila na odlicovaci krem, po kterem krem nepouzivam, JMO, takze te chapu :). Jinak tuhle znacku neznam, ani me nelaka a za tu plnou cenu uz vubec. Kazdopadne fajn recenze :).

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty