pondělí 17. března 2014

moje večerní péče o pleť

ahoj všichni,

moc a moc vás zdravím! Jak se všichni máte? Já jsem se měla skvěle, než mi blogger "smazal" 80% tohoto článku a musela jsem ho smolit znova.... taky se vám stává, že když něco musíte dělat nadvakrát, tak ten druhej pokus je na prd????  Žádný opakování matka moudrosti!!!!

Já bych vám dneska ráda ukázala produkty, se kterými se snažím večer bojovat za krásnou pleť a lepší budoucnost :) Nečekejte nic extra světoborného, nemám pocit, že by v tom byl extra systém - je to smíchanina přírodní kosmetiky s čistě chemickým koktejlem a antibiotikem na předpis.
 
S večerní péčí začínám ve vaně. Nejprve použiju krém Burt´s Bees, ze kterého jsem byla svého času na rozpacích a nechtělo se mi za něj dát ty cca 3 stovky, ale moje mátu milující já bylo silnější než
rozpaky... Ačkoli by se měl používat na vlhkou pleť, tak se mi osvědčila víc aplikace na pleť suchou, smývám klasicky teplou vodou bez houbičky, ručníku či něčeho podobného. Neměla bych totiž nervy na praní a sušení a praní a sušení a praní.... a tak stále dokola. (Nebo ty ručníčky neperete po každým použití namokro???)

Po přírodní fázi čištění přichází na řadu chemka jak poleno - Bioderma a její Sébium gel, který se mi osvědčil v testovací sadě a tak jsem ho zakoupila ve velkém balení. Půllitr stál asi 300,- Kč, což je docela pěkná cena, ale vadí mi, že s ním dost plýtvám. Má vyloženě plýtvací pumpičku, která fakt vyflusne zbytečně moc gelu.

Nakonec přichází na řadu opět příroda - tedy ayurvédská maska Tarika akné. Používám ji každý den a jednou týdně míchám s neemovým práškem a nechávám působit tak 15-20 minut. Uvědomuji si, že při Tarice bych neměla používat žádnou jinou kosmetiku, aby se plně rozvinula jeho síla, ale toho nejsem schopna, bohužel. Mám pocit, že mi pomáhá i tak, takže to nehrotím a hrotit nebudu.
 
 

Po vyčištění pleti dočišťuji oční okolí odličovačem od Garnier. Četla jsme, že by měl posílit řasy a snad je i prodloužit. Zatím používám asi 14 dní a výsledek nevidím, ale jinak musím říct, že čistí dobře, bez podráždění, bez pálení. Jsem spokojená, nemám si nač stěžovat.
 
Poté přejedu pleť ještě jarischovým roztokem, ve kterém louhuju hřebíčky a mám v něm nakapaný Tea Tree olej. Ještě bych tuto směs ráda přikořenila troškou oleje z grepových jadýrek, ale ten musím koupit, neboť jej zatím nevlastním :) Celý "výluh" přelívám do lahvičky od Weledy čističe, který byl mojí srdcovou záležitostí :)
 



Cca po půlhodince použiju na celý obličej antibiotika od doktora - Dalacin T, pak oční krém Natura Siberica, který jsem si opravdu moc oblíbila. Je nemastný, rychle se vstřebává, krásně voní, je BIO! Používá ho sem tam i můj přítel a pochvaluje si ho. Když má pocit, že má unavené oči, tak si ho na noc mázne a ráno si pochvaluje....

Nakonec na celý obličej použiju hyaluronové sérum, od kterého si slibuju rychlejší hojení menších pupínků, jizviček a podobných záležitostí a zatím to funguje. Někdy tento krok vynechávám, když mám pocit, že si pleť potřebuje odpočinout.
Správně bych měla používat na noc Differine krém, který mám na předpis, ale nějak z něj nemám dobrý pocit, spíš si myslím, že by to tu pleť už moc zatěžovalo, vysušovalo, nevím.... takže v současné době nepoužívám a vyčkávám, jak se bude pleť tvářit zase v předmenstruačním období.


S mojí pletí se to má teď tak, že tak týden - 10 dní před menstruací je to peklo na zemi! Dělají se mi takové ty hluboké zapouzdřené pupence, které nejsou vymáčknout, sedí na té pleti a nechce se jim pryč. Jsou to takové ty tvrdé, bolestivé záležitosti - často se i tak krásně rudě vybarví!!!! bleeee
Dělají se mi zejména na pravé straně tváře a to hlavně na čelisti a pak na bradě a to třeba i 2 nové pupence denně!

Při menstruaci se mi pleť zázračně zlepší, když se něco tvoří, tak takové ty menší lehce zničitelné pupínky, které mi vlastně ani nevadí, protože po nich nezůstávají jizvy ani diskolorace.

Po menstruaci se mi pleť pomalu, ale jistě opět kazí, sem tam vyrazí boule, teď mám jen jednu, což je super.

Jinak se mi póry zanicují a ucpávají docela dost a pravidelně.  Ale tohle mi opravdu moc nevadí, chtěla bych se hlavně zbavit těch hlubokých boláků, které mě trápí zejména před tou menstruací. Tak uvidím, jak se bude situaci vyvíjet.....

Mějte se moc pěkně a když budete mít čas a chuť, tak mi napište něco pěknýho :)

Meduňka

22 komentářů:

  1. Jo, taky nesnášim když něco musim psát znova a už z toho nemám tak dobrý pocit.. Jinak kosmetika Burt's Bees mně celkem láká, ale mátu nesnášim, takže tenhle přípravek asi nebude zrovna to pravé :-) Takže dál jedu Dr. Hauschku :-) Zaujal mne ale ten Natura Siberica oční krém a asi zkusím, momentálně žádný nepoužívám, zkoušela jsem ziaju, ale mám na ni alergii..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten krém je opravdu příjemný, velice lehký, proti kruhům a otokům, já tím sice netrpím, ale právě přítel si to pochvaluje

      Vymazat
  2. Ahoj Meduňko, chtěla jsem ti moc poděkovat za tvou zmínku o Tarice, protože díky tobě jsem si ji koupila a jsem s ní moc spokojená, mám pocit, že mi opravdu pomáhá. Už jsem vypotřebovala 3 balení (strašně ubývá při denním používání) a určitě si ji koupím znovu!!! Je skvělá a doporučuji ji, kudy chodím :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mě těší! to mám vždy pak motivaci ten blog psát :)

      Vymazat
  3. Drzim palce, aby sa tvoja plet velmi rychlo ukludnila a bola poslusna a porcelanova.
    Dufam, ze clanky na blogu budu coskoro zase pravidelnejsie. Chybaju mi :)
    Mam otazku: kolko hrebickov davas do akeho mnozstva jarishoveho roztoku? Ja som ich tam naposledy dala asi prilis vela a roztok sa mi sfarbil na hnedo. A to ich tam nechas iba vyluhovat (ak ano ako dlho?) a vyhodis ich alebo ich tam nechavas "nastalo", kym roztok nespotrebujes? Tento "recept" som nasla iba u teba a velmi sa mi paci, tak ma zaujimaju podrobnosti :) Dakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je, to jsi mě potěšila!
      No, já tam ty hřebíčky sypu vyloženě od oka, do té modré skleničky jsem dala cca 6 ks,nechávám je tam nastálo a je to normální, že se ten obsah barví dohněda. Doufám, že se po tom někomu něco nestane, ale já používám takto již několik let a jsem spokojená.

      Vymazat
    2. Dakujem za odpoved. Ja som tam dala minule dokonca 10 hrebickov a nic sa mi nestalo :) Ta vona bola uplne uzasna. Ked dominam aspon jednu pletovu vodu alebo tonikum, zase si ”vyrobim” hrebickovy roztok podla tvojho receptu :)
      Tvoj blog mam velmi rada a drzim palce, aby sa ti splnilo vsetko, co si zelas.

      Vymazat
  4. brusim si zuby na sebium.mam vzorky,dostalo ma to celkom.oči odličujem pred čistením gelu.nemam potom riasenku v očiach. :-) necham sa inšpirovvať.pekny članok,stalo za to ho napisať ešte raz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) to mě nenapadlo, odličovat oči před... přitom to zní logicky...

      Vymazat
  5. Zamyslete se nad tím, jak držíte telefon při telefonování a kde se Vám na pravé tváři dělají pupínky, potom ev. pouvažujte o desifenkci telefonu...O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, je to dobrá poznámka, ale tuto tvář mám problematickou už 20 let a to jsem o telefonu ani nesnila ještě :) celkově téměř netelefonuji :)

      Vymazat
  6. no oči bych určitě odličovala jako první (to jen tak na okraj).

    na podkožní potvory mi fakt nejvíc pomohl rybí olej. což tedy teď si nejsem jistá, jestli máš i nějaké doplňky stravy, ale si myslím, že konzumací zrovna rybího oleje se nic nezkazí. jo ale mělo to dost pomalé účinky, v řádu měsíců...

    a jinak tedy upřímnou soustrast. takhle jsem na tom byla před rokem, ještěže už to je pryč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ty oči normálně ocáknu vodou při mytí a jak mám většinou jen řasenku, tak mi to stačí, fakt mě nikdy nenapadlo ty oči odličovat první, i když fakt je to asi logické, když nad tím uvažuju :)
      já jsem měla doplňky stravy a od novýho roku jsem to právě hooodně flákala a tělo mě hned odměnilo! Co jsem přestala brát doplňky na hormonální rovnováhu, tak šlo všechno do kopru, musím napravit!

      Vymazat
  7. Na posílení řas mám ricinový olej, vsadila jsem na Saloos. Jinak u mě je to se stavem pleti před menstruací a po ní úplně to samé:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nevím proč, ale riciňák jsem byla líná natírat :)

      Vymazat
  8. Ahoj Meduňko, mě se zrovna v neděli smazal celý sepsaný článek, když vypl el. proud (já to tedy napřed píšu ve Wordu a pak kopíruju do blogerra), tak jsem musela psát znova, to pak lítalo kolem počítače tolik hezkých nadávek :) S hormonálními pupínky a póry taky často bojuji a mám to stejně jak ty 10 dní před m., ale četla jsem, že s tímhle druhem pms pomáhají hořčík a zinek a musím říct, že dokud jsem brala Biosil, který je obsahuje, tak to bylo o hodně lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Leniesku, ten proud, to nasere, fakt! Zinek už ďobu, tak uvidím, co na to bude tělo říkat...

      Vymazat
  9. Milá Meduňko, taky musím poděkovat za tipy! Před nějakou dobou jsem začala používat Tarika masku a B-Skin a taky Neem kapsle a dýňový olej a musím říct, že po skoro roce rašení hnusáků (vysadila jsem HA), mi to hodně pomohlo. Měla jsem buď hrubou pleť s hromadou malých sopeček (bez následků) nebo obří zanícené sopky, bez ohledu na období, asi jsem měla nějak intoxikovaný organismus...Teď to vypadá, že je klid. Vůbec mě ta Tarika nasměrovala ke všem přírodním lektvarům a jsou tak poklady. A hylauronové ampulky Balea taky :)
    Držím palce a měj se dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olinko,tak to jsem moc ráda, že jsi spokojená, to mě tedy hřeje u srdce!a kde jsi sehnala neemové kapsle? u ČR jsou zakázané tuším nebo se pletu???

      Vymazat
    2. Jsou tu zakázané, už asi 2 roky, ale na Slovensku ne... Takže buď třeba výlet do Bratislavy, nebo poštou z http://www.svetharmonie.sk/vyzivove-doplnky-organic-india/neem-antibakterialny-protizapalovy-60-kapsul-organic-india/
      nebo mi napiš mail ;-)

      Vymazat
  10. ty jo oči zrovna odličuju jako první....
    ale jinak to teda bereš důkladně poslyš!!
    to si až připadám jako šmudla:D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když je dělám nakonec, tak nemám takovou spotřebu ani tamponku ani čističe, takže je to vyloženě praktické!

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty