pondělí 31. března 2014

březnová nej

ahojte,
tak už máme čtvrtletí pomalu za sebou, to to tedy uteklo...nemám ráda konce kvartálu, bo to s sebou nese velké pracovní vytížení. Na druhou stranu jsem ráda, že už bude duben, protože budou Velikonoce - tedy den volna navíc :) a taky budou chlebíčky a nějaký ty velikonoční mňamky - beránek, čokoládový vajíčka a tak :D Takže hojnost jídla, pohádky a leháro a ještě vám to zaměstnavatel zaplatí, no není to super? :)
 
Ale držme se března! Cože jsem to ráda/nejvíc používala?
 
Dekorativní kosmetika - nejvíc používané produkty
 
Makeup - Cartrice All Matt Plus 010 + Revlon Colorstay Ivory - Catrice mi je trochu tmavý, není to nic příšerného, ale není to ani pokoukáníčko, takže jej míchám půl napůl s Revlonem Colorstay v odstínu Ivory. Tato směska dobře kryje, ale není maskoidní, docela dlouho vydrží a poměrně i matuje. V současnosti je to asi to nejlepší, co můžu na ten obličej dát, tedy myslím z domácích zásob :)
 
Korektor - Akneolor light - ano, vrátila jsem se hluboko do dětství, když jsem od kožní lékařky dostala předepsaný tento preparát (tehdy byl dostupný jen v tom oranžádovém odstínu), zakoupila si jej v odstínu light, který mi padne naprosto přesně, lépe než všechny makeupy, které doma mám! A tak jsem jej začala používat lokálně jako korektor na nedokonalosti. Aknecolor kryje dobře, léčí, vydrží na obličeji dlouho, takže jsem spokojená. Nanáším maličké množství lehkým poťupkáním.
 
Řasenka - Loreal Manga - jedná se o řasenku, kterou teď používám nejčastěji, ačkoli jich mám otevřených několik, je totiž tak velká, že ji vždy nejlíp najdu :) Nejsem z ní nadšená, ale tragédie to taky není. Vím, že si ji hodně lidí chválí, ale já mám pocit, že mi hodně opadává pod oči a to víceméně už i při nanášení... řasy krásně odděluje, to zase jo, takže objem vlastně udělá, jenže je hrozně nenápadná, na dálku ty řasy nevidím téměř a taky mi chybí něco jako natočení nebo nadzvednutí řas. Pokud si dám ještě nějaká tmavší stíny, tak řasy nevidím vůbec, takže raději stíny nepoužívám a dávám jen např. bílou linku, která ty řasy naopak dost zvýrazní.
 
Tvářenka - Artdeco - od té doby, co jsem ji dostala na Vánoce, tak ji používám téměř denně, jedná se o matný kousek, který se mi moc líbí, používám obvykle jen ten růžový kousek, se kterým si připadám vyloženě zdravě :)
 
 

 Pleťová a tělová kosmetika - nejvíc používané + nejoblíbenější produkty:

Mazání na celulitidu - Topvet tatranský bylinný gel - jedná se o gel určený pro svaly, klouby a páteř, koupila jsem si ho v jakémsi pomatení smyslů v tělocvičně, že jako tím budu pečovat a svaly po cvičení, jenže ono je to primárně určeno na mazání před cvičením a docela pekelně to pálí, což mám ráda. A protože to tak pěkně pálí a voní to jako mazání na celulitidu,  tak jsem se rozhodla, že ho budu používat na stehna. Krásně je prohřívá, jsou pak hladká, nevidím absolutně rozdíl mezi tímto gelem a např. celustinem rovněž od Topvetu.
 
Maska na obličej - Neem + Tarika - téměř denně si dělám masku z Tariky, o víkendu ji aplikuji ráno i večer, tak 2x do týdne si přidávám do Tariky neemový prášek. Myslím, že opakovat se stále dokola o tom, že mi tyto přípravky dělají náramně dobře, je docela zbytečné, kdo chce, ten si najde více.
 
Krém na ruce - Manufaktura - Mojito - dostala jsem tento krém a zamilovala jsem si ho pro jeho vůni, kromě vůně o něm mohu říci, že je velice lehký, rychle se vstřebává, není to sice úplně regenerační bomba, v zimě mi byl málo, ale teď si ho nemohu vynachválit. Ruce mám po něm poměrně dlouho vláčné a voňavé, připomíná mi léto a dovolenou, nějaký bar na břehu moře a kýčovité západy slunce.
 
Sprchový "gel" - Dr. Bronner´s Magic Soaps - Peppermint - nechci se o něm rozepisovat, protože na něj chci dělat zvlášť recenzi, jen vám řeknu, že ho miluju. Měla jsem ho v šuplíku už snad rok a konečně na něj došla řada, když jsem potřebovala nakopnout jednoho krásného dne po cvičení a byla to jednoznačně šťastná volba :) Víte, že já peprmint miluju jako máloco a toto čistidlo, to je tedy síla, provoní komplet celou koupelnu, kůži, no paráda!
 



Tož tak to by bylo pro dnešek všechno, užívejte duben a sluníčko a těšte se se mnou na Velikonoce.

bááááj Meduňka

11 komentářů:

  1. Pěkné věci, docela si mě nalákala tím Acnecolorem, asi ho budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta tvářenka od Artdeca je krásná. :)
    Make-up od Revlonu je jediný, který mi zvýrazňuje šupinky.. i když si myslím, že je nemám, tak po jeho nanesení tam jsou :( a to mám verzi pro suchou/normální pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, taky se mi to s revlonem někdy stávalo, ale tím mícháním je to vyřešeno, je to nejlepší varianta, co jsem zatím objevila.

      Vymazat
  3. Aknecolor jsem používala asi 2 roky v 15cti :) i teď mám doma v kosmetickém stolku celé balení světlého odstínu :))) a řasenka je výborná :)

    OdpovědětVymazat
  4. Aknecolor mám taky ráda, protože neexistuje korektor ani make-up, který by mi seděl odstínem (aspoň že existuje takový pudr a dříve existoval i pudromake-up od Essence:( ).

    OdpovědětVymazat
  5. Aknecolor si asi brzy koupím, protože má pleť potřebuje co největší krytí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Aknecolor používám také místo korektoru a je super a navíc naprosto nevypotřebovatelný :) jinak ta tvářenka je nááádherná, už se asi nedá sehnat, co? :)
    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jani, určitě se dá koupit zde - http://www.beautybay.com/cosmetics/artdeco/bronzingglowblusher/

      Vymazat
    2. Jé to je super, já myslela, že to byla nějaká limitka. Děkují! :)

      Vymazat
  7. jsem vůbec netušila kolik lidí miluje aknecolor, jsem myslela, že jsem divná, když jsem ho koupila :) natírám ho taky na noc, to jsem dělala vždy, celoplošně na noc, ono mi to vždy krásně léčilo pleť.

    Jinak děkuji všem za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  8. Makeup od Revlonu bych chtěla někdy vyzkoušet :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty