sobota 15. února 2014

posedlost????

ahoj všichni,

dnešní odpoledne jsem věnovala bohulibé činnosti - tříděním svých náušnic. Náušnice jsou mojí vášní a zálibou, partner mi na ně pořídil pěknou šperkovnici, kde bych je měla ideálně skladovat.... jenže.... to bych nebyla já, abych je neválela všude možně. Poslední dobou jsem si nejvíc oblíbila je odkládat do keramické mističky od Tescomy, ve které by v ideálním případě měly ležet nějaké mňamky.... no, neleží, protože miska je plná šmuků .... jenže sem tam na ně hodí oko Míša a je zle, protože si s mými miláčky hraje a tahá je po bytě a schovává pod sedačku.... tak přišel den D - tedy dnešek a velký náušnicový úklid.
 
Většinu svých stříbrných náušnic skladuji u maminky, která na "stará kolena" též propadla kouzlu šperků :) a protože svoje nemá a já jich mám dost (a jsem dobrá dcera), tak jsem se rozdělila :)
 
Poslední dobou jsem nosila spíš korálkové náušničky, ale pomalu se asi zase začnu vracet ke stříbru... cítím, že opět nastává čas drahých kovů.... (kdybych na to měla, tak možná i nějaké to drahé kamení bych do sbírky zařadila) ;)
 
Tak kdo má chuť, tak ho zvu na čumendu .....
 





Ty mint kytičky jsou nejnovější kousek - dostala jsem je od kolegyně k Valetýnovi :D S Pilotem tento svátek nedržíme, takže ze strany kamarádky jsem dárek nečekala už vůbec :)


















Jakási snaha o systém - dle barev a 1 šuplíček pro nejvíce frekventované kousky

















 
 
Myslíte, že už je to choroba nebo ještě v normě? A jak jste na tom se šperky vy?
 
Krásnou neděli! Meduňka

35 komentářů:

  1. řeknu to asi takhle - opravdu bych si vybrala:-)!! i prstýnek:-)!

    jinak šperky mám ráda, dřív jsem nosila různorodé náušničky jako ty, ale pak jsem od toho upustila a nosím stabilně jedny brili, co jsem dostala od přítele k promoci. Jednak mě jimi velice potěšil, jednak jdou blbě sundavat a také byly dost drahé na to, abych je někde ztratila - tak je mám radši pořád na očích. teda na uších:D!
    mimo to nosím stabilně zásnubní prstýnek, a ten doplňuji občas nějkým jiným. blbé je, že k tomu zásnubnímu se mi leckterý můj dřívější tolik nehodí.
    Vždy nosím řetízek s přívěškem, a přívěšek keramického andělíčka na kožené šňůrce:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a množství náušnic mi přijde v normě, jen tak dál! pokud ti to dělá radost, pokračuj:-)!!

      Vymazat
  2. Myslela jsem si, že toho mám hodně. Ale jsem oproti tobě naprostý břídil!!!! :D Líbí se mi jak to máš zorganizované. Nejvíc se mi líbí prstýnky ve druhé "řadě". Všechny jsou krásné!!! A máš pochvalu za to, že jsi tak hodná dcera :))

    OdpovědětVymazat
  3. tak já mám doma 60 párů naušnic :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je potěcha pro oko! Inspirovala jsem se - jak ve skladování náušnic a prstenů, tak v některých kouscích, podobné si asi pořídím. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ty naušnice ve tvaru podzimních listů jsou bájo :)) !

    OdpovědětVymazat
  6. krásné kousky! a ty listové jsou nádherné, ty zaujmou fakt na první pohled.
    já jsem kdysi náušnice střídala jak ponožky, mám jich doma plnou plechovku (takové to srdíčko Lindt), ale co jsem od přítele dostala sadu náušnice + řetízek se zirkonem, tak už nosím jenom je... a prstýnky taky jen dva, jeden od mamky už skoro od dětství (nějak mi netloustnou prsty :) a druhý taky od něj, ten už nesundám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo, ty lístečky - skvělý originál a fakt to může vypadat báječně! Klidně bych se přimlouvala za nějaké foto v akci (ideálně tedy na podzim že...). Já mám 6 prstýnků, ale potrpím si minimálně na stříbro (bižu neberu) a víc bych ani neunosila. Mám doma mnoho naušnic, jenže z bižu mě bolí uši a nemůžu je - i přesto mi je všichni dávají. :-( Já bych ale moc ráda nějaké opravdu kvalitní, nejlépe z bílého zlata s kamínky nebo klidně stříbro (nechá se vyčistit), které bych mohla nosit pořád. Tak snad k promocím se poštěstí :-)

    OdpovědětVymazat
  8. já mám taky takový oranžový lístečky! :) a ty mint kytičky se mi opravdu líbí, já jsem měla bílé velké růže, ale jedna se mi někam zatoulala :( u mě se to má s naúšnicema tak, že jelikož mám 5 dírek, mě to moc nebaví obmeňovat (a řešit aby to k sobě ladilo a pod.) takže mám všude na stálo stříbro (v poslední dírce teda chirurgickou ocel). hodně jsem ted naúšnic vyřadila a nechala si jen ty, které občas nosím. pěknou sbírku máš! :)

    OdpovědětVymazat
  9. já nemám ani dírky v uších. takže tahle posedlost se mě naštěstí netýká:-)) ale jinak se na to krásně kouká:-)) je to takové holčičí.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám též solidní zásobu a to ani nemám píchlé uši a mám to všechno na klipsách:)) naštestí jsem po těch letech našla takové, které se dobře nosí:) Jinak já jako šperkotvůrce jsem samozřejmě ochala nad šitými naušnicemi a lístečky, ty bych si vážně dala líbit...asi budu muset koupit fimo a pokusit se o ně:))) jinak jsem ráda, že nosíš i odvážnější kousky (ač mě nepříjdou nijak "divoké") protože v mém okolí se všichni děsně bojí...kulička větší jak půl cm, to už je moc a tamto je moc barevné a ono zase moc výrazné...:DDD pak ani nemůžu rozprodat svoje navyráběné zásoby, protože všichni řeknou och to je pěkné ale ne pro mě:DDD

    OdpovědětVymazat
  11. Baru slušná sbírka...vybrala bych si :-). Poslední dobou jsem též propadla nákupů, naušnic, náramků a náhrdelníků. Není týden, abych si alespoň jeden kousek nepořídila. Přistihla jsem se, že přestože má sbírka čítá mnoho kousků, sahám stále po těch nejoblíbenějších.

    OdpovědětVymazat
  12. Hezká sbírka :) Přijde mi, že pokud náušnice často střídáš, tak je sbírka normální :))

    Já si vždycky udělám pořádek a za pár dnů mám zase bordel :D

    A.

    OdpovědětVymazat
  13. Taková velká sbírka!
    O proti Tobě nemám vůbec nic:D

    OdpovědětVymazat
  14. Meduňko - myslím, že to víš. Na setkání anonymních závisláků můžeš hrdě prohlásit, že máš obsesivní potřebu tzv. ,,bižufóbii". Ta sbírka je fakt neskutečná - ale potvrzuje jen Tvou kreativitu.Měla jsem taky takové období - různé barvy, tvary a matroše. Na stará kolena jsem ale ,,konzerva" - takže bych ráda třeba jedny s briliantíkem ( aspoň maličkým:-).

    OdpovědětVymazat
  15. Všechno je to absolutně boží! Já chci taky. :))
    Moje sbírka je o něco menší, ale taky zdatně rozšiřuju... :))

    OdpovědětVymazat
  16. jsem moc ráda, že se vám moje sbírka líbí :) takový ohlas jsem ani nečekala :) Stojí za ní hodiny šmejděni po fleru a hodně kousků jsou dárky - stříbro od rodiny a bižuterie převážně od kolegyně/kamarádky z kanceláře :) ona je totiž taky závislák! Myslím, že jich má mnohem víc, než já!

    OdpovědětVymazat
  17. Meduňko, já jsem naprostý úchyl na naušnice a mám jich doma...mno desítky :D a když vidím tu tvojí sbírku - tak bych se s ní chtěla pomazlit :)
    Momentálně mám ale silný atopický ekzém na uších (a v uších) - takže žádné naušničky nepřipadají v úvahu :(

    Lil

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkná sbírka. Vzhledem k tomu, že si bižu vyrábím sama, mám toho taky požehnaně. Sem tam k tomu dokoupím v obchodě a hned jsou toho plné krabice:)

    OdpovědětVymazat
  19. hlásím se do klubu milovnic náušnic! mám jich doma snad ještě víc (bojím se je spočítat, aby mi pak někdo nezakázal nakupovat další :D) a skladuju je v obalech od bonbošky, místo čokolád mám dané náušnice ... takže pak ráno nemusím přehrabovat a hledat, které se mi nejvíc hodí a hledat druhou do páru (což se i předtím stávalo pravidelně a chodila jsem věčně někam pozdě)

    OdpovědětVymazat
  20. Ja myslím,že pokud Ti to dělá upřímnou radost,nedá se to nazvat posedlostí,nýbrž každodenní malou radostí...A pokud se z malých radostí vyklube takhle překrásná sbírka,tak nelze jinak než pochválit vkus....

    OdpovědětVymazat
  21. Páni, to je teda sbírka. :-O Já nemám bižu naušnice ani jedny, tak koukám jako puk. ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak tomu říkám vážně sbírka. Máš tam doopravdy krásné kousky

    OdpovědětVymazat
  23. To je tedy sbírka, ale rozhodně bych si u tebe vybrala ... :-) Třeba ty růžové srdíčka jsou extra roztomilé. Ale je to hezká posedlost! :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Já náušnice můžu, jiné šperky nenosím, ale bohužel nesnesu v uších nic krom ušlechtilých kovů, takže je to trochu finančně náročnější libůstka. A je pravda, že od té doby, co jsem dostala k promoci ty svoje jedny jediné vytoužené, co jsem roky a roky měla přesnou představu, jak by měly vypadat moje ideální náušnice, se moje dřívější posedlost trochu zmírnila. Jsem klasik a neměním věci, co fungují. :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Taky miluji náušnice a přiznám se, že jich mám víc než ty.=D Moje zhouba jsou náušnice z FIMA, mamka je vyrábí a vždycky mě nechá prohrabat novou várku a koupit si, jaké chci za lepší cenu. Barvičky, tvary, různé zdobení... Taková prostě miluji. =)

    OdpovědětVymazat
  26. Určite to nie je posadnutosť. Posadnutosť by to bola keby si sa s maminkou nepodelila :) Takže máš ešte právo nakupovať náušnice.
    Ja idem tiež na striebro, ale keď tam nie je taký vaaaav výber ako pri bižu. Tak určite to bude také na striedačku. Slušné strieborné a bláznivé bižutkové.
    Najviac sa mi páčia listy, tie sú úžasné a ružové hviezdice. Máš pekné prstene a máš to dobre upratané. Aj keď ja mám radšej, keď mi náušnice visia, ale toto tvoje uloženie je tiež super. Milujem takéto šmírovanie :)

    OdpovědětVymazat
  27. wau, krásne. Tiež som maniak na náušnice, proste musím ich mať každý deň na sebe, bez nich si pripadám ako nahá. A preto mi stále pribúdajú nové. Mám podobnú zbierku ako ty.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  28. Juj, to je perfektní sbírka a pěkný systém třídění, miluji naušnice, bych se v nich vydržela hrabat celý den. Ty javorový listy jsou úchvatný, takový jsem ještě neviděla, ale jsou boží. Já nosím každý den jiné naušnice, ale pořád jich mám málo, bohužel věčně nějakou ztratím nebo se mi nějak zlomí :( Tvoje sbírka mě teda nadchla. http://radkakaiserova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  29. Nemyslím si, že je to choroba:) Prostě jsi ženská, každá ujíždíme na něčem. Taky jsem jednu dobu měla hromadu náušnic, teď je třeba téměř nenosím, zato mám 70 laků a pořád je střídám..:D

    OdpovědětVymazat
  30. Moc krásná sbírka, vlastně jsme na tom tak nějak podobně, dříve jsem náušnice dělala, takže jich mám doma také požehnaně, ale myslím si, že to žádná "choroba" není, prostě si ženská ;-)

    OdpovědětVymazat
  31. Tak to moc dobře znám. To je takové to zimní tvoření, když je čas. Pro mě se stala posledlostí zase káva. Když jedu někam do města, tak musím navštívit kavárnu a dát si tam něco dobrého z jejich nabídky. Asi to bude tím, že je u nás v práci nová firma. Ta nám zprostředkovává službu Káva pro firmy a musím říct, že ta káva je fakt lahodná a ukázala mi, že existuje i něco lepšího než instantní kafe s mlíkem. :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty