pondělí 18. listopadu 2013

nutelová bábovka pro pondělní večer jako dělaná

ahoj všichni,

tak mě dneska kolem 7 večerní přepadla neodolatelná chuť na bábovku a tak jsem písla kolegyni skypa, jakže peče tu svoji neodolatelnou nutelovku a hned jsem se do toho pustila! A protože jsem moc spokojená, tak se chci podělit i s vámi :)



co budeme potřebovat:

150g másla
100g cukru
3 vejce
150g nutely
250g hl. mouky
1 prášek do pečiva
150ml mléka

a jak na to:

Máslo, cukr a žloutky šleháme do pěny, poté přidáme nutelu a opět chvíli prošleháme. Pak přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Pečeme ve vymazané formě na 180stupňů cca 45-60 min. dle trouby....

Tak co vy na to? Dáte si?




22 komentářů:

  1. Hned bych si dala!:D miluji bábovky a ještě víc nutelu, takže vynikající kombinace:)

    OdpovědětVymazat
  2. No, hned bych si dala, ale teď už vážně nemám sílu péct. :)
    Jak vypadá na řezu?

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dobře, jen s tou nutellou to nevyjde zrovna nejlevnějš :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, tak není to na každý pondělí - hele, teď byla nutela v akci ve sparu, dává se jí tam tak 1/3tina, tak to není tak hrozný

      Vymazat
  4. Myslím, že vím, co budu dělat zítra, hned co přijdu domů... :-) Nutely máme zásoby (jak píšeš, byla v akci! :-)), takže problém surovin je vyřešenej. Ách jo, už teď se mi sbíhaj sliny. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ha, a já zrovna po letech mám doma Nutellu. (ach ty akce... :-D ) Vidím to nadějně na neděli :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, ta vypadá skvěle, díky za tip. Bábovky dělám ráda, zrovna dojídám banánovou s ořechama a hořkou čokoládou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta musí být výborná ! Nutelu miluju ! Jinak mám ráda bábovku, která má 2 barvy uvnitř (obyčejné těsto a kakaové) a kousky čokolády nebo kokos ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, klasická třená mramorová bábovka je moje oblíbená,ale dávám víc tmavé něž světlé části :)

      Vymazat
  8. Sladké nemusím, babičkovské hutné bábovky a buchty už vůbec ne. Miluju Tiramisu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tiraminu taky dělám ráda,ale jen,když seženu opravdu čerstvá vejce, jinak bych si netroufla... jinak tato bábovka vůbec není hutná, je odlehčená tím sněhem hodně, až jsem se divila

      Vymazat
    2. Já vím, že se bábovka dá nadlehčit tím sněhem a že pokud se tam dá něco mimo klasického kakaa, je to vláčnější než když je uvnitř jen upečené těsto. Já to stejně nemusím i tak jsou na mě tyhle zákusky těžké.
      Tiramisu je, pravda, co do počtu kalorií nářez, cenově už vůbec žádná láce, ale ten nadýchaný krém ve spojení s namočenými piškoty, kdy se to celé jen rozpadá na jazyku.... uf, poslintala bych si klávesnici. :-) Jsem milovník jednak kávy a jednak dobré čokolády, takže na ten posyp z kvalitního kakaa slyším rovněž... :-) Sladké jako takové mi moc neříká, když už, tak čokoládová chuť. Hodně lidí teda prská, že čokoláda s 80 % kakaa není k jídlu, protože je hrozně hořká, ale já v tom cítím primárně právě kakao, tu "čokoládovost" a ne cukr a to je ono... :-)
      Přiznám se, že ze zdravotních následků z Tiramisu úplně fóbii nemám, běžně se cpu tatarákem a zatím jsem to přežila. Mám tak trochu plechovou pusu, sním ledasco, co spoustě lidí stačí jen vidět a: "Fuuuj, vždyť je to syrový, jak to můžeš jíst." :-D

      Vymazat
  9. Sbiham se mi sliny :). Babovky miluju, ale vylozene jen zluty :). Kdyz mamca pece (jako ja ne a ani to nechci umet, zatim, radsi :D), tak dela vzdy jednu celou zlutou aspon nebo mi udela nejakou malou jen zlutou jen pro me :). Ale taky muzu michanou, preziju to :D. Nutellovou jsem jeste teda nemela :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ty žlutý právě nerada, já miluju kakao, čokoládu, ořechy a tak :)

      Vymazat
  10. Mhmm, ta bude! Škoda, že nedisponuju nutelou, hned bych jí šla zadělat :) Ale pošlu recept babičce, ta je průkopníkem ve zkoušení nových receptů a nepochybuju, že ji zaujme :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  11. Bábovka je naprosto luxusní <3

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty