neděle 3. listopadu 2013

nejpoužívanější kousky za říjen

pěknou neděli přeji,

dneska bych vám ráda ukázala, na čem, že jsem si to frčela v říjnu. Hodně jsem samo frčela na pěnách do koupele, které jste mohli vidět ve včerejším postu o spotřebovaných produktech, hodně jsem frčela na minerálním makeupu, se kterým vás tu obtěžuji už od léta, takže v této oblasti nic nového, nuda a šeď :) Jen si tak říkám, že mi na tom minerálním makeupu nějak hůře drží klasické tvářenky. Je to možné? Stává se vám to taky?
 
Tak a vezmeme to letem světem, bo se musím chystat do divadla a cítím v kostech, že to bude dneska fuška!
 


1. Inecto Pure Coconut  Glossing Spray - jak již sám název napovídá, jedná se o sprej s kokosovým olejem, který by měl vlasům zajistit lesk a minimalizovat krepatost. Přípravek se může používat na mokré i suché vlasy, já používám na vlasy před foukáním, tedy na vlhké. Přípravek slibuje absenci parabenů.  Popravdě řečeno netuším, proč jsem si ho koupila, protože nejsem velký milovník kokosu, což mi neuvěříte vzhledem k tomu, že používám ten kokosový mycí gel na tvář a kokosovou pleťovou vodu :) Ale je to tak! Myslím, že za to mohl syndrom jedné položky v košíku... jojo, tak nějak to bylo :) Musím říct, že kupodivu jsem s výrobkem spokojená, nemám pocit, že bych měla vlasy zmaštěné víc než obvykle, pěkně voní, myslím, že vlasy jsou po použití opravdu lesklejší a takové jemnější. Co mi však vadí je balení, nějak mi nedobře funguje ten aplikátor, když stříkám, tak mi přípravek nějak proplývá okolo a teče i po tom balení a mám to všude na rukou, je to docela dost nepříjemné. Nevím, jestli mám vadný kus nebo čím to je způsobeno, snažila jsem se uzávěr i pořádně dotáhnout, ale výsledek stejný.... ale když se nad to povznesu, tak OK, používám ráda, ne denně, spíš tak 2x-3x týdně, ale s radostí.
 
2. Loreal Professionnel - Abondance De Cacao - šampón - používala jsem již v minulosti a byla jsem spokojena, tuto lahvičku jsem dostala načatou od maminky, která si ho přinesla z kadeřnictví, prý je ideální pro její typ vlasů, ale jí nesedl, pro moje vlasy je prý vyloženě nevhodný (říkala kadeřnice), ale já ho používám ráda, tak si vyberte :) Je to výrobek určený na jemné vlasy a asi vám o něm napíšu plnohodnotnou recenzi, takže se nebudu více rozepisovat.
 
3. Dermacol Aroma Ritual - belgická čokoláda - sprchový gel - jak nastane podzimní období, opakovaně po něm sahám, úžasně mi voní, evokuje mi příchod zimy a vánočního období. Nečekejte od něj zázraky, to nečekám ani já, prostě je to obyčejný sprchový gel, který ale tak krásně voní, že se s ním provoníte s radostí až ke Štědrému dni :) Používám spolu s ním i tělové mléko téže parfemace a je to bezva dvojka.
 
4.Catrice - Ultimate Nudes - lak na nehty ve velice jemném odstínu 03 Meet Me Á Paris. Již podle odstínu vidíte, že se jedná o lak vhodný pro francouzskou manikúru. Je velice jemně mléčný s růžovým shimmerem. Vydrží  mi tak 3 dny (nedávám podlak, nadlak), ruce vypadají upraveně a hodí se ke každému "autfitku", takže pro mě jako pro člověka, co si nerada pořád lakuje a odlakovává a nesnáší, když ruce neladí s oblečením a nesnáší viditelně odloupaný lak, je to značka ideál.
 
 
 

5. Rimmel Space Dust - 007 Shooting Star - lak jsem si koupila tak nějak omylem, jsem zatížena na stříbrnou barvu a tato se mi líbila moc, netušila jsem však, že se jedná o efektový lak či jak se tomu říká. Opět opakuji, že jsem lakovací analfabet, ale připadá mi, že se jedná o pískáč, ačkoli jsem se včera dočetla, že tomu tak není, že to pískáč není... tak nevím. Já ho sama pro sebe vedu v hlavě v oddělení pískáčů, ale je fakt, že žádný jiný další opravdový pískový lak nemám, tak nemohu posoudit rozdíl ... Lak mi vydrží tak 4 dny, pak se začnou loupat špičky, takže musí dolů. Za "opruz" považuji  jeho odlakování, ne snad, že by to vůbec nešlo, ale já mám ráda takové to šup šup, sundáno, hotovo, můžeme pokračovat... Na rukou se mi však moc líbí, takže jsem si ho zatím oblíbila.
 
6. Crazy Rumors - je v mém výběru již opakovaně, je voňavý, je chutný a nemám zvláštní problémy s pokožkou rtů, takže jsem s ním velice spokojená a používám ráda!
 
7. Tarika akné - maska, kterou jsem zmiňovala již několikrát - vlastně post o této masce byl na tomto blogu můj historicky třetí post :) Po zhoršení pleti jsem se k ní teď opět pokorně vrátila a doufám, že opět splní moje očekávání.
 
8. Revlon Color Stay - korektor na nedokonalosti s kyselinou salicylovou, které pomáhá bojovat s pupínky. Korektor by neměl vysušovat, ale já bych řekla, že vysušuje, ne dramaticky, ale vysušuje, nicméně také krásně léčí a jsem s ním velice spokojená. Plánuji post o korektorech, takže se o něm určitě dočtete víc.
 
9. Astor Air Max řasenka - koupila jsem si ji v červnu a sem tam použila, v říjnu jsem používala hojně, řasenka byla stále hodně "mokrá", nedělá špatné řasy, ale není to nic, co byste nutně potřebovaly. Já mám bezproblémové řasy, takže no problém, ale např. do divadla a na další "lepší" příležitosti jsem používala řasenku od Benefitu. Pro každodenní líčení mi připadá přijatelná, ale znovu si ji už nekoupím. ( I když nechápu proč se do divadla tak snažím, když je tam tma a stejně sedím v lóži a nikdo mě moc nevidí...)


 
Tak to bylo shrnutí produktů, které jsem v říjnu používala nejvíc a nebo jsem si je oblíbila. Taková směska všehochuťka :)
 
Mějte se krásně a já letím do vany a na ty divadelní přípravy!
 
Meduňka

18 komentářů:

  1. Já si taky myslela, že ten lak je pískový, proč není?
    Jinak mě zaujal ten kokosový sprej... :)
    A přeji příjemný, ničím nerušený, kulturní zážitek. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, já nevím, proč není :D já jsem se to dočetla na nějakém blogu, že prý není pískový, ale glitrový... já ho mám za pískový...

      Vymazat
  2. Já teda nechci být za nějakýho pokušitele, ale ten problém s tvářenkama na mmu, jde celkem snadno vyřešit používáním minerálních (sypkých) tvářenek :-) Taky mi ty obyč drží hůř než normálně.

    http://omnia-m.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, já vím, ale vytěsňuji tuto myšlenku :) když mám doma takovej arzenál obyčejných tvářenek :)

      Vymazat
    2. Malinkatý vzoreček vydrží dlooouho :-)

      Vymazat
  3. Já bych taky řekla, že Rimmel Space Dust je pískový lak, nejvíce se mi líbí odstín Total Eclipse. :) Těším se na ten článek o korektorech, sice jsem spokojená s tím od Catrice, ale pomalu dochází, takže bude načase koukat po dalším. ;-) Užij si to v divadle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tariku akné jsem zakoupila po tvé recenzi, a jsem nadšená! Celkově se mi pleť lepší, ale po téhle masce je vždycky za půl hodiny naprosto nádherná, hladká, a prostě super. Zajímá mě ten lak od Catrice - je lehce krycí, nebo je na nehtech průhledný? Já sháním právě nějaký do růžova, ale skoro všechny, co mám doma, vypadají jako obyčejný bezbarvý lak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že jsi s Tarikou spokojená! Ten lak není krycí, je velice světlý, průhledný a je v něm hodně toho shimmeru růžového.

      Vymazat
  5. sprcháč od dermacolu s vůní čokolády jsem si také koupila, ale ještě používám melounový.. ten voní úžasně a tak se moc těším až se začnu mydlit u s čokoládou :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hm, tak Tarika ma dosť zaujala, budem sa musieť na ňu lepšie pozrieť, zatiaľ síce používam klasický íl, s tým som ale zatiaľ spokojná. Tiež sa rada "presprchovávam" či "premazávam" k Vianociam, hlavne vecmi voňajúcimi po škorici, vanilke, punči a podobne (inakšie také vone fakt nemusím) :) To, že ti nedržia tvárenky na minerálnom makeupe... mne sa to teda nestáva, mám EDM (si ma nalákala a som ti za to neskutočne vďačná, konečne som objavila odtieň, čo mi sedí a makeup, ktorý má minimálne zložiek) a všetky tvárenky mi držia dobre - ale je pravda, že po minerálnom makeupe nepoužívam púder, tak trebárs je to tým...?

    OdpovědětVymazat
  7. čokoládovo-pomerančový sprcháč jsem zrovna taky dopotřebovala - ta vůně je úžasná! jaké je to tělové mléko? hydratuje? přemýšlela jsem, že bych ho koupila, ale bojím se, že to bude jen navoněná vodička :(

    jinak pískové a glitrové laky taky nemám ráda kvůli špatnému odlakování, přijde mi, že se tím strašně ničí nehty, koupila jsem si akorát jeden od GS (stříbrný) a moc ho kvůli tomu nepoužívám :( i když je pravda, že zase aspoň dýl vydrží neošoupaný ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to tělové mléko je fajn, ale asi ne pro suchou pokožku, je to spíš o vůni než o hydrataci.

      Vymazat
  8. tu řadu od dermacolu miluju, mám doma také ten tělový krém - belgickou čokoládu a voní vážně úžasně

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, voní krásně a brousím si zuby i na tu višeň, třešeň nebo co to přesně je, to voní jak čerstvě utržené ze zahrady!

      Vymazat
  9. Medu, Ty jsi ale případ, Ty to máš všehno opačně než já! Mně třeba na MMU drží tvářenky jak přibité,a le stačí si dát jen normální tekutý makeup, nebo BB a sleze mi do dvou hodin =D

    OdpovědětVymazat
  10. Mám lak ze stejné řady Rimmel space dust, ale odstín 003 aurora, a miluji ho:) Zrovna teď ho mám na nehtech. Pravda, to odlakovávání je o poznání horší, než u běžných laků, ale zase je daleko lepší než u vyloženě třpytek na nehty a nebo u nejnovější řady GS.

    OdpovědětVymazat
  11. ten sampon jsem ted dopouzivala, mela jsem letr a pul a trvalo mi to asi dva roky:)) je super, ale ted jsem rada, ze muzu zkusit i neco jinyho, tak uvidim, zda se k nemu vratim:)
    zvu te ke mne na blog na giveaway o kabelku:)
    pozdravy z Milana
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty