neděle 10. listopadu 2013

3 měsíce s Míšou

pěkný nedělní večer,
 
tak už je to 3 měsíce, co k nám přišlo to naše potěšení, uteklo to jako ve zrychleném filmu, to vám tedy musím říct! A co že se za ty 3 měsíce změnilo?
 
 
 
Míša přibrala z 0,9kg na 2,3kg, zbavila se blech, ušního svrabu, pomalu ale jistě mění náš byt do podoby minimalismu :) Již zlikvidovala několik kytek, několik květináčů, obalů na květináče, dekoračních předmětů. Tento týden na návštěvě u babičky dokázala poslat její televizor neomylně k zemi (a aby toho nebylo málo, ještě na něj hodila květináč) :D Taky se jí podařilo opálit si chlupy  na břiše, když se rozhodla přejít o dušičkách na svícnem s čajovou svíčkou... a ani jí to nevadilo.
 
Naše Míša je ten nejmilejší tvor na světe, věčně leží na klíně, v noci spí se mnou na mém polštáři, tulí se, vrní, prostě miláček.... jenže! Je to cvok - ona nepřemýšlí, ona stále jen běhá a skáče a to bez ohledu na to, zda stojí něco v cestě, bez ohledu na to, zda daný skok je či není v jejích silách! No a taky krade - zejména gumičky do vlasů, moc dobře mrška ví, že když se jdu koupat, sundám si gumičku a položím ji na vanu - takže vyčkává a když nedávám pozor, skočí si pro ni. Gumičky jsou její největší vášní, dokáže celý večer gumičku aportovat! Pokud vás to zajímá - koukněte na video - KLIK.
 
Kromě gumiček krade Míša jídlo - ačkoli jí kupujeme kvalitní granule i kapsičky, Míša by nejraději jedla to, co my! Nejoblíbenější pochutiny - rajče, okurka, paprika, ale vede zavařená kukuřice, po té se může utlouct! Ale prakticky se snaží zabavit jakékoli jídlo, které uvidí nebo ucítí!
 



Míša nám vnesla do života velkou radost, spoustu legrace, milých chvilek (ale i nervové záchvaty), já i Pilot ji rozmazlujeme, kudy chodíme (což je špatně!) a nedáme na ni dopustit.
 
Jednoznačně všem doporučujeme obohatit svůj život o "němou tvář" (přitom toho některé kočky napovídají.....)
 
Pokud máte zájem o to, aby vám někdo kradl jídlo a demoloval byt, vyhrabával hlínu z květináčů, okusoval kabely (Míša zatím nezkoušela, dělá bráchy kocourek) a rozvaloval se ve vaší posteli a přitom ještě pomohli nějaké dušičce v nouzi, máte nepřeberné množství možností ....stačí jen hledat, pokud se vám nechce hledat, použijte jeden z níže uvedených odkazů!
 
 
 
 
 
 
 
Tak co vy na to? Vyberete si?
Mějte krásný týden! Zdraví Meduňka a Míša

23 komentářů:

  1. V prvé řadě gratulujeme k výročí :) Já to říkám pořád, že s kočkama je velká sranda :D Od té doby, co je mám, tak nemám vlastní postel a vlastně ani nic k sezení. Koukám, že máš doma taky dobrého vegetariána. Nás Joel má strašně rád ledový salát a syrové brambory :D Také podporuji takovéto pojekty. Naše kočky (kočka a kocour) taky neměli, kam by se vrtli a tak skončili u nás a stále opakuji, že to bylo nejlepí rozhodnutí v mém životě. Teda jen do té chvíle, kdy něco nerozkoušou, nezničí, nevyhrabou, nerozdrbou, nerozlijí. Pak bych je nejradši zabila :D

    Ještě dotaz, jak jste se zbavili blech?

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chachaaa, tak je to všude stejné! Někdy bych ji taky nejraději zabila, ale je to krátkodobý stav :)
      Veterinář nám ji postříkal Frontlinem, něco z ní opadalo hned, něco jsme ji vybrali z kožíšku a zabili v průběhu dne. Asi za týden šla na přestříkání a byl klid.

      Vymazat
    2. Tak to závidím. My s nimi bojujeme už přes měsíc a ne a ne se jich zbavit. Chytli to u veterináře, když jsme byli na kontrole. Návštěva za všechny prachy ;)

      Vymazat
    3. Já už jsem zralá na Chocholouška, ale nedá se nic dělat. Denně luxovat, kontrolovat kožichy, prohledávat podlahu, ničit jakékoli smítko a modlit se. A toho času, rozdrápaných zad a peněz. No fuj. Nikomu to nepřeju :-(

      Vymazat
    4. a stříkáte je něčím? my měli asi štěstí, přišli jsme na to hned první den a zasáhli hned, takže se nám nenamnožily mrchy! ale asi 14 dní jsme denně vysávali a vytírali horkou vodou a savem a domácnost jsme stříkali čímsi, co mi prodal jiný veterinář a přišlajsem na to, že je to na kočky toxické, to jsem byla nasraná jako hrom! ale sedačku a postel jsme tím vystříkali, ale nepoštěli jsme ji tam několik hodin.

      Vymazat
    5. Nejednalo se o Biokill? Ten je toxický, ale jen když se dostane přímo na kočku nebo ho olíže. Je určený na prostory. My jsme jím vystříkali celý byt a to, co bylo nastříkané, jsme vyprali, resp. použili čistič koberců s mýdlovou vodou. Stříkáme i nadále, ale jen na místa, na která se kočky nedostanou. Příští týden budeme celý proces praní opakovat. Navíc taky používáme Biolit. Ten funguje taky perfektně.

      Jinak jsme kočkám nakapali za krk pipetu Frontline (naprosto k ničemu, koupeno v lékárně), potom jsem je asi 2x týdně po dobu 1 měsíce koupala (odtud všechny moje jizvy na zádech) a nakonec jsme ještě koupili Bolfo obojky s nějakým účinným pudrem, který se z něj uvolňuje. Uplynul měsíc a já zašla k vetovi pro další pipety, tentokrát Advocate, který se zdá být účinný. Ještě nacházíme po bytě nějaké blechy, ale už takové polomrtvé, jak se zakously a otrávily se. Nejhorší je, že jsme na to přišli až po 3 týdnech, takže bůhví kolik kolonií tu ještě máme:-/

      Ten Biokill je sice toxický, ale nejúčinnější při boji s těmahle potvorama. Vlastní zkušenost, heh. Zabije úplně všechno jak dospělce, tak i vajíčka a larvy. Jen je potřeba dát pozor na to, aby se k tomu nepřichomítla kočka ;) A buď ráda, vážně jste měli štěstí! :)

      Vymazat
    6. My naší kočce kupujeme Advocate kapky, ten je na vnitřní a vnější parazity a taky na ušní svrab. Sice je malinko dražší ale na eBay se dá sehnat za 200 Kč kus na 3 měsíce. Kočka chodí ven za kocourama co nejsou odblešení a nikdy domů nic nedonesla. :)

      Vymazat
  2. Krásná kočička! Mám kočky moc ráda, ale vzhledem k našemu pejskovi, žádná nepřipadá v úvahu. Ale mám s naším hafíčkem naprosto stejné radosti i starosti, jako ty s kočičkou, ale mám ho nejraději a za nic bych ho nevyměnila :D

    Ještě bych doplnila, že pokud by někdo chctěl kočičku a je z okolí Poděbrad, tak tam jsou Toulavé Tlapky, kde se starají o kočičky a pejsky. Tak kdyby někdo chtěl pomoci opuštěné dušičce a je z okolí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji a doplňuji do textu - třeba se někdo najde, kdo si vezme nebo nějak jinak přispěje!

      Vymazat
  3. Tak ten Tvůj popis mi velmi nápadně připomíná našeho Shellyho :-), povahou si budou teda velmi podobní....Ta fotka jak Míša zabrala pizzu je boží a tak nějak spíme se Shellym spolu, akorát on jako jediná naše kočka miluje spaní pod peřinou, takže už jsem rezignovala na vlastní postel :-)
    Je to velká škoda, že je tolik kočiček, které jsou opuštěné, když to vidím vždycky na fb je mi smutno a nejraději bych si je vzala všechny domů, ale nejde to...:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to ti milá eM gratuluji, s takovou povahou se totiž nudit nebudete :D ani my se nenudíme :D

      Vymazat
  4. Klobúk dole, že sa staráte a že ste dali domov takejto mačke. my máme doma takýchto torch (jedného priano adoptovaného z mačkySOS, čo bude podobné ako vaše organizácie, tebou spomínané v článku). Je s nimi riadne vtipne, izbové kvetiny už nevlastníme, a dekorácie v byte sa tiež obmedzili na nutné nerozbitné minimum :) Ale aspoň to núti mať všetko okamžite schované, inak by to zrušili :D fascinuje ich čerstvo oprané prádlo, najväčšiu pasiu majú skákať na vešiaky s prádlom, ktoré sa priamo suší ... , nákupy prešmejdia rýchlejšie než manžel :), majú radi chrumky, kukuricu, hrášok, pečivo zbožňujú na totálku :). Ale nemenila by som aj keď nemám veľmi plac na spanie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, máme doma 3 kočky nalezené - 2 bydlí o patro níž s rodiči a tato poslední poletucha bydlí se mnou a přítelem, musím říct, že jsem z ní občas hyn, protože ty kočičky rodičů jsou úplně jiné, nerozbíjí věci, nelítají a neskáčou jak pomatení, člověk se je nemusí bát nechat doma samotné! Takže mě nenapadlo, že mohou být kočky takto prosštěné, na prádlo zatím mišoun neskáče, ale co není, může být, že :) Přiznám se, že 3 takové výtečníky bych nezvládla, to bych zešílela a asi by mě sežrali!!! Jestli zvládneš 3, tak to tě obdivuji! Ani já bych neměnila - je to láska jako trám!

      Vymazat
    2. No ano, sme si na zaciatku vzniku nasej kocurkovej smečky mysleli, že bude kľud :D A to nám veterinárka povedala, že po kastrácii budú určite kľudnejší :) tá prebehla pred rokom a stále teda čakáme :) Každá mačka je povahovo totálne iná. Vidím to aj na našich, síce sú rovnako bláznivý, ale každý je zároveň strašne osobitý. Je to sranda :) Nikdy som nevyrastala so zvieratkami priamo v byte, tak je to stále také nové :).

      Vymazat
    3. To jsou takové pohádky na lidi, aby si kočky nechali, zamilovali se a už se jich nemohli vzdát:-D Neznám žádnou kočku, která by kastrací změnila povahu, ale pšššt, Meduňku tím budeme ještě uklidňovat;-)

      Vymazat
  5. Je krásná, přesně takovou fotku (maminka pod dekou, ležící na kočce) mám taky vyfocenou :). S kočkama je sranda, ty naše zase občas pokoutně čůrají, kam nemají. Vyprané prádlo taky milujou a ta mladší je děsně na sladké, z borůvkového koláče byla úplně šílená, jak jí to vonělo. Blechy jsme si taky užili už několikrát, myši nám v létě nosily každý den (máme je přes den venku) jako dárek, občas i ptáčka... Tak snad se to vaše éro uklidní s věkem :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, myši a ptáčky nosí Hermínka jako dárečky, toto malé zatím samo ven nepouštím. A Bertík, ten zase miluje perníčky! :) jak je každá ta kočička jiná....

      Vymazat
  6. to je tak hezky napsané ♥. před několika roky jsem našla venku úplně zuboženou kočku, tři měsíce jsem se o ní starala, postavila ji venku boudičku a dávala najíst.nemohla jsem ji však vzít domů- máme dva psy a ani jeden není na kočky zvyklý, bohužel by prostě kočka nepřežila. Takže jsme ji s mamkou vzaly a dali k známé do útulku (srdce mi pukalo :-( ). Za týden už byla u nových majitelů v baráčku, s ještě jednou kočkou:) Dodnes mě to ale mrzí, v té době však prostě nešlo nic jiného dělat. Zas ale aspoň vím, ke komu šla a že se jí vede dobře.
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale to je pěkné, nebýt vás, tak by asi nebyla ani mezi námi a takto má novou rodinu, domov a určitě na vás vzpomíná s láskou! :)

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty