pátek 5. října 2012

ZIAJA X GARNIER

zdravím všechny milé čtenáře,
musím se vám svěřit s tím, že první týden na novém fleku nebyl nic moc, docela horor, kolegyně po mě jednou jak slepice po flusu, už si na mě stihly stěžovat kde mohly :D já nevím, jestli je to komické nebo tragické...raději k tomu budu přistupovat z té lepší stránky, prostě se nebudu v práci nudit a kolegyně mě nenechají usnout na vavřínech :D A neraní-li mě z těch ženských mrtvice, tak budu mnohomoc asertivní a schopná žena :) Ono je to vlastně takové školení asertivity a dalších užitečných dovedností, někdo za to vyhazuje tisíce, já to mám v práci zadarmo, měla bych kolegyním asi navrhnout lektorné :D No nic, opustíme toto téma a vrhneme se na téma očních odličovačů...
 
V současné době vlastním 2 oční odličovače - Garnier Essentials, který je stálicí mé kosmetické výbavičky a Ziaja odličovač očí, který jsem dostala darem od drahé kamarádky Evelin. Přiznám se, že oční odličovat není přípravek, bez kterého bych nemohla žít, ani není příliš frekventovaný. Tím, že si obličej večer myju gelem a vodou, tak už není moc co odličovat a sjedu to většinou pleťovou vodou.
Poslední týden jsem ale obličej vodou nemyla, neb když mám opar, tak si obličej nerada máčím a po odličovači jsem tím pádem několikrát sáhla...a když už jsem po něm sáhla, tak mě napadlo udělat takovou menší komparačku. Je mezi nimi nějaký extra rozdíl?
 
Garnier - měl by být osvěžující a obsahuje detoxikační výtažek z hroznů....
 
Ziaja - jemný a vhodný pro nositelky kontaktních čoček....
 
Oba jsou samozřejmě oftalmologicky testované! Co se týče složení, tak to se přiznám bez dlouhého vytáčení, že tomu vůbec nerozumím, takže si na obrázku můžete počíst, každopádně Garnier obsahuje mnohem více složek, což netuším zda je + nebo -.
 
Garnier

Ziaja
 
Nuž, několikrát jsem udělala odličovací test, pěkně jsem nanesla na jeden tamponek G. a na jeden Z. a šup s nimi na oko.... odličují oba prostě a jednoduše dobře, řekla bych, že stejně dobře! Ani jeden mě nepálí v očích a nedráždí oční okolí, nic neštípe a nepne.
 
 
 
 
Jediný rozdíl, který jsem zaznamenala, je v parfemaci. Zatímco Ziaja je neparfemovaná a její vůně je tudíž taková chemická, Garnier parfemovaný je a to moc příjemně, ovocně. Umím si představit, že to může někoho dráždit a že by z tohoto důvodu asi mohla či měla být lepší Ziaja. Mně však parfemace nedráždí, ba naopak je mi příjemná, takže za mě v tomto ohledu vede Garnier.
 
Dalším aspektem by mohla být cena - kdy Garnier stojí něco kolem 90,-ti Kč a Ziaja něco kolem 50,-ti Kč. Což je docela markantní rozdíl, vůbec na to, že oba odličují stejně. Pravda, Garnier by měl navíc ještě osvěžovat, přiznám se, že jsem se nijak extra osvěžená nikdy necítila, nevím přesně, jak se osvěžené oční okolí pozná, ale brala bych to fakt s veeeelkou rezervou :)
 
Sumasumárum, doporučit mohu oba výrobky, ale sama asi tak na 90% zůstanu u Garnieru, neboť jej používám tak sporadicky, že nějaká ta 50ti koruna navíc už mě nevytrhne, jsem na něj zvyklá a líbí se mi, že krásně voní.
 
Toť pro dnešek vše, mějte krásný víkend a já se jdu konečně po týdnu pořádně vyspat! Ani nevíte, jak se na to už od středy těším :)
 
Meduňka
 

22 komentářů:

  1. Ten Garnier jsem svého času používala a byl moc fajn a nedráždil. Potom jsem začala používat růžovou micelárku od Biodermy, ta umí všechno dohromady. A Garnier už tím pádem nepoužívám.
    Na novém místě Ti držím palce a "kolegyně" hoď za hlavu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem s tou růžovou micelárkou nebyla spokojená, ale jsem teda jedna z mála, kterým nesedla :)

      Vymazat
  2. Ze slepic si nic nedělej, ono se to určitě poddá. :)
    Odličovač od Garnieru jsem měla a byl docela dobrý, ten od Ziaji jsem zatím nezkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem docela překvapená. Mně přijdou oba úplně tragické :D Hlavně Ziaja :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? a v čem ta tragičnost tkví? Jako neodličí tě dobře nebo se po nich osypeš??? fakt mě to zajímá, bo já jsem spokojená, jakože ne nadšená, ale to jsem ani nečekala u takového přípravku. :)

      Vymazat
    2. Ta Ziaja neodlíčí vůbec nic. Jenom prostě všechny šminky tak nějak rozmaže, takže pak vypadám jak panda a stejně si ty oči musím dodělat nějakým mlékem. A to nepoužívám ani žádné voděodolné líčení. A taky mě teda štípe v očích, ale to vlastně téměř každý odličovák na oči. Jediný, se kterým jsem na 100% spokojená je dvoufázový odličovač od Ryoru, ten je úplně geniální. Takže já bych všem doporučila právě ten :)

      Vymazat
    3. vidíš, já právě zase měla hrozné problémy s tím Riorem :) hrozně mi po něm otíkaly oči, takže jsem si už další balení nekoupila a ani neplánuju.

      Vymazat
    4. To je fakt. Je to dost individuální, co vyhovuje jednomu, nemusí sedět druhému. Člověk to holt musí zkusit a vyhodit někdy spoustu peněz než se dobere k něčemu, co mu opravdu vyhovuje :)

      Vymazat
    5. ryorem, pardon, uz mi nefunguji ani zakladni mozkove pochody

      Vymazat
  4. Přežít někdy v ženském kolektivu, je někdy na mrtvici i s nejlepšími úsmysly. O.o Snad se to poddá :)
    Zaujala mě tvoje poznámka o počtu složek v INCI, jestli je lepší vlastně víc, nebo míň. Podle mých zkušeností jak u čeho. Nedá se asi obecně úplně paušalizovat, ale většinou, čím delší INCI, tím hůř. Samozřejmě ale nejvíc záleží na obsažených složkách.
    Když mrknu na ty dva odličovače. Tak ZIAJA je na první pohled fuj děs.
    GARNIER taky není nic moc, ale v tomto případě je to to menší zlo. Ten úžasný detixikační výtažek z hroznů, kterým se Garnier ohání na obalu, je v INCI na předposledním místě. Takže jako když plivne. Tohle je běžná praxe, bohužel. Ale nahnal to levnějšími extrakty, takže "něco" tam je. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. garnier :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/2012/10/giveaway-iv.html

    OdpovědětVymazat
  6. Ziaju mám ,ale nepotěšila mě,nějak mě vůbec nechtěla odlíčit,spíš mi zůstalo vše rozmazané kolem očí.Zkoušela jsem dost a můžu niveu a payot.V práci přeji hodně trpělivosti,ony se kolegyně třeba časem uklidní.To jsou prostě ŽENY..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a máš tuto ziaju, nemáš tu hydratační, ono jich je nějak víc, jsem opravdu překvapená, že vám ziaja mastlá líčidla kolem očí, já jsem byla až překvapená, že odličuje rychle a dobře.... možná je to i typem líčidel...
      jinak děkuji za podporu, ženský kolektiv je děsný a to, když si člověk řekne o víc peněz a dostane je, se neodpouští :)

      Vymazat
    2. Jojo mám tuto,ale jak píšeš hodně bude asi záležet na těch líčidlech a asi co komu sedne.Já jí dostala jako dárek k nákupu...Když si člověk v práci řekne o víc peněz a dostane je,tak to bude asi tím,že si je zasluhuje.Bude to asi žárlivost a nepřejícnost,které je v dnešní době víc než dost.Spíš si myslím,že v jádru jsou naštvané na sebe,ale nejsou na to dost chlapi,aby si přiznaly,že ony na to prostě nemají a tak je lepší kolem sebe kopat a ubližovat,než sám se sebou něco dělat a pokusit se být lepší,že?Měj ze sebe radost a nad hloupostí mávni rukou..Jinak to ani nejde.

      Vymazat
  7. A copak že to máš za novou práci? Zůstala jsi v oboru, nebo změna o 180° ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, ja jsem na 0,5zůstala v soc. rehabilitaci a pak na 0,9 jsem se stala projektovou manažerka naší charity.

      Vymazat
  8. Není nic horšího, než když se sejdou tyhle typy hnusných ženských. Přeji ti hodně sil a věřím, že to zvládneš!

    OdpovědětVymazat
  9. pro mě byl Garnier dlouho stálicí, teď ho ale měním za Yves Rocher, Zjaju jsem nezkoušela,nějak nemám k té značce vztah :-).
    http://flexiworld3.blogspot.cz/2012/09/odlicovace-srovnani.html

    OdpovědětVymazat
  10. Moje milá Meduňko, na fujtajblové kolegyně kašli - jen ti závidí, že jsi tak fajn a miloučké sluníčkové stvoření. A ať se ty megery klidně šklebí dál - budou mít o to víc mračících vrásek :-) pac a pusu posílá Bebe :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéééjky, Bebe ty jsi ale milá :) Máš recht, jsou staré brécy a závidí mi mé mládí, krásu a oblíbenost u ostatních v organizaci :) Ony nejsou zlé jen na mě, jen prostě já se teď s nimi dostanu víc do kontaktu, tak jsem víc po ruce :)

      Vymazat
  11. Já bych si jen tak nekoupila asi ani jeden :). Mám ráda ten z Yves Rocher, ten odlíčí fakt všechno. Garnier jako značku nemám ráda, ale Ziaja je celkem fajn, hlavně když člověk nemá na rozhazování. Takže proč ne :).

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty