úterý 16. října 2012

Clinique mycí gel na mastnou pleť

zdravím všechny čtenáře,
stalo se, že jsem si podklady pro slíbený článek o CND shellacu zapomněla v pracovním notebooku i s kartou od foťáku....takže jsem vám nemohla článek připravit....většinou nosím noťas domů, ale chtěla jsem si dát oddych a nechtělo se mi ho tahat, tak to budete muset vydržet s jednou recenzí a na článek si nějaký den počkat....
 Pro dnešek jsem si tedy připravila recenzi mycího čistícího gelu na mastnou pleť od Clinique. Tento gel jsem si koupila v srpnu, takže jej používám už docela dlouho na to, abych mohla přípravek objektivně zhodnotit.



Mělo by se jednat o: "zklidňující a osvěžující gel, který se po kontaktu s vodou mění v bohatou pěnu, jemně a efektivně odstraňuje veškeré nečistoty a zbytky make-upu. Určeno pro mastnou pleť, včetně citlivé. Hypoalergenní (minimalizuje alergické reakce)." (zdroj:www.krasa.cz)
"Clinique Wash Away Gel Cleanser. Ideální příprava pleti na další péči. Tento jemný gel pleť osvěžuje a má chladivý efekt. Odstraňuje z pleti nečistoty a zároveň ji tonizuje. Ucpané póry jsou minulostí! Praktické balení se hodí i na cesty" (zdroj: www.lekarna.cz)
 
Jedná se o produkt, který není parfemován. To však neznamená, že je gel bez vůně, jeho vůně mi není příjemná, stejně jako vůně dalších přípravků od firmy Clinique. Což je fakt, který nemusí být každému příjemný.
Co se mycích vlastností týče, gel má velmi dobrou pěnivost, není třeba mnoho gelu, používám obvykle velikost malé fazole, nebo možná spíš hrášku. Gel nevysušuje, čistí dobře, je třeba doodlíčit oči, jinak pleť mám po mytí téměř dokonale odlíčenou a vyčištěnou.
Líbí se mi balení,  zavírání je opravdu kvalitní, neničí se jako u některých levných čistidel, kterým se zavírání brzy opotřebuje a časem se dá jen obtížně zavřít. Zavírání zatím pořád velice dobře těsní. Dále mi připadá fajn, že vidím, kolik gelu v balení ještě zbývá, což se jinak dost těžko odhaduje, pokud je balení neprůhledné. Dále musím vyzdvihnout, že gel opravdu pleť nijak nezatěžuje, nedráždí, pleť není zarudlá a nepne.
Nicméně poslední dobou se mi začala horšit pleť, dělá si mi více nečistot, takže budu asi muset přejít na nějaký razantnější prostředek, který by hubil pupínky. Asi se přikloním i mycímu gelu od Avéne. To, že se mi horší pleť však nesouvisí s používáním tohoto gelu a s čistým svědomím jej mohu všem doporučit.
 
Objem: 150 ml
Cena: +- 450,- Kč jak kde .... já kupovala na www. jedenklik.cz za 420,-Kč (cena si mi zdá docela vysoká!)
 
Přeji krásný pracovní týden! Meduňka

10 komentářů:

  1. No jak tak koukám, tak tento gel má samá pozitiva, podle toho co píšeš... Hmmm, hmmm, hmmmm, tak že bych se po něm poohlédla???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že dost drahý, když jsem to psala, tak jsem se až lekla, co jsem to koupila :D

      Vymazat
  2. Jj, můžu potvrdit, gel je vážně fajn. Musela jsem ho ale po nějaké době vyměnit, také se mi nějak zhoršila pleť. Momentálně používám asi nejvíc hydrofilní olej od Hadka a nebo mycí gel od Avene :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď od Clinique dostala hydratační krémík, jsem na něj zvědavá. Tuhle značku jsem dosud nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už pár věcí měla, nejvíc jsem byla asi spokojená s mycí pěnou, pak tím gelem lokálním na pupínky a tvářenkou

      Vymazat
  4. Také nyní používám jeden drahý mycí krém, který jsem dostala. Když jsem zjistila cenu, je ještě skoro o tři stovky dražší než ten tvůj za stejné množství, protočily se mi panenky. Sama bych si ho dovolit koupit nemohla, ale naštěstí aspoň skoro neubívá, stačí opravdu malinko na vyčištění celého obličeje a funguje. Ne že by akné úplně odstranil, na hormony bohužel vliv nemá, ale obličej nevypadá tak příšerně jako dřív. Něco do sebe tyhle dražší výrobky mít asi budou. Doufám, že zjistím, co přibližně mi ze složení prospívá nejvíc a najdu levnější variantu. I když záleží, jak dlouho mi vydrží, možná to nakonec vyjde finančně nastejno.

    OdpovědětVymazat
  5. To nezní špatně :). Cena je sice na hranici toho, co jsem ochotná za čistící gel dát, ale třeba jednou :)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se ti nedivím, já jsem se taky překonala v té ceně :)

      Vymazat
  6. veľmi drahý ://, poďla mňa sa mu vyrovná aj garnier

    OdpovědětVymazat
  7. Ke Clinique mám vlažný vztah. Něco málo pěstích věcí,co jsem od Clinique měla mě nijak zvlášť nenadchlo, ale ani nijak neurazilo. Ceny jsou tím pádem pro mě nadhodnocené.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty