středa 17. října 2012

aplikace shellacu CND

pěkný den všem, tak jsem se konečně dostala k tomu, abych vyplnila svůj slib ohledně další "fotoreportáže" věnované CND shellacu. Minule jsme jej sundávali, dnes jej budeme nanášet a tvrdit.

Obecné povídání k tomuto produktu jsem psala někdy na jaře. Pokud by vás článek zajímá, tak odkaz je zde.
 
 

K vytvoření dokonale trvanlivé a nezničitelné manikúry budeme potřebovat:

 
 
 
1. na suché, čisté nehty aplikujeme tenkou vrstvu Base Coat a 2 minuty tvrdíme v lampě. (někdo dává na kratší dobu, ale já dávám na 2 minuty a jsem spokojená)
 
 
2. pokud máte barevný shellac, nyní nanesete na Base coat vrstvu barevného shellacu a opět dáte na 2 minuty do lampy. Já mám ráda přirozené ruce, takže jsem si pořídila jen podlak a nadlak a barvu vynechávám. Shellac by se neměl dotýkat nikde kůžičky!
 
3. poté naneseme tenkou vrstvu Top Coat a opět šup s tím na 2 minuty do lampy. Když jsem byla v salónu, tak slečna dělala 1 prst po druhém, ale to mi připadalo hrozně zdlouhavé! Já nalakuju všechny prsty na jedné ruce a tvrdím všechny prsty najednou, což je velká úspora času.
V této fázi rovněž vkládám do mokrého laku ozdoby - třpytky atd - a i s nimi dávám lak tvrdit.
 
 
4. Pokud si dělám francii, tak v této fázi nanáším bílý gellak a pak zase šup s tím do lampy.
Pokud byste chtěli barevné nehty a nemáte barevný shellac, tak můžete v této fázi nehty nalakovat jakýmkoli barevným lakem, nechat pořádně zaschnout a opět přelakovat další vrstvou Top Coat - 2 minuty do lampy.
Pokud jste v předchozím kroku dávali do shellacu nějaké ozdoby, aplikujte raději ještě jednu vrstvičku Top Coat.
 
5. Poté je třeba očistit z nehtů výpotek čističem gelu. Ten stojí asi 50 kč a vydrží vám na věčné časy,já už ho mám asi rok. CND shellack téměř žádný výpotek nemá, jiné gellaky jsou ho mají více. Já pořádně nehty postříkám čističem a vyleštím buničinou nebo papírovými kapesníky nebo něčím podobným.
 
 
6. Nyní už byste měli mít nehty krásně tvrdé, lesklé, připravené je okamžitě používat. V této fázi si ruce zaslouží určitě promastit lůžka, použít nějaký krém na ruce nebo masku.
 

 
Nehty jsou po aplikaci shellacu opravdu hodně lesklé, pevné, navíc se tento lak vůbec neničí, neodírá, je úžasně hladký. Ruce v tomto stavu vydrží minimálne 2, ale klidně i 3 týdny - samozřejmě musíte počítat s odrosty, které ale u průhledné varianty nejsou vidět :)
Navíc jsem u tohoto výrobku spokojená s tím, že jde opravdu dobře sundat, o čemž jste se mohli přesvědčit v předcházející fotoreportáži.
 
Máte s tímto výrobkem zkušenost? Pokud ne, zaujal vás?
 
krásný den, Meduňka
 

46 komentářů:

  1. Krásné! Taky jsem chodila k "nehtařce", ale je to drahé, tohle mě nenapadlo! :) Můžu se zeptat, kde jsi nakoupila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CND se u nás jen tak neprodává, jen na živnosťák, takže jsem kupovala na ebay primo z USA. Ale vyplati se to!

      Vymazat
    2. To věřím! Můžu poprosit odkaz? Nebo případně, až budeš objednávat příště, že bych se připojila a složily bychom se na poštovné :)

      Vymazat
    3. já jsem bohužel nedávno objednala a vydrží mi to tak na rok, ale vecer doma pohladem odkaz a hodim ho sem.

      Vymazat
    4. http://stores.ebay.com/SalonSupplyStore_W0QQ_fsubZ3117497014

      Vymazat
    5. http://aukro.cz/cnd-shellac-base-coat-top-coat-barevny-gel-lak-i3029852377.html
      Našla jsem ho i na Aukru. UVL lampu doma mám, ale gelovky mě už nebavily. Dělala jsem si je sama. Je to stejná lampa? A čím se to pak "odlakovává" když se to nepiluje?
      Děkuju

      Vymazat
    6. lampa je stejná, odlakovává se např. acetonovým odlakovačem klasickým ...celý postup je nafocen zde na blogu v postu sundáváme shellac CND

      Vymazat
  2. Jé, ty jsi děsně šikovná. To já bych to zvrzla. Nehty vypadají opravdu upraveně. O shellacu jsem toho moc nevěděla, tak sem mrkla i na ten jarní článek :) Jediné co vidím jako opruz je to sundávání.

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji moc. To sundávání mi nevadí, já mám větší problém s klasickým odlakováním to mi vadí víc.

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, tak to je skvělý! Nehty vypadají úžasně a pokud takhle vydrží alespoň dva týdny, tak to je vyloženě sen...jen mít to vybavení :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tak k tomuhle mám celkem rozporuplný postoj. Úplně chápu takovouhle úpravu nehtů na dovolenou, jak jsi psala v prvním článku, nebo na francouzskou manikúru, kde nevadí odrůstání, více méně. Ale u barevného to odroste, takže velká výrdž není až takovou výhodou, řekla bych, a pro přirozenost nehtů tedy osobně preferuju si radši pěstovat svoje nehty bez všech přídavků. Nevím, nakolik tahle úprava nehty "dusí", ale řekla bych, že dobře jim to asi nedělá. Takže to je můj důvod, proč bych si to dělat nenechala, ale rozhodně to nikomu neberu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, chápu tvůj postoj. Já jsem si tento způsob úpravy velice oblíbikla, protože jsem měla hodně křehké nehty, hodně se mi dvojily, v nervozitě jsem si je podélně odlupovala, pak jsem si nechala na dovolenou udělat tuto úpravu a přišla jsem na to, že se mi nehty daly do kupy, protože jsem je neměla možnost trhat, dvojit atd. s tím shellacem jsou hodně pevné, nevadí jim mytí nádobí, rýpání se v zahradě atd. Nezaznamenala jsem za ten více než rok žádný negativné odraz na stavu nehtů. Takže já jsem spokojená. Rozhodně se mi to zdá lepší varianta než klasický gel.

      Vymazat
    2. Tak v tom případě úplně chápu, že ses k tomu přiklonila, taky to musí být dobrý třeba na kousání nehtů! A pak že móda nemá praktické použití :-)

      Vymazat
    3. Jen jedna připomínka... materiál na nehtech je dusit nemůže, jelikož nehty skutečně nedýchají. Je to asi nejrozšířenější mýtus na světě. Jinak Shellac (správně provedený) nepoškozuje přírodní nehty vůbec.

      Vymazat
  6. No to jsem teda zvědaví, jak mi to půjde sundat ten BlueSky či co :-) Jinak, nanést jsem zvládla, tak uvidíme, jak dlouho vydrží :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem s ním měla výdrž velice dobrou, to sundávání chtělo víc razance!

      Vymazat
    2. Tak uvidíme :-) Rázná jsem, jen ať si ale neservu i nehty :-D

      Vymazat
    3. to je přesně to, co jsem udělala já!!! byla jsem tak razantní, že jsem si spilovala některé nehty do masa!!! a bylo to hrozný!!! tak bacha na to!
      proto jsem ráda, že tento CND jde dolu takrka sam

      Vymazat
    4. Ja bych nepilovala! Takhle mi znicila nehty byvala nehtarka :-( Takze aceton, aceton, aceton... Ale ono to za pomoci drivka nebo kopytka pujde ;-)

      Vymazat
  7. Tak to je paráda, máš perfektní tvar nehtů, vážně mě to zaujalo, mám doma uv lampu protože jsem si kdysi sama dělala gelovky ale už mám jen své nehty, ale nejsou pevné, tak by mi tohle snad pomohlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem neměla nikdy gelovky, tak to bohužel neumím porovnat. ale s tímto jsem maximálně spokojená!

      Vymazat
  8. Já za sebe musím doporučit i gel lak EBD, který je k dostání normálně na e-shopu http://www.modelaznehtu.cz/shop.php?list=all&&cislo=99 Sundává se dobře, klasicky acetonem, jak jsi ukazovala v minulém článku. Navíc - podklad a nadlak je v jednom, takže člověk nemusí objednávat tolik laků...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, já s tím EDB nebyla spokojená, sundat mi nešel ani v salonu, museli mi to pilovat a byla to hruza a des.

      Vymazat
    2. Fáááákt? Já ho měla na nehtech a sundala jsem ho v pohodě sama doma... Hmmm, asi záleží i na nehtech...

      Vymazat
    3. to určitě, protože slečna nehtařka z toho byla nešťastna, jak to nešlo. jsem to měla přimo v acetonu namočeny asi 15 minut, jako celou ruku a nešlo to vubec, ani se to nehlo. pak mi to nejak voskrabala, pak pilovala, ale vypadalo to desne!!! jinak byl dobrej, dobre drzel, dobre vypadal, ale s tim CND jsem spokojena maximalne.

      Vymazat
  9. Ahoj, přecetla jsem si tvé postupy na sundání a nanesení Shellacu a je to super. Shellac jsem nejdříve vyzkoušela u manikérky v salonu a držel mi perfektně, měla jsem ho 10 dnů a bez poškození, ale musela jsem ho sundat kvůli odrostům. Pak jsem si ho pořídila domu a prostě ne a ne držet. Je krásný tak 3 dny a pak se hlavně na pravé ruce začne olupovat a jakoby vcelku odchlipovat od konců. Neporadila bys mi prosím v čem by mohl být problém?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, já nejsem v tomto nějaký odborník, spíš se divím, že mi to krásně drží... ale jestli temi konci myslíš špičky, tak bych asi důkladněji nanášela ten gellak na hranu toho nehtu. Já to dělám tak, že pokraju celý plochu nehtu a pak ještě zvlášť přejedu tu hranu, aby byla pokrytý tím lakem po celé tloustc, nevím, jestli to píšu srozumitelně. A pokud neděláš s pravým CND, tak bych asi i raději maličko zdrsnila leštičkou ty konce před aplikací - ono to pak asi lépe přilne... ale opravdu nejsem odborník, tak mě ber s rezervou

      Vymazat
    2. A máš ty nehty pořádně odmaštěné, než začneš nanášet? Někde jsem četla, že je vhodný třeba i listerin :-)))

      Vymazat
  10. Děkuju za odpověď. Dělám s pravým CND a tu hranu se také snažím lakovat, ale zřejmě špatně :-) Na zítra jsem se opět objednala do salonu na shellac, tak jsem zvědavá jestli to bude držet.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,
    já jsem zkusila shellack 3x u nehtařky. Když jsem měla světlý lak, tak jsem vydržela bez úpravy 2 týdny. S tmavým lakem se po 4-5 dnech začali odlepovat konečky. Všude ale píší, že by měl vypadat dokonale aspoň 10 dní (je jasný, že nehty odrůstají, to mi nevadí, hlavně mi jde o ty konečky). Tak teď nevím, jestli něco ta moje nehtařka dělá špatně nebo je to u shellacku normální a na netu všichni kecají...
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nehtařka s největší pravděpodobností neměla CND lampu... v klasických UV lampách nejdou tmavé odstíny vytvrdit v dostatečné kvalitě.

      Vymazat
    2. Nehraje rozdíl ve značce UV lampy. Jde o účinnost zářivek, to je přece záležitost fyzikální, musí mít srovnatelný výkon, tedy 36 W. Samozřejmě výrobce CND lamp chce své lampy prodat, takže musí mít nejakou prodejní strategii.
      Gábina

      Vymazat
  12. No.Podle me nemusi byt gellak od CND.Staci gellak od enii-nails,upravene nehty(sunny nails),gellak shellak(enehty),nebo z velkoobchod-nehty.cz,maji krasne barvy.Koupila jsem od nich a udelala a drzi jako pribyty az2-4tydny ppdle toho co prave delam v praci.Kdyz pracuju z cisticema,macham se be vode dlouho tak 2-3,kdyz ne tak 3-4tydny.;-)Nemusim objednavat z USA.:-)Jarka

    OdpovědětVymazat
  13. Devcata.Odrosty nejsou spicky nehtu,ale konec nehtu kde mate kuzicku,tam kde se nesmi gellak nanaset az na kuzicku a misto mezi kuzickou a gelem se pak zvetsuje.
    Takze bud nanest novy gellak a nebo prelakovat jeste v prubehu posledniho tydne bezbarvym lakem ty odrosty.
    1.Jinak ja aby mi gel nebo gellak lepe drzel pouzivam jeste pod nej superstik coz davam pod vrstvu(pod podkladovy).Coz pravdepodobne udelala i ta nehtarka.Nevytvrzuje se nechava se 2min. zaschnout.
    2.Pred odendavanim gellaku acetonem se musi povrch gellaku narusit pilnikem,pak se musi odmocovat 15min.Po odmoceni jeme doodsundavame zbytecky gelu z nehtu.
    3.ano.Ozdoby se musi prelakovat 2vrstvami gellaku.3D ozdoby i 3vrstvami(pruhledneho).
    :-);-)Jarka

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak si to kupovala z toho ebay? Vybrala jsem si tady tohle ( http://www.ebay.com/itm/CND-Shellac-CHOOSE-5-Nail-Gel-Polish-TOP-BASE-COAT-Pink-UV-Curing-LAMP-Soak-Off-/330945826003?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d0de88cd3 ) a když jsem dala koupit, tak mi to napsalo, že tohle není možné poslat do České republiky? Měla jsi s tím taky takový problém? Děkuji za odpověd, popřípadě pomožte někdo kdyby věděl jak tohle vyřešit. Děkuji a přeji hezký den :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, zdá se, že tento prodejce nezasílá do ČR, musíš si prostě najít jiného, který do ČR zasílá, patrně se ti ale nepodaří sehnat stejnou sadu :(
      třeba tady je také sada, ale bez lampy a podkladu a topcoatu.
      http://www.ebay.com/itm/CND-Shellac-Nail-Gel-Polish-Choose-Any-5-Colors-Of-Your-Choice-From-Chart-/170989039382?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cfbdaf16
      Musíš se tím ebay pořádně "prohrabat"
      Někteří prodejci sem nezasílají, protože nemají dobré zkušenosti s českou poštou - pokud to pošta nedoručí, oni vrací peníze a pokud se jim to stane opakovaně, tak se jim to prostě nevyplatí.

      Vymazat
    2. Aha, já sem prostě myslela, že to je jako jeden prodejce a všechny produkty jsou jeho. Proto mi to přišlo divný, že hodně lidé píše, že je tady s tou stránkou spokojený. Je to škoda, měla bych to za pár korun a ještě bez starostí, že bych nemusela shánět všechno po jednom. Takže z téhle stránky mi nepošlou nic do ČR? Já se v tom nějak nevyznám, včera sem byla na Ebay poprvé kvůli tomuhle no :(

      Vymazat
    3. nene, ebay je taková velká tržnice, kde je hodně prodejců, musíš holt hledat někoho,kdo dole na stránce v informacích o doručení bude mít informaci o tom, že zasílá do ČR....

      Vymazat
  15. Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenost s internetovým obchodem enehty.cz děkuji H.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj prosím potřebovala bych poradit :-) jaký je rozdíl mezi shellakem a gellakem ? děkuji moc

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den, mohla byste doporučit, která UV lampa je nejlepší? zda je nutné si pořídit originální CND UV lampu, nebo stačí levnější neznačková verze. Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, já osobně mám neznačkovou lampu z bazaru omlazeni asi za 300 a funguje bez problémů, jinou jsem nikdy neměla, tak nemohu posoudit, zda je mezi nimi rozdíl...

      Vymazat
  18. Ahoj,ráda bych věděla rozdíl mezi lampami UV a LED. Ta moje umí oboje, co použít na shellac? Chystám se teprve na moji první samostatnou aplikaci.
    Jitka

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty