dnes přináším opět jeden nekosmetický příspěvek, měla bych se polepšit, já vím, ale nějak mám teď asi žrací a odpočívají náladu :)
Každopádně tedy dnes foto recept věnovaný nakládanému hermelínu. Myslím si sice, že to dělá skoro každý, ale třeba se najde někdo, kdo to jako nápad ocení.
potřebovat budeme:
- hermelín
- česnek
- pepř či jiné oblíbené koření
- lžíci, nůž, hrnek
Z hermelínu ukrojíme tenký plátek, dáváme pozor, aby zůstal pokud možno v jednom kuse.
Lžičkou vydlabeme vnitřní měkkou část hermelínu. Půjde nám to o něco lépe, když nebude sýr přímo z lednice, ale bude chvíli v pokojové teplotě, aby byl jeho vnitřek pěkně vláčný.
Vydlabaný vnitřek sýra dáme do hrnku nebo misky, přidáme utřený česnek a koření dle chuti, poté lžičkou nebo vidličkou pořádně hmotu zpracujeme tak, aby se koření a česnek dostali rovnoměrně do celé hmoty.
Poté hmotou zpět vyplníme vydlabané korpusy hermelínů a přiklopíme opět oddělenou částí sýra.
Naplněný sýr pak buď opět zabalíme do alobalu a vrátíme do krabičky ..... nebo naložíme do oleje rozmíchaného s oblíbeným kořením a zeleninou. Já jsem dnes v rámci kalorické úspory použila variantu č. 1.
Sýr necháme den, dva rozležet a můžeme podávat. Docela pěkný kontrast k tomuto sýru jsou zelené hrozny, opravdu je moc dobré podávat je společně.
Tak toto je můj oblíbený rychlý recept na pikantní mňamku. Doufám, že i vám bude chutnat.
Jak mi Lenda naprosto správně v komentářích připomněla, výborná je varianta, kdy do plňky dáte jetě nadrcené vlašské ořechy! Já je tam obvykle dávám, ale dnes mi to úplně vypadlo! Holt už mi to nepálí :)
Meduňka
Tak já jsem ten, kdo to ocení, protože jsem nikdy ještě nečetla, jak se to dělá a možná to někdy vyzkouším, protože poslední dobou jsem se celkem zbláznila do vaření:) Jinak já miluju kombinaci sýru a ovoce - například hroznů nebo manderinek:) Jsem schopná večeřet jen nakrájený sýr a k tomu to ovoce a pečivo ani nepotřebuju:D
OdpovědětVymazattak v tom případě to vyzkoušej, to bude něco pro tebe! Opravdu doporučuji. Doufám, že mi pak dáš vědět :)
VymazatUrčitě to zkusím, asi to hodím i do toho oleje:) A můžu použít olivový nebo jaký?
Vymazatjá používám slunečnicový, mám pocit, že nemá takovou výraznou chuť, ale asi je to jedno.
VymazatSuper, díky za tipy:)
Vymazatto musí byť mňamka! :))
OdpovědětVymazatP.S.: je u mňa GA alias pozvánka
Mám ráda hermelín, ja si ho nakládám tak, že ho nakrajím na malé kousky a nadám ho do skelnice s olejem a skořenim na sýr a přidávám i feferonky, cibuly, česnek a celé to nechávám v lednici minimálně čtyři dny uležet :)) ale takhle bude určitě taky moc dobrej:))
OdpovědětVymazatSuper je i varianta, že se k česneku ještě přidají nadrcené vlašské ořechy :).
OdpovědětVymazatnojo, ty tam dávám taky, já věděla, že jsem na něco zapomněla, ale nemohla jsem si vzpomenout na co!!!!
VymazatNic se neděje :).
VymazatHermelín si dávám poměrně často a teď si mi udělala chutě na nakládaný, brzo si musím udělat :).
:) to vyzera supper ! :) musim vyskusat niekedy :) zapisujem do diára ^^
OdpovědětVymazatWonderland
Já mám nakládaný hermelíny hrozně ráda, ale protože se teď snažím držet štíhlou línii, tak se mi celkem šikne ta dietní verze, kterou jsem neznala :)
OdpovědětVymazatTy jo úplně jsem na to dostala chut, to je fakt nefer, takhle navečer:-((
OdpovědětVymazathermelin je fakt super
OdpovědětVymazatPODTE NA NASU GIVEAWAY http://aj-ro-na.blogspot.cz/search/label/Giveaway