úterý 22. ledna 2013

nakládáme hermelín

pěkný večer,

dnes přináším opět jeden nekosmetický příspěvek, měla bych se polepšit, já vím, ale nějak mám teď asi žrací a odpočívají náladu :)

Každopádně tedy dnes foto recept věnovaný nakládanému hermelínu. Myslím si sice, že to dělá skoro každý, ale třeba se najde někdo, kdo to jako nápad ocení.

potřebovat budeme:


  • hermelín
  • česnek
  • pepř či jiné oblíbené koření
  • lžíci, nůž, hrnek
Postup:


Z hermelínu ukrojíme tenký plátek, dáváme pozor, aby zůstal pokud možno v jednom kuse.



Lžičkou vydlabeme vnitřní měkkou část hermelínu. Půjde nám to o něco lépe, když nebude sýr přímo z lednice, ale bude chvíli v pokojové teplotě, aby byl jeho vnitřek pěkně vláčný.


 Vydlabaný vnitřek sýra dáme do hrnku nebo misky, přidáme utřený česnek a koření dle chuti, poté lžičkou nebo vidličkou pořádně hmotu zpracujeme tak, aby se koření a česnek dostali rovnoměrně do celé hmoty.



Poté hmotou zpět vyplníme vydlabané korpusy hermelínů a přiklopíme opět oddělenou částí sýra.

Naplněný sýr pak buď opět zabalíme do alobalu a vrátíme do krabičky ..... nebo naložíme do oleje rozmíchaného s oblíbeným kořením a zeleninou. Já jsem dnes v rámci kalorické úspory použila variantu č. 1.
Sýr necháme den, dva rozležet a můžeme podávat. Docela pěkný kontrast k tomuto sýru jsou zelené hrozny, opravdu je moc dobré podávat je společně.
 
Tak toto je  můj oblíbený rychlý recept na pikantní mňamku. Doufám, že i  vám bude chutnat.

Jak mi Lenda naprosto správně v komentářích připomněla, výborná je varianta, kdy do plňky dáte jetě nadrcené vlašské ořechy! Já je tam obvykle dávám, ale dnes mi to úplně vypadlo! Holt už mi to nepálí :)
 
Meduňka

14 komentářů:

  1. Tak já jsem ten, kdo to ocení, protože jsem nikdy ještě nečetla, jak se to dělá a možná to někdy vyzkouším, protože poslední dobou jsem se celkem zbláznila do vaření:) Jinak já miluju kombinaci sýru a ovoce - například hroznů nebo manderinek:) Jsem schopná večeřet jen nakrájený sýr a k tomu to ovoce a pečivo ani nepotřebuju:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak v tom případě to vyzkoušej, to bude něco pro tebe! Opravdu doporučuji. Doufám, že mi pak dáš vědět :)

      Vymazat
    2. Určitě to zkusím, asi to hodím i do toho oleje:) A můžu použít olivový nebo jaký?

      Vymazat
    3. já používám slunečnicový, mám pocit, že nemá takovou výraznou chuť, ale asi je to jedno.

      Vymazat
    4. Super, díky za tipy:)

      Vymazat
  2. to musí byť mňamka! :))



    P.S.: je u mňa GA alias pozvánka

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda hermelín, ja si ho nakládám tak, že ho nakrajím na malé kousky a nadám ho do skelnice s olejem a skořenim na sýr a přidávám i feferonky, cibuly, česnek a celé to nechávám v lednici minimálně čtyři dny uležet :)) ale takhle bude určitě taky moc dobrej:))

    OdpovědětVymazat
  4. Super je i varianta, že se k česneku ještě přidají nadrcené vlašské ořechy :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, ty tam dávám taky, já věděla, že jsem na něco zapomněla, ale nemohla jsem si vzpomenout na co!!!!

      Vymazat
    2. Nic se neděje :).
      Hermelín si dávám poměrně často a teď si mi udělala chutě na nakládaný, brzo si musím udělat :).

      Vymazat
  5. :) to vyzera supper ! :) musim vyskusat niekedy :) zapisujem do diára ^^

    Wonderland

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám nakládaný hermelíny hrozně ráda, ale protože se teď snažím držet štíhlou línii, tak se mi celkem šikne ta dietní verze, kterou jsem neznala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo úplně jsem na to dostala chut, to je fakt nefer, takhle navečer:-((

    OdpovědětVymazat
  8. hermelin je fakt super


    PODTE NA NASU GIVEAWAY http://aj-ro-na.blogspot.cz/search/label/Giveaway

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty