čtvrtek 14. srpna 2014

Lumene Natural Code - Stay In Control Anti-Shine Toner

krásný dobrý den moji milí,

asi před měsícem jsem docela s radostí sáhla do svých kosmetických zásob pro čistící tonikum pro určené jak jinak než pro mastnou pleť. Koupila jsem ho spolu s mycím gel a lehkým krém, které jsem zatím neměla možnost vyzkoušet. Vlastně ani nevím, kde přesně je hledat :)
 



 
 
Značku Lumene mám odjakživa ráda, používala jsem ji hodně už na gymplu a to je pěkných pár let! Poslední dobou po ní také ráda sáhnu. Tuhle řadu jsem vybrala právě proto, že určena na mastnou pleť se sklony k akné, navíc ve složení nenajdete ani parabeny, ani sulfáty, ani silikony nebo barvila. Čím méně zbytečné chemie, tím lépe. Navíc 90% ingrediencí je přírodních. Je to příjemný bonus. Tedy byl by to bonus, pokud by tonikum plnilo, co slibuje a to je:
 
  • vyrovnaný tón pleti - nepozoruji
  • čištění pleti do hloubky - nepozoruji
  • odstranění zbylých nečistot a makeupu - potvrzuji
  • zmatnění pleti - nepozoruji
  • stažení pórů - nepozoruji
 
Jenže v tomto případě to není ani tak bonus jako spíš jediné výraznější plus. Tak pointu celé recenze jsem prozradila zcela nestrategicky už na začátku :D
 
Tento přípravek má bojovat proti akné a lesku pleti zejména prostřednictvím:
extraktu z jitrocele, který má antiseptický, antibakteriální, stahující a chladivý účinek a je proto doporučován pro ošetřování nečisté pleti
 
kyseliny salicylové - betahydroxykyseliny, která je antibakteriální a protizánětlivá a je určena na ošetření mírnějších projevů akné.
 
glycerinu - který sice nebojuje s akné, ale zato má hydratovat a zjemňovat pleť
 
 
 
No, tak jako zní to pěkně, jenže....
 
a) jak jsem uvedla už výše, nepozoruji ani stažení pórů, ani vyrovnanější tón pleti, ani zmatnění - na naopak! Po nanesení na pleť jsem do hodiny lesklá jako ... no mohla bych dělat reklamu na drahé kamení - lesk jako blesk!
b) připadá mi přeparfemovaná - opravdu hodně výrazná vůně, kterou nedokážu absolutně identifikovat.
c) po použití lepím! Jsem ulepená, připadám si upatlaná a nečistá! Hlavně ve vedrech mi to bylo hooodně nepříjemné.
 
Ale abych jen nehanila - tonikum není nijak dráždivé a navíc má takové pěkné přírodní zelené balení :)
 
objem - 200ml
cena - +- 170 Kč
 
Abych to nějak shrnula, jsem ráda, že už jsem skoro na dně, protože nemám pocit, že by to něco dělalo a navíc mě irituje ten ulepený pocit! Je mi to líto, už je to několikátý výrobek od Lumene, ze kterého nejsem na větvi :( Přitom jsem dřív od nich používala tak super kousky... tak nějak už je Lumene nevyrábí - škoda :(
 
Tak to je pro dnešek vše! Mějte se moc pěkně a užijte víkend, snad vám neproprší :)
 
Meduňka
 
 
 
 

6 komentářů:

  1. Ty jo, přesně tohle tonikum jsem měla tak před rokem taky a hodně mi vyhovovalo. Zmatnilo a nelepilo, ta výrazná parfemace mi líbila... asi jsem měla štěstí. Z téhle řady jsem vyzkoušela ještě peeling Dig Deeper a ten byl taky moc dobrý. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak mám asi divnej xicht, což jako fakt mám, ale obyčejnej jarish s naloženými bylinkama nebo nějaký hydrolát s bejlím mi připadají příjemnější a vůbec žádný rozdíl ve zmatnění nepozoruji...bohužel

      Vymazat
  2. Hmmm tak tohle asi není ideální tonikum,které musím nutně vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Od Lumene jsem zatím nic nezkoušela a díky za recenzi, aspoň vím, že tohle nekupovat :D
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá dobře, tuto značku ještě neznám.

    OdpovědětVymazat
  5. Baru já si ho tady koupila, padnul mi první do oka a toner jsem potřebovala, ten jsem z domova netahala. Používám ho půldruhého týdne, takže na závěry je zatím brzo. Ten mycí gel k tomu mám taky. Tak uvidíme. Spíš než do kosmetiky trochu vkládám naděje do místního ovzduší, že mi třeba s ksichtíkem trochu helpne... ;-)
    A jinak Lumene taky z nějakých iracionálních důvodů oblibuju a je mi líto, že se u nás víc nevede, tady jsou toho mraky v úplně každým obchoďáku. Hlavně na dekorativku mám políčeno!
    Verunka

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty